Det vita guldet

2010-06-22 16:38 by johabbed

 

 

Jag vill inte påstå att jag är ett ekonomiskt geni. Men ibland kommer lägen till investeringar som är för uppenbara för att missa.

Arla har beslutat att höja priset  mjölk med 10,3 öre. Det stora misstaget man gör är att annonsera höjningen i förväg, och därmed lämna vägen öppen för smarta investerare som undertecknad.

Prishöjningen gäller från och med måndag den 28:e juni. Så nu vet jag vad jag kommer att göra på söndag. Köpa mjölk av bara helvete.

Ponera att jag tar det försiktigt, genom att bara köpa på mig 1 000 liter mjölk till det gamla priset. Jag kan sedan konkurrera ut min lokala närbutik genom att under resten av året sälja denna mjölk till en konkurrensmässigt kostnad på låt oss säga 0,2 öre billigare än deras rigida, toppstyrda prissättning.

Jag tjänar då, vid försäljning av samtliga mjölkpaket, hela 10,1 x 1 000 = 10 100 öre! Eller saftiga 101 spänn i ren vinst.

Nu: Inhandla en större kyl.

/johabbed

Tags: , , ,

3 Responses to “Det vita guldet”

 1. Kanna says:

  Har du räknat med kostnaderna för inköp av kyl och el till kylen?

 2. johabbed says:

  Hmm. Du har rätt. Jag måste nog köpa minst två tusen liter mjölk på söndag för att det ska gå ihop.

 3. Ddaavviidd says:

  Det verkliga vita guldet är det du har i din pung! Blir du spermadonator istället så tjänar 300 kr skattebefriad inkomst per mjölkning. Du kan ju föreställa dig vilka summor du kommer få hantera här om vi ponerar att du istället lyckas klämma ur dig runt 1000 liter på det här viset till på söndag!

  Då en ejakulation kan beräknas till runt 5 ml (om du är välbeställd) så innebär det att varje liter sperma är synonymt med 1000 ml alltså 200 toabesök med lyckad utgång ger en dos dyrbart magifix alá 300 kr. Alltså 60 000 kr på 1 liter och klämmer du ur dig 1000 liter så har du alltså en nätt summa av 60 miljoner kronor att hämta hem!

  Med andra ord kan du därefter belåten dra dig tillbaka till en välförtjänt lyxpension där du kan ägna dig åt alla möjliga hobbys och fritidssysselsättningar, som att runka och ligga runt eller kanske bara se repriser av “Vem vet mest” med Rickard Olsson hela dagarna, mycket roligt med andra ord, men det där bestämmer du ju själv bäst!

Leave a Reply