Ryska posten

2010-02-06 13:05 by haddock

Torsdagskvällen var kurskväll på jobbet. Industrivern. Det ska’rom ha; de är fanimej flitiga på kursverksamhet med alla möjliga olika teman. Hårt och mjukt.

På onsdagen var det kurs i stressmästring. Jag gjorde detsamma i privat regi i form av onsdagsmiddag med polaren. Tredje onsdagen nu och det håller redan på att spåra ur. 2500 spänn på två personer. Torsdagen var tung på flera sätt.

Speciellt när aftonen bjöd på fem timmar övertid. Tema förebyggande arbete. Förhindra skador, sjukdom, ledsna ögon.

Riskanalys var intressant. Se på sannolikheten, multiplicera med konsekvensen och du får ett värde, ryska posten, som indikerar huruvida tilltag är nödvändiga eller ej.

Sannolikhetsskalan var 1 (en eller flera gånger per hundra år) och 5 (fler än tio gånger per år). Konsekvensskalan också den 1-5, eller mellan obetydlig skada och många döda.

Fantastiskt kul att se resultaten som några av de anställda hade gjort på sina områden. Ett område hade tre stycken 20:or – alltså en sannolikhet att det händer mer än en gång per år och resulterar i många döda. Eller fler än tio gånger per år med en död som resultat. Skulle man tro deras analys skulle firman gott matcha valfri på listan över de tio värsta industriolyckorna i USA.

Men man ska vara tacksam över att slippa jobba i den värsta av de värsta klassificeringarna – 25 – många döda, mer än tio gånger per år. Jag skrattar barnsligt mycket när jag försöker visualisera den arbetssituationen.

Mexikanska drogskyfflare kanske inte skrattar lika mycket, men de skrattar å andra sidan hela vägen till tredje världsbanken likt James Kimball skrattar hela vägen till sädbanken eller Gud vid tanken på västbanken.

Med andra ord – ingen arbetsmiljö med många döda, mer än tio gånger per år, som inte för något skratt med sig.

/haddock

Tags: , , , , , ,

2 Responses to “Ryska posten”

  1. När jag såg bilden kom jag att tänka på Sawstop:

    http://www.youtube.com/watch?v=E3mzhvMgrLE

    Grymt…

  2. haddock says:

    Jag såg den där när den gick på Time Warp, vill jag minnas – men jag missade tydligen livetestet… Tufft.

    Men skulle vilja se den när hand eller kött närmar sig klingan med mer realistisk hastighet. Misstänker det blir vissa skador, men långt mindre än samma test mot klingan som snurrar sedan 1976 i Bengts Mekaniska Verkstad.

Leave a Reply