Att dricka öl i teorin

2010-06-08 22:25 by haddock

Du är en lögnare och du vet det själv. Men, i motsats till storleken på firren du drog upp vid sista fisketuren i Storsjön – eller agnet du doppade i bäversjön förra fredagen – så blir dina påståenden mer sanna, desto mer du tar i när det gäller öldrickande.

Vi ska bara ut och ta en öl. Okej.

Ölteori vs. Ölpraktik

/haddock

Tags: , , , , , ,

2 Responses to “Att dricka öl i teorin”

 1. johabbed says:

  En mycket fin graf som jag tror på till största delen. Förutom i sista stapeln.

  Om någon påstår att denne ämnar dricka apmånga öl, så innebär det ofta att personen antingen är en ovan öldrickare som överkompenserar, eller att det finns någon sorts självdestruktiv / -medicinerande faktor i det planerade öldrickandet. I vilket fall leder detta i sin tur till att personen kommer ha en överkonsumtion av öldrickande under kvällens tidiga skeden, och därmed mer troligtvis däcka eller gå över till tyngre berusningsmedel innan kvällen blivit alltför lång.

  Det blir därmed fler öl druckna inledningsvis, men färre under den totala aftonen. Stapeln ‘praktik’ för kategorin ‘apmånga’ borde alltså vara lägre. kanske till och med snäppet under den praktiska stapeln för “ett gäng”.

  Kort sagt: “Nu jävlar ska det drickas apmånga öl”-människor stupar i regel tidigare än folk som säger “Nä vafan. Jag kommer väl dricka ett gäng öl ikväll”.

  Med brasklappen att ovanstående skrevs under inflytande av, låt oss säga… några öl.

 2. haddock says:

  Hmm, du har jävligt rätt i det. Desto mer grandiost påstående, desto mindre verkstad. Jag ska revidera diagrammet. Men måste vänta till jag är berusad. Så om några timmar.

Leave a Reply