Låt Busey vagga dig till sömns

2009-09-01 00:41 by haddock

Gary Busey har det sista året fått en liten revival på nätet, i och med inshoppade Busey-huvuden i allehanda situationer. En som alltid får mig att skratta är Familjen Busey, här till höger.

Jag föreställer mig den imaginära fotografens skräck, panik, när “Say Cheese!” följs av maniskt leende och evident total förvirring framför kameran.

I Filip & Fredriks High Chaparall fick vi, för allt för lång tid sedan, se honom munbajsa ordspråk sprunga ur erfarenheterna från ett mångårigt tillstånd i extrem förryckthet.

Han gjorde en bejublad comeback i mitt liv genom medverkande i första säsongens Entourage. Spelandes sig själv beskriver han sin utställda konst på vernissage:

What is emotional confusion you ask? It’s like running naked through a cornfield backwards at midnight.

Att den briljant utstuderade sinnessjukheten kan vara så älskvärd finner jag intressant. Än mer tilltalas jag av att den är så väletablerad och jag applåderar att Busey lyckats kanalisera den och gjort photoshoppare runt om i världen uppenbart sinnesförvirrade.

Hur förklaras annars denna hypnotiserande, förföriska och alldeles, alldeles underbara evighetsmaskin?

I afton somnar jag sött av spasmerna från en Gary Busey-inducerad epilepsi.

/haddock

Tags: , , , ,

2 Responses to “Låt Busey vagga dig till sömns”

 1. Fritte says:

  Jag tror att vi är fascinerade av Gary Busey för att han är det närmaste vi kommer Claus Kinski idag.

 2. johabbed says:

  Även rena skämt om Gary Busey har den sista tiden fått en revival, främst i roasten av Larry the Cable Guy (där Busey var med) och i The Tonight Show med Conan, som kört en massa “Busey är fucked up i huvudet”-grejer de senaste veckorna.

  Vet inte om detta är synkat med internet-fenomenet, men det känns som skämten fått ett uppsving långt efter Entourage-framträdandet. Och så klart ännu längre från olyckan då Busey blev just fucked up.

  Det bästa kanske är från roasten, en tvåstegsraket av Toby Keith av alla människor:

  “Gary never got his star on Hollywood Boulevard, but he did leave a nose on Pacific Coast Highway.

  The only guy who made worse travel decisions than you was Buddy Holly.”

Leave a Reply