Lasse Anrell – Med dubbelmoral som handikapp

2009-11-28 08:58 by johabbed

Det är lätt att förstå varför Lasse Anrell har anställning på Aftonbladet.

Visst finns det många som skulle kunna skriva enormt spekulativa artiklar om Tiger Woods kärleksliv och eventuella otrohetsaffärer. Exempelvis skrev Aftonbladet om ryktena på nyhetsplats bara häromdagen, med hänvisning till den ansedda Hänt i veckan / En ding ding värld-hybriden The National Enquirer.

Men Lasse är kanske den enda som kan spekulera vilt samtidigt som han förfasar sig över spekulationer, och säga åt folk att låta kändisars privatliv vara i fred i samma krönika som han skriver om deras privatliv. Han är helt enkelt imponerande kvällstidningstränad i sin totala dubbelmoral.

Det där kan man spekulera hur mycket man vill om, men det är bara spekulationer och jag tycker att det är viktigt att media just nu avhåller sig från att spekulera i vad som händer i Tiger Woods värld [...] Låt celebriteter vara i fred när de har personliga problem.

Jag hade tänkt slänga in citat där Lasse motsäger ovanstående å det grövsta, men det skulle i stort sett kräva att hela krönikan citeras. Den är nämligen helt grundad i just spekulationer om vad som händer i Tiger Woods värld och ett grottande i hans eventuella personliga problem.

Just det, den innehåller också den journalistiska klassikern “resonemang baserat på googlingar”, och analyser av att Tiger Woods hemsida beskriver honom som en trevlig prick (fast han förmodligen har skelett i garderoben!). Men mest av allt innehåller den spekulationer som Lasse vill att folk ska undvika.

Kudos, Lasse. Man förstår varför Aftonbladet betalar dig.

/johabbed

Tags: , , , , , , ,

4 Responses to “Lasse Anrell – Med dubbelmoral som handikapp”

 1. Elakingen says:

  Lasse Anrell har nog svårt med svenska språket. Han har något han kallar för floskeltoppen, men där finns inga floskler som “bollen är rund” och “vi ska spela vårt spel”. Istället har han sportgrodor och felsägningar och en massa annat som enligt ordlistan inte är floskler. Så varför kalla en lista utan floskler för floskeltoppen?

  Matts Olsson på Expressen är å andra sidan inte ens skrivkunnig, så förr i tiden när jag läste skittidningen fattade jag nada vad han skrev.

  Frågan är bara om det verkligen är en fördel att förstå det Anrell skriver…

 2. [...] Anrell har lider inte bara av dubbelmoral. Han har även svårt med svenska språket. Han har något han kallar för floskeltoppen, men där [...]

 3. Hummer Bugg says:

  Vad är det för minor kris han skriver om, åkte Woods på en mina?

 4. Thomas says:

  Känns lite plumt att citera, och sedan inte citera. Lasse är ingen journalist som tar i akt att skriva nyheten, utan skriver OM nyheten. Skulle finna din text mer intressant om du citerade där han själv i samma text spekulerar.

Leave a Reply