En dröm om zulunegrer på Öland

2009-07-09 19:03 by johabbed

Mitt första road gig som ståuppare, tillika mitt andra uppträdande någonsin, klarades av igår. Hade ynnesten att få uppträda på klubben Grovhugget på utestället Kalk på ön Öland, där den fryntlige snickaren Nils Lind sätter ihop ståuppkvällar med jämna mellanrum.

Finfin lineup utöver mitt eget deltagande: Ludvig Samuelsson, Aron Flam, Sandra Ilar, och Fritte Fritzl skojade. Alla var bra, men Ludde och Fritte var solklara publikfavoriter.

Själv började jag ganska bra, men tappade mark längs vägen. Publiken visade tydligt att dom ogärna skrattade åt saker som hade med heroin, sprutluder, och Michael Jacksons handske att göra. Att håna Stevie Wonder för att han är blind var dock mer uppskattat. Samvetslöst, Öland.

Sedan öppen bar och personal som snabbt uppmärksammade sinande ölglas och tillhandahöll nya fyllda sådana innan man tvingades skåda glasets förhatliga botten. Jag skulle hällt lite öl i plånboken för att kunna claima mitt första avlönade gig.

På värdshuset där vi var inhysta fanns en bok med drömtydningar. Den kändes inte direkt vetenskapligt grundad men var däremot väldigt säker på sin sak. Dina drömmar avslöjar vad som kommer att hända dig i framtiden, förstår du.

Drömmer du att du är omringad av zulunegrer (detta ord användes trots att boken enligt egen utsago var utgiven tidigt 1990-tal) så kommer orosmoln du haft omkring dig att försvinna. Drömmer du om instrumentet fagott så kommer en bekant snart att bjuda in dig att medverka i en amatörrevy för välgörande ändamål.

En bok som är så specifik måste man ju tro på. Ångrar att jag inte snodde med den hem.

Sammanfattning: Halvbra framträdande. Bra resa. Rolig bok.

/johabbed

Tags: , , , , , , , , , , ,

5 Responses to “En dröm om zulunegrer på Öland”

 1. Jasonlicious says:

  Soft det låter, hur var folket du reste med då?
  Och hur är det att stå på scen när folk inte skrattar riktigt sådär jättehögt?

 2. johabbed says:

  Jag reste med Nils och Ludde från Malmö, sedan hämtade vi upp Sandra och Aron i Kalmar och slöt upp med Fritte som redan var på Öland. Dom är bra folk.

  Det är ganska obekvämt, vilket igår ledde till att jag var lite för ofokuserad ett par minuter och bland annat glömde bort att dra ett roligt skämt. Men jag får försöka vänja mig.

 3. Jag såg också drömtydningsboken när jag var där.
  Jag är skeptisk. Jag har blivit inbjuden till mången amatörrevy, men aldrig drömt om fagott.

 4. johabbed says:

  Fast logiken håller ändå.

  Drömmar om fagott betyder oundvikligen att man kommer bli inbjuden att medverka i amatörrevyer för välgörande ändamål. Men inbjudningar att medverka i amatörrevyer för välgörande ändamål föranleds inte nödvändigtvis av drömmar om fagotter. Om så vore skulle folk ju drömma fagott-drömmar hela tiden. Och det vet vi inte är fallet.

  I alla fall, måste fan få tag på den där boken.

 5. hgjhgjg says:

  Det sägs att de hittade Michael Jacksons andra handske under den andra grundligare obduktionen

Leave a Reply