Inför njårk

2009-06-03 20:13 by johabbed

Nedräkningen är igång. Om en vecka sammanstrålar hela jävla Boyahed-redaktionen (alltså undertecknad samt Haddock) i en liten amerikansk by som heter New York.

New York, motherfuckers. Njårk. Det stora äpplet. Staden som aldrig sover. Staden så fin att dom döpte den tvin.

Den där sista funkar inte så bra på svenska. I alla fall är vi på blixtvisit och kommer hänga i storstan från onsdag till söndag kväll. Vad vi kommer hitta på under denna tid är än så länge höljt i dunkel. När vi väl är det kommer det vi hittar på istället vara höljt i en dimma av alkohol, och vi kommer ropa “fuck you dunkel, we don’t need you anymore” och spotta på dunkel. Dunkel kommer gråta, men får faktiskt skylla sig själv. Springa runt och hölja saker. Jävla stil, dunkel.

Men förhoppningsvis kommer det konsumeras en del comedy. Om vi orkar kommer vi jaga standby-biljetter till Daily Show, The Colbert Report eller kanske Letterman under torsdagen. Sedan såg jag att ståupparen Dave Attell kör på Caroline’s under helgen, men ett pris på 45 dollar känns inte så prisvärt. Kanske bättre att dra till Comedy Cellar eller nåt annat ställe och hoppas på en bra lineup. Om nån som varit där råkar ha tips på bästa tillvägagångssättet i humorsvängen så får ni gärna hojta till i kommentarerna.

Eller så bara hänger vi i lägenheten, dricker blaskig öl, käkar chips och kollar på Cops. Men njuter av att vi gör det i New York, motherfuckers.

/johabbed

Tags: , , ,

3 Responses to “Inför njårk”

 1. Skurtolicious says:

  Var senast i Njo-jorkan för exakt ett år sen idag.

  Akta att köp billiga biljetter på gatan till standup-comedy, det finns mycket sånt man kan få tag på ute på gator och torg, speciellt nära time square. Det kan vara ripoff och du får komma till en tom klubb eller kan du få något roligt ut av det. Men man ser i alla fall inga “stora” akter på det sättet, ofta blir det typ “latino comedy night” med en massa flabbande okända självreferande identitets-komiker av typen “being vietnamese is so funny”. Alltså amerikanska stockholm live, vilket iofsg kan vara exotiskt.

  Jaga biljetter tidigt. Var vid Rockefeller center vid 8-tiden på morgonen. Samma sak gäller för löjliga turistattraktioner a la Empire State building.

 2. Skurtolicious says:

  Ang. blaskig öl så finns det ingen sån i USA längre, allting är finfin garagejäst hantverksarbetad barfotastampad india pale ale från någon artisan mikrobryggare. Cops går inte på TV utan där är det mest latinamerikanska predikanter och sen kanske lite Jimmy Kimmel-show om man har tur. Ett råd: åk till New Jersey så kan man uppleva “cops” fo’ real typ.. Iallafall kan man hänga i det där tackig urban-sprawlområdet som alla copsavsnitt uspelar sig i oavsett delstat eller stad.

 3. johabbed says:

  Jag trodde Cops oftast var i trailer parks i södern, inte trailer parks i norr. Men kanske har jag bara varit fördomsfull och inte lyssnat på dialekterna så noga. Jag planerar i vilket fall att ta duktigt med crystal meth och försöka komma med på TV.

  Man tackar för tipsen. Upptäckte idag även att det pågår en regelrätt comedy-festival i Njårk under den specifika helgen, nämligen nåt som heter Sketchfest, där bland annat Upright Citizens Brigade står som arrangörer. Så en av dagarna kommer det nog bli en del sketchhumor.

Leave a Reply