It’s on like Donkey Kong

2010-04-14 18:59 by johabbed

We-hey! Här kommer två tips på bra dokumentärer jag sett i dagarna.

Den första är The King of Kong - A Fistful of Quarters, om en episk kamp inom arkadspelsvärlden.

 

 

En mycket underhållande film, till stor del tack vare en enorm douchebag vid namn Billy Mitchell. Han är inte bara en Nick Cave-lookalike utan också tv-spelsmästare, och visar på ett skrämmande vis vilket maktmissbruk som drabbar nördar som anses vara coolast i sitt nördgäng.

Jag har tänkt se filmen ett bra tag, men det har inte blivit av. Igår gick den på SVT, så då blev det av. SVT beklagade under hela filmen att textningen inte fungerade. Jag beklagade att de satte upp denna skylt hela jävla tiden.

Den går inte att se på SVTPlay, så ladda ner den olagligt, why don’tcha. Vi vet alla att IPRED är tandlös.

 

 

Den andra dokumentären är Jakten på Bernhard. Den är gjord av serietecknaren David Liljemark och handlar om en underlig man som satte upp underliga lappar i min forna hemstad Lund. Den såg jag däremot på SVT Play. Det bör du också göra.

/johabbed

Tags: , , , , , , , , ,

3 Responses to “It’s on like Donkey Kong”

 1. Silmarillion says:

  “Jakten på Bernard” är en underbar dokumentär, klart i klass med “Plötsligt i Vinslöv” eller “Erik & Sigvard – ett år i Småland”.

 2. Hummer Bugg says:

  Det här behövde jag, en påminnelse om den roande King of Kong och ett tips om en “Plötsligt i Vinslöv”-dokumentär av en rolig serietecknare. Efter att ha gjort det ödesdigra misstaget att slå på tv:n och glutta in vad Skavlan egentligen är för en tv-show började jag helt tappa hoppet för massmedia i synnerhet och mänskligheten i allmänhet.

  Tack för en påminnelse om att det finns intelligent liv därute!

 3. Godslayer says:

  Brian Kuh är magisk. Ränner runt i ny skjorta som han inte ens strukit och ropa om kill screen. Pensionerad vid 30 för att spela Donkey Kong på heltid.

Leave a Reply