Alkoholism och otrohet – skrattretande ämnen

2009-10-02 12:40 by johabbed

Publiken vid tv-inspelningar, särskild då talkshows, verkar ha ett väldigt dåligt sinne för när saker och ting är allvarliga. Som exempel kan nämnas när Craig Ferguson för ett par år sedan talade om sin alkoholism och hur han inte ville skämta om kändisar med uppenbara missbruksproblem.

 

 

Craig: People are falling apart! People are dying! That Anna Nicole Smith woman, she died!

Publik: Hehehihi…

Craig: That’s not a joke!

[...]

Craig: We shouldn’t be attacking the vulnerable people. [...] So tonight, no Britney Spears jokes. And here’s why, here’s exactly why: Britney Spears–…

Publik: Hahahahaha applåd applåd jubel!

 

Samma beteende med nervösa skratt inträffade igår, när David Letterman i tv berättade att han blivit utpressad till följd av att ha haft sex med flera kvinnliga medarbetare. Här är en youtube-version (som säkerligen kommer försvinna snart) av hela hans tal:

 

 

Dave: This whole thing has been quite scary. I had to go downtown to testify before the grand jury. And I had to tell them how I was disturbed by this, I was worried for myself, I was worried for my family, I was menaced by this. And I had to tell them… all of the creepy things that I have done, that were gonna be…

Publik: Hahahahohoho!

Dave: Now why is that funny?

Publik: Hahaha applåd applåd applåd!

Visst, både Craig och Dave ser själva till att vara roliga här och där i sina tal, men de möts också av skratt där det är ganska uppenbart att de försöker vara väldigt seriösa.

Skumt beteende. Nu kommer väl publiken att skratta även när Robin håller anföranden om så pass allvarliga ämnen som matlagningsprogram och Anna Anka i morgondagens program. Sjuka jävlar.

 

Robins! Nu på lördagar klockan 21.30! Imorgon gästar Nyamko Sabuni och Gustaf Hammarsten.

 

Sådär. Det blev lite reklam.

/johabbed

Tags: , , , , , , , , , ,

3 Responses to “Alkoholism och otrohet – skrattretande ämnen”

  1. Jag vet precis hur det där känns. Varken när jag skämtar eller pratar allvar skrattar någon.

  2. Magenus/AnaMatronic says:

    Fritte: Jag skrattade åt dig när du skämtade

  3. IntoTheHeart says:

    Jag förstår vad du menar. Men det kan inte vara helt lätt att befinna sig i en tv-studio under inspelningen av ett program som annars alltid är fyllt med skämt och oneliners. Jag tror inte att man vet hur man ska reagera först, innan man inser allvaret i det som sägs. Och när det gäller klippet med Craig så har han ju en delvis skämtsam attityd trots att han snackar allvar.

    I övrigt så tycker jag att Craig är överlägsen alla andra pratshowvärdar jag sett. Tråkigt att det inte sänds i svensk TV. =(

Leave a Reply