The F Word

2009-12-14 19:11 by johabbed

Spelade återigen in lite radio med Kalle Lind. Det bästa med det är att jag lyckades få in ett av mina favoritord.

Fläskedryck.

/johabbed

Tags: , , ,

5 Responses to “The F Word”

 1. texturer says:

  Var det du som gjorde dig rolig över Stig Malms MJ-jämförelse med Sammy Davis Jr? En riktig historielös slamkrypare! Sammy Davis Jr och James Brown var MJs två stora idoler och föregångare. Som MJ sjunger i denna tributen: http://www.youtube.com/watch?v=zOQnQU5dj30 så lade Davis grunden för färgade inom showbiz. Utan Davis ingen MJ och då kan försäljningssiffror göra detsamma.

 2. johabbed says:

  Jupp, det var jag.

  Har lite svårt att tolka om du är ironisk eller inte. Men oavsett om Sammy Davis var en av Michael Jacksons idoler, så är Stig Malms tankegång att MJ skulle vara ovärdig att jämföras med den store Sammy ändå otroligt mossig.

  Bara för att någon var före så betyder inte det att dom var viktigare. Zlatan Ibrahimovic är en större fotbollsspelare än Yksel Osmanovski, även om Yksel var Zlatans idol.

  Och jag tror mer att ingen Sammy Davis… ändå en Michael Jackson, men kanske med nån annan idol.

 3. texturer says:

  Jag var helt oironisk. Att klanka ner på att mossiga gubbar har en mossig smak är väl helt ok men att du därutöver jämförde Davis med jarl borsén kändes historielöst i min bok. Jämförelserna håller inte. I sammanhanget borde man istället jämföra Zlatan med Pelé och Gre-no-li. Sedan har vi kanske olika preferenser. Jag tycker inte att MJ är king of pop. Han gjorde några stora bra plattor på 80-talet but that’s it.

 4. johabbed says:

  Jarl Borssén valdes för komisk effekt, så klart. Det hela var en ironi över herr Malms tankesätt att nåt modernt — hur stort och populärt det än är bland de här jobbiga människorna under 50 — aldrig kan mäta sig med nåt han själv råkar vara mer bekant med eftersom det är från tiden då han själv hängav sig åt underhållare.

  Mina egna preferenser har väldigt lite med det att göra. Av trion Jackson, Davis, och Borssén är det nog Sammy som jag preferererererar.

 5. texturer says:

  Bra det! Om du hade svarat “Vadååå Pelé, han är väl inget jämfört med Zlatan som drar in 100 miljoner om året” hade jag blivit orolig. Frågar man valfri pojkvasker idag så hade man väl fått det svaret. Jag kommer tänka på de här omröstningarna de har typ “Århundradets bästa idrottsbragd” och det blir alltid (eller än så länge) fotbolls-vm 94. Folks närminne är kort.

Leave a Reply