En rolig kristdemokrat och en krossad humorsjäl

2009-07-01 00:32 by johabbed

Den svenska versionen av Comedy Central lyckas med en fin liten “reklam-på-nyhetsplats”-grej idag, genom att publicera en undersökning om humor i politiken mitt under brinnande (nja) Almedalsvecka. Skrivs om i DN, Expressen, Dagens Media, GP, och till och med fucking Dagen.

Enligt undersökningen är Göran Hägglund roligast i svensk politik. Detta är fullt logiskt eftersom han har bäst material till sitt förfogande. Bibeln, evolutionsförnekelse, de senildementa. För att ta tre exempel.

Maud Olofsson bedöms som tråkigast, men då centerpartister värderar tråkighet som andra människor värderar karisma så är det helt i sin ordning.

Men mitt i denna undersökning göms ett stort trauma som ingen av artiklarna tar upp. Det handlar om en komiker som nedvärderas av hela det politiska etablissemanget. En komiker som behandlas som luft av en enig väljarkår. En komiker som rövknullas inte bara av Statens Järnvägar, utan nu dessutom av själva staten och dess invånare.

 

Denna komiker heter Kristoffer Appelquist. På frågan (som besvarats av 1500 slumpmässigt utvalda väljare) om vilken komiker som är roligast i Sverige idag, får han varken mer eller mindre än noll (0) procent (%) av rösterna.

Samma Appelquistska nollprocentstapel erhålls bland väljarna i samtliga riksdagspartier. Detta är snäppet under Mårten Andersson, som håvar in sin enda procentenhet av nån som tänker rösta på miljöpartiet. Även Nour El-Refai tjänar in sin enprocentare via de gröna. Båda dessa är dock tråkigare än till exempel Gert Fylking.

Men ensam på nollan är alltså Parlamentets store exilskåning / husarrestvärmlänning Kristoffer Appelquist. Det är ren och skär tragik.

Var snälla och håll honom i era böner.

/johabbed

Tags: , , , , , , , ,

5 Responses to “En rolig kristdemokrat och en krossad humorsjäl”

 1. Hummer Bugg says:

  10% av kristdemokraterna känner ingen som är rolig men de tycker att Hägglund är ett komiskt stjärnskott och ordvitsar livets humorbrunn.
  Kan inte vara roligt att vara kristdemokrat, fatta hur tråkiga deras vänner måste vara som inte kan mäta sig med Hägglund eller ens få ur sig en sketen ordvits.

 2. ValU says:

  Om jag ska försöka mig på en snabb analys av resultatet så lyder den att man inte ska underskatta svenska folket. Väljarna är mer upplysta än vad slentrianjournalister tror.

  Svensken i gemen har naturligtvis följt Kristoffer Appelquists blogg och sett den falla från subtil humor via vildsinta quijotska attacker ner till ett slags lågbudgetversion av best-of-blocket och slutligen helt dö. Det tar tid att förlåta sådant.

  Medelsvensson har förstås också i allt högre grad börjat vända sig emot reklamkanalernas trötta panelhumorprogram och deras sätt att redigera fram plumpa skämt och klippa bort satirisk finess.

  Ute i stugorna väcktes oändligt höga förhoppningar efter Humorlabbets briljanta avsnitt Enköping, och väljarkåren har en förmåga att slå tillbaks när sådana förväntningar inte infrias.

  Skulle Appelquist ta avstånd från parlamentetariseringen av den svenska humorn och börja utnyttja sin fantastiska kapacitet för spontant hätska tirader och välformulerat ad-libbad mundiarré till insatser i folkets tjänst kommer han med all säkerhet att tas till nåder igen. Den typen av opinionssvängningar måste ses på längre sikt, men att få en eller två röster i nästa undersökning bör inte vara ett omöjligt mål för Appelquist.

  Mvh,
  Sören Holmberg

 3. johabbed says:

  Mycket fint statsvetat, Sören.

 4. Gustav Vasa says:

  Vem sjutton är Kristoffer Appelquists ??

 5. johabbed says:

  En lettisk kusin till Kristoffer Appelquist?

Leave a Reply