Utredning pågår – inte

2011-02-07 14:29 by johabbed

Rubrik på förstasidan på Aftonbladet.se:

 

Rubrik när man klickat sig in på nyheten i fråga:

 

Ett nyskapande sätt att presentera motstridiga uppgifter på. Aftonbladets journalister kan förstås inte värdera vem som hittar på — en fransk sajt eller interpol — och väljer därför att låta de båda parterna få var sin rubrik.

Ett smart grepp. Om man bara hört sig för med interpol i ett tidigare skede och sedan trott dem på sitt ord, så hade det ju inte blivit någon nyhet. “Match utreds inte” är ju som bekant ett normaltillstånd och således ointressant som nyhet. Men med den här nya dramaturgin kan man ju få fram otaligt antal artiklar, även om dess hela bärande punkt förkastas av de som är insatta.

Tänk bara. Du ser rubriken

Polisen har gripit misstänkt Palmemördare!

 

Intresse väcks. Du klickar på länken.

Polisen: Det har vi inte alls!

 

Se där. Ingen nyhet att läsa om, egentligen. Men du har i alla fall klickat dig in på den och bidragit till lite värdefull statistik. Det känns väl skönt?

/johabbed

Tags: , , ,

2 Responses to “Utredning pågår – inte”

  1. Anders says:

    Gamla fina Svensk Damtidning har kört den här några gånger: “Nu vet vi om X och Y är gifta”. Inne i tidningen står det att nä, det är de inte.
    Och, mycket riktigt, jag borde göra annat än att läsa bloggar och komma med snusförnuftiga kommentarer. Men jag har förbjudit mig själv att gå in på Youtube.

  2. johabbed says:

    Min favorit vad gäller skvallerpressen är när det står på omslaget att en kändis “lämnar” (alternativt “blir lämnad av”) sin partner. Detta betyder i regel att nån reser bort, alternativt ska jobba på annan ort i ett par veckor.

Leave a Reply