Good Bye Leno! (2009)

2009-05-31 16:06 by johabbed

Jay Leno gjorde sin sista Tonight Show i fredags. Avskedsavsnittet gick i linje med hans 17-åriga värdskap i stort – habilt och bra, men utan att nå några komiska höjder eller vara värst minnesvärt överhuvudtaget.

Lagom mycket ovationer i början av programmet följdes av en alldaglig monolog, småkul ihopklippta Jaywalking-svar, en intervju med arvtagaren Conan O’Brien, en fin liten låt, och några tack från Leno till sina medarbetare. Slutscenen, där alla kids som fötts till Tonight Show-medarbetare visades upp, var dock riktigt fin och lagom sentimental, och egentligen det enda i programmet som kändes värdigt en dylik avslutning.

Förvisso försvinner Leno inte helt från televisionen, då NBC i sedvanlig tv-panik gett honom ett nytt program som kommer gå vardagar klockan 22. Men ändå, han var värd för en av nöjesbranschens allra största flaggskepp i 17 år, och ändå blev inte avskedsavnittet mer än ett småtrevligt “jaha”. Jämför detta med när Johnny Carson tog farväl, och verkligen fick tittarna att känna att de kollade på tv-historia. Även Conans eget farväl för några månader sedan, där han tackade alla som hjälpt honom under åren, var betydligt mer känslosamt och minnesvärt.

I alla fall. På måndag börjar en ny era, när Conan tar över. När han gästade Leno gav han en liten förtitt på ett kommande inslag, där en utklädd Conan pratar med gamlingar om vad dom egentligen tycker om programmet. Verkar mycket lovande, då “Conan på fältet” är bland det roligaste som finns. Kolla bara denna klassikern:

/johabbed

Tags: , , ,

Leave a Reply