Gör en Lisa “Left-Eye” Lopez på honom så fort du kan

2011-10-15 09:37 by johabbed

Skön låt med riktigt fin video. Det var väl bara det.

 

 

Maskinen – “Krossa alla fönster”, förstås. Bra grejer.

/johabbed

Tags: , , , , , , ,

8 Responses to “Gör en Lisa “Left-Eye” Lopez på honom så fort du kan”

 1. johabbed says:

  Ålrajt. Av besöksstatistiken på denna blogg att döma så är det många som hittat hit via googling på just frasen “gör en Lisa ‘Left Eye’ Lopez på honom så fort du kan”, ett utdrag av texten från Maskinens låt “Krossa alla fönster”.

  Då förmodar jag att samma människor som googlat också vill veta vad detta betyder. Tillåt mig tillgodose.

  Lisa “Left Eye” Lopes, som det egentligen stavas men jag fuckade upp i ursprungsrubriken, vad en av medlemmarna i gruppen TLC. Hon var L:et. Hon hade smeknamnet “Left Eye” och bar ofta, i gruppens tidiga skeden, en kondom över sitt vänstra öga. För att främja säker sex. Vilket var något av det coolaste man kunde göra på nittiotalet.

  Detta är dock inte att göra en Lisa ‘Left Eye’ Lopes. Det låten istället syftar på är tillfället så hon år 1994 tände eld på sin och pojkvännen Andre Risons gemensamma hus. Eller rättare sagt, hon tände eld på snubbens tennisskor i badrummet, och sedan spred sig branden.

  Left Eye menade senare att hon gjorde detta till följd av att pojkvännen allmänt varit ett svin och behandlat henne illa både fysiskt och psykiskt under deras förhållande.

  Att göra en Lisa ‘Left Eye’ Lopes är alltså att tända fyr på sin snubbes bohag efter att han behandlat en för jävligt, vilket matchar resten av låtens budskap.

  Allt detta går för övrigt att läsa på Lisa ‘Left Eye’ Lopes wikipedia-sida ( http://en.wikipedia.org/wiki/Lisa_Lopes ). Men vafan, det är väl trevligare för denna blogg om ni istället läser det just här.

  That’s it. Hoppas ni fann det ni sökte.

 2. Lisa says:

  Japp nu har jag fått reda på det jag ville, hamnade på din blogg just föratt jag googlade vad “gör en Lisa Left-Eye-Lopez” betydde, och nu vet jag :-)

  Tack för infon, och God Jul!!

 3. Nina says:

  Tacktack

 4. matte says:

  samma här!! man tackar!

 5. Justin says:

  Fanks!

 6. Hanna says:

  Tack! precis vad jag sökte

 7. David says:

  Tack! , Precis det jag ville veta angående om låten.

 8. Johanna says:

  Gött! Tack för den förenklade sökningen <3

Leave a Reply