Fem nyhetsskämt 10-01-13

2010-01-13 18:09 by johabbed

Idag är skämten snabbt ihopslängda och i regel ganska billiga. Men kanske kul ändå. Håll till godo.

***

FEM NYHETSSKÄMT 10-01-13

***

Förödelsen efter jordskalvet i Haiti blev extra stor för att infrastrukturen i landet är dålig. En biståndsarbetare beskrev det som att byggnaderna är uppbyggda som papp. ”Papp?” sa Nordman. ”Precis som mitt sovrum!” [ Aftonbladet ]

 ***

Ny forskning visar att kvinnor med stora rumpor är hälsosammare än kvinnor med små rumpor. Forskningen utfördes på det prestigefyllda University of Sir Mix-a-Lot. [ Expressen / Aftonbladet ]

 ***

Forskare kritiserar nu jägare som skar av testiklarna på skjutna vargar innan forskarna hann analysera dom. Men jägarna har faktiskt en anledning att skära av vargtestiklarna. Dom säljs som örhängen till Roger Pontare. [ DN ]

 ***

Länsstyrelsen i Jönköping har kallat in en äkta spansk matador för att lära bönder hur man handskas med ilskna tjurar. Hans första tips: Slit av dig tröjan och låt dom slicka på din blomtatuering. [ SvD ]

 ***

Google hotar att lämna Kina efter avancerade hacker-angrepp riktats mot kinesiska människorättsaktivister. Detta är en stor svängning från när Google tillkännagav sitt samarbete med Kina, och hade gjort om O:en i sin logga till två aborterade flickfoster. [ DN ]

***

Okeydoke.

/johabbed

Tags: , , , , , , , , , , , ,

4 Responses to “Fem nyhetsskämt 10-01-13”

 1. Hans-Patrik says:

  Nordman? Är inte det två personer?

 2. Teaflax says:

  Jag hajar inte Nordmanskämtet. Kanske för att jag inte läser kvällspressen sen ett par år tillbaka.

 3. johabbed says:

  Nordman-skämtet är nog en arbetsskada från Robins.

  I redaktionen hade vi nämligen honom som vår “go-to kändis” för någon som är utslagen, fattig, eller sunkig. Alltså om ett skämt krävde nån som tidigare varit framgångsrik och numera lever i misär, så var det Nordman vi först gick till. Som Conan O´Brien under ett bra tag haft MC Hammer.

  Detta skämtet funkar bara, om ens då, om man redan etablerat detta faktum. Hans sovrum är av papp = han sover under kartonger. Men jag inser nu skämtets brister.

  Sedan är Nordman egentligen, som Hans-Patrik säger, två personer. Men det är roligare att bara kalla den kände amfetamin-brukande snubben Nordman, istället för att säga “Håkan Hemlin, känd från Nordman”.

  (Om inte Nordman funkade så valde vi friskt mellan Leila K, Staffan Hellstrand, och valfri tidigare Idol-vinnare. Men dessa skämt gick i regel aldrig vidare till något som var i närheten av slutmonologen.)

 4. Teaflax says:

  Ah, gotcha. Ja, det var inte helt självklart. Jag visste inte ens att en av Nördman hade gått ned sig.

  Leila K håller annars alltid i den positionen. Ja, fram tills hon trillar av pinn, förstås.

Leave a Reply