Det nya brevpost

2011-03-11 10:58 by haddock

Det slog mig igår att mail har blivit det nya brevpost.

Privat kommunicerar vi på alla möjliga olika sätt – sms, Facebook, Twitter, Skype, WhatsApp, Messenger, etc. Mail är inte längre the shit. It’s shit.

När brevpost åts upp av mail, eller e-post som ordböckerna föredrar, konstaterade mången att det blev allt mer sällsynt med personliga brev. Såpass lite kommunicerade vi postledes att vi i Sverige lade ned alla postkontor. Gav fan, liksom. Brevpost idag har reducerats till räkningar och direktadresserad reklam. Blotta åsynen av kuvert i brevlådan framkallar ångest. Ångesten kommer, så att säga, som ett brev på posten.

Men mail har också reducerats till shit, goddamnit! Min inkorg består till mer än 90% av opersonliga mail i form av erbjudanden, uppdateringar, sammanfattningar, köpsbekräftelser, beställningsbekräftelser, resedokument, verfieringslänkar, glömda lösenord till porrsajter.

Så när det väl kommer ett mail från en riktig person så blir det lite av samma känsla som tidigare endast kunde uppbringas av ett handskrivet brev – man imponeras och smickras av den effort som avsändaren gjort för att faktiskt sätta sig ned och skriva något personligt.

Framtiden är inte ljus heller, det kommer ingen revival. Tiden för genomtänkt kommunikation är förbi. Vi har inte intresset för det längre. Allt är live, online och kort. Meddelanden över 160 tecken göre sig icke besvär.

Hela jävla världen har fått ADHD.

And the only cure is more cowbell.

Oj, en boll. Jag måste springa efter den.

Gurka.

/haddock

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply