Grattis till jordbävningen i Haiti, Aftonbladet!

2010-01-19 12:19 by johabbed

 

Aftonbladet.se firar. Förra veckan nådde sajten 5 miljoner unika webbläsare. “Det är helt otroligt,” säger chefredaktören Jan Helin till en av sina undersåtar som helt spontant intervjuar honom om rekordet.

Artikeln innehåller ord som “jublar”, ”drömmål”, “fantastiskt”, och “utopi”. Idel lycka över rekordveckan.

Men hur kan det komma sig att just förra veckan lockade så många läsare? Inget förslag ges. Det är, om vi tror artikeln, ett stort mysterium. Eller åtminstone inte värt att nämna.

Men vi som följt med i nyhetsrapporteringen har våra aningar. Vissa kanske tror att det beror på den enorma humanitära katastrofen på Haiti, där jordbävningens hundratusentals dödsoffer engagerat en hel värld och nu varit toppnyhet sedan det hände för… just det, en vecka sedan.

Cyniskt, tycker jag, för om jordbävningen hade en roll för rekordet borde den väl ha omnämnts av herr Helin. Jag tror istället att det beror på den stora tillströmningen av läsare som intresserade sig för Ray Moon som är 81 år — och bodybuilder.

/johabbed

Tags: , , , , , , , , ,

4 Responses to “Grattis till jordbävningen i Haiti, Aftonbladet!”

 1. Godslayer says:

  Vi vet dessutom med säkerhet att Gunde Svan inte läser Aftonbladet!

  http://forumbilder.se/thumbs/a6920101249347897.jpg

 2. johabbed says:

  Gunde i klassisk stil.

 3. Sanna says:

  Självklart påverkar stora händelser hur många som läser aftonbladet.se. Tidningen dagen efter 11 september är fortfarande den mest sålda i Aftonbladets historia

 4. johabbed says:

  Det är inget konstigt i sig. Frågan är om Aftonbladet den 13:e september hade en intervju med dåvarande chefredaktör Anders Gerdin, där han firade upplagan från dagen innan, kallade det en utopi, och förklarade att rekordet berodde på “den klassiska kvällstidningsmixen” utan att nämna ett enda ord om flygplan som kraschat in i byggnader.

Leave a Reply