Stig på, känn dig som hemma

2011-02-03 23:43 by haddock

Det rapporteras flitigt och kontinuerligt i medier om kidnappade barn, egna barn och barnsliga hustrur som hållits fångna i åratal av vansinnesmän. Efter att Natascha Kampusch slått sig fri efter åtta års fångenskap briserade dammen och det var bara något år efter Josef Fritzl blev avslöjad som självutnämnd fångvaktare och prison (the)rapist.

Det känns lite som det går trend i avslöjanden om att hålla folk mot deras vilja, år efter år. Eller så är det bara samma effekt som uppstår efter att man lärt sig ett nytt ord – plötsligt både hör och ser man det precis överallt.

Det som är skrämmande är hur vanligt fenomen det verkar vara. Hur vem som helst kan bli drabbad. Det kryper närmare inpå, det kan hända mig. Lite samma fenomen som olyckor i övrigt, så overkligt på något sätt.

Plötsligt knackar polisen på min dörr och skräckens ilingar fortplantar sig ned ryggraden likt nymfomankaniner.

Fuck. Grannen måste ha hört. It rubs the lotion on its skin no more.

/haddock

Tags: , ,

Leave a Reply