The Roast of Donald Trump – presidential edition

2011-05-02 01:36 by johabbed

Barack Obama, alltså. Han är bra.

På  The White House Correspodents’ Dinner, den årliga tillställning där presidenten och den press som rapporterar om hans förehavanden träffas för lite ovanlig gemytlighet, så passade herr Obama på att vara lite rolig. Och att äga Donald Trump.

Trumpen, som säger sig fundera på att ställa upp i presidentvalet (vilket han gör för att få publicitet till sin dokusåpa), har ju på senare tid profilerat sig på den annars ganska mossiga gamla högerkonspiratoriska myten om att Barack är född i Kenya och därmed inte borde få vara president. I veckan föll Obama till föga och släppte sin födelseattest ännu en gång.

Onödig uppmärksamhet till Donald Trump, tyckte vissa. Såhär i efterhand känns det mest som att Obama tog beslutet som en setup för sitt tal på korre-middagen.

 

Sedan körde också Seth Meyers lite comedy.

“Donald Trump has been saying that he will run for president as a Republican. Which is surprising, since I just assumed he was running as a joke.”

Seth Meyers

 

Edit: … och när Obama väl kände sig färdig med Donald Trump såg han till att ta tag i det där med Usama bin Laden. Också det är ju lite skoj.

/johabbed

Tags: , , , , , ,

3 Responses to “The Roast of Donald Trump – presidential edition”

 1. Snyggt!
  När jag såg inledningsmontaget ville jag först kräkas lite, men sen insåg jag att det var ironiskt.
  Har du någon aning om vilka som skrivit presidentens tal? Jag orkar inte googla fram det själv.
  Jag blev dock lite besviken en gång. När han sa “that’s why tonight I am releasing… my birth video” hade jag hoppats på att punchline skulle vara “my parents sex tape”. Fast uppföljningsskämtet med Lion King gjorde att det ändå var den roligaste varianten.

  Jag älskar Seth Meyers skämt om att parlamentariker röstar igenom lagförslag på samma sätt som vi andra trycker förbi licensavtal på Itunes. Det fick inte tillräckligt betalt, tycker jag.

 2. johabbed says:

  Vet tyvärr inte vem som skriver åt Obama. Intressant att veta om medlemmar ur hans manus-stab har så pass bra sinne för humor, eller om dom tar in utomstående humorförfattare just för såna här tillfällen.

 3. Det här är ju Daily Show-klass. Jag skulle tro att de anlitat professionella komiker till det här talet.

Leave a Reply