På På Besök-besök

2009-07-03 10:03 by johabbed

Jag debuterade som ståuppare igår.

Cecilia Ramstedt och Tomas Högblom bedriver under sommaren en klubb på ett kyffe i Malmö som heter På Besök. Premiärkvällen visade hur trevlig lite hederlig schtupp kan vara när den bedrivs i en tämligen avsides, tämligen liten, och tämligen skitvarm lokal där alla svettas.

Mitt framträdandet bestod av skämt jag var nöjd med kombinerat med en fatal brist på scenvana. Resultatet blev att det gick helt okej för att vara debut, tror jag.

Andra på scen var Jonatan Unge, Ludvig Samuelsson, Robert Larsson, Elin Nordén, Nils Lind, samt tidigarenämnda Ramstedt och Högblom. När man ståuppar ska man namedroppa alla andra som var där, har jag lärt mig. Sedan vill dom säkert läsa något om sig själva också, men då jag missade stora delar av showen skriver jag bara så här:

Folk var roliga.

Nedan följer min set-list, som det så proffsigt heter. För lekmannen kan man också kalla det grejer jag hade nedkladdade på den fusklapp som jag inte behövde titta på en enda gång. Success! I alla fall, här är den för allmän beskådan:

SPELA FLIPPER
RÄDDA JOPPE
NASSE
REINKARNATION
MÄNNISKORS LIKA VÄRDE
PRYLBÖG
SPRUTLUDER
STRIKE
KÄR I ETT KÖN
BARNSOLDAT
MICHAEL JACKSON x 2

De tre första som svarar på detta inlägg får välja vars en av ovanstående fraser, så skriver jag ut vad skämtet på det ämnet var. Oftast är de väldigt nära one-liners.

/johabbed

Tags: , , , , , , , ,

8 Responses to “På På Besök-besök”

 1. Börje Blom says:

  KÄR I ETT KÖN, tack.

 2. Jasonlicious says:

  Rädda joppe!

 3. Greger Hancock says:

  Sprutluder

 4. haddock says:

  Om man läser de tre kommentarerna out of context ser de ut som vilken Youtube-kommentarstråd som helst.

 5. rävdjuret says:

  appropå youtube. bitte ladda upp din standup på tuben. plix

 6. johabbed says:

  rävdjuret:

  Inget spelades in igår. Och jag kommer nog inte spela in / ladda upp nåt förrän jag är någorlunda bra. Och jag kommer nog inte vara någorlunda bra förrän jag kört minst 37 gigg. Och jag kommer nog inte hinna köra minst 37 gigg på ett bra tag.

  Med andra ord: “inom kort”.

 7. rävdjuret says:

  okej. :)

  det är kul att se att du styrt upp en karriär inom humor, men synd att man inte är där det händer (sthlm?) och kan kolla. anyhow, grattis.

 8. johabbed says:

  Nix, inte (sthlm?) utan (mlmö!). Ståuppandet har ganska lite med just karriären att göra, men det är kul att kunna hålla till i den här svängen. Tackar så mycket, i alla fall.

Leave a Reply