Posts Tagged ‘Åke Cato’

Doktor Fisk ordinerar

2010-07-19 21:43 by johabbed

Det hölls svensexa för Valle Westesson i lördags. Det blev en väldigt rolig dag, kväll och natt, med inslag såsom mat, dryck, show, dans, Segway-åkning, och Åke Cato. Dessutom, förstås, ett besök hos Doktor Fisk.

Doktor Fisk är som namnet inte överhuvudtaget antyder ett spa. Men inte vilket spa som helst, utan ett spa där den som vill kan få sina fötter käkade på av köttätande fiskar. Nedan syns ett bildbevis stulet av Johan Sköld, där Valles fötter förtärs.

 

 

(Som bonus kan nämnas att herren på vänster sida i bild är Råland Ulvselius. Vi ser alltså den unika händelsen Dåktår Humår som patient åt Doktor Fisk.)

För att göra ytterligare reklam för denna fantastiska inrättning tillåter jag mig att i sin helhet citera en text från deras broschyr, där de beskriver verksamheten och fisk-arten i fråga. Håll till godo.

 

VAD ÄR DOKTOR FISK?

Det är inte larver som äter på ditt döda hy bokstavligt eller som leeches eller bin som kan bota vissa aliments av antingen suga bort som en vampyr eller begå självmord, “kamakaze” stil.

Dessa fiskar har små små käkar som suger bort dina döda hudceller genom att suga fast sig på din hud, som flagning, den naturliga vägen. En av två stammar av fisken som vi använder i vår salong är : Garra rufa även känt för andra vanliga namn som, Kangal fisk, Reddish log nollor, doktor fisk och så vidare.

Kangal fiskarna kommer från Mellanöstern, i floder och fjärdrar av Irak, Israel, Jordanien, Turkiet och Syrien. De är 3-12 cm nerifrån och bostad fiskar som lever i vatten som sträcker sig från15oc-28oc.

Förvånande, de kan leva i termisk vatten i 37oc också. De lever av alger längst ner i flodens sängar eller zoo plankton, mikroskopiska organismer blomstrar i floder och lever sig på ännu mindre mikroskopiska organismer

De är ett mycket undersökande art som finns i Turkiet och är antagna till stöd för läkning av hudens sjukdomar och störningar, varav en är psoriasis 1-3, där ett botemedel inte ännu har hittats.

Denna fisk är förment samtidigt släpper någon okänd enzymatisk sekretion och ditranol, en del av dermatologiska krämer används för att förbättra hudens villkor genom att normalisera sitt pH och hjälper nya hudceller generera lite snabbare än vanligt.

Den ända bieffekten av detta är skratt och skönhetn e det ursprungliga form.

Spa av detta slag är nu en modefluga och vi har sett och det har rapporterats i Turkiet, Kina, Taiwan, Japan, Korea och här i Sverige.

Även om den i särklass, är vi de mest bekväma och bra pris spa, här hos oss Doktor Fisk & Nail Spa Salong.

 

SIC!

/johabbed

Clownin’ Around

2009-09-10 00:56 by johabbed

Ibland känns det som att vi på Boyahed är lite väl effektsökande i våra ordval. Det är neger hit och spädbarn dit. Det är vomeringar, organstölder, och Åke Cato.

Allt för att chocka. Detta är förstås såväl lättköpt som tråkigt.

Därför är det med sorg i hjärtat som jag meddelar att detta inlägg kommer handla om en person som bäst kan beskrivas som en clownsminkad dvärg med Down’s syndrom. Ni vanliga människor kanske känner honom som GB-glassgubben.

 

 

Jag gillar GB-glassgubben. Framför allt gillar jag att pissa honom i ansiktet.

Han har alla förutsättningar för ändamålet. För det första är han utplacerad på gator och torg tämligen reguljärt, med ett genomsnittligt avstånd från en GB-glassgubbe till nästa på cirka 50 meter. När du behöver lätta på trycket kanske det är långt till närmaste offentliga toalett, men det är alltid nära till GB-glassgubben.

För det andra är han i rätt höjd. Dvärghöjd, som det också kallas. Svenska Akademiens ordbok, 1923 års upplaga, beskriver faktiskt en dvärg således:

 

Dvärg s. -en -ar I) varelse af ringa höjd o. med förkrympt kroppsutveckling. II) varelse af sådan höjd att denne äro optimal att pissa i ansiktet.

 

Sist men inte minst har han en otroligt proffsig inställning till det här med att bli pissad i ansiktet. Han håller till exempel fast i sin lilla hatt, så att den inte ska åka av hur stort tryck man än släpper på. Och så har han alltid ett leende på läpparna.

Vissa säger att det beror på att han är ett jävla pervo. Själv anser jag att det beror på att han tar sin roll som clown på stort allvar. Jag kan sorgset meddela att andra clowner inte är alls lika proffsiga när man pissar dom i ansiktet. Ronald McDonald, till exempel, blev inte alls glad.

Jag vet detta eftersom jag för någon vecka sedan passerade förbi ett McDonald’s och såg Ronald genom fönstret.

Först blev jag chockad. Jag tänkte: “Dog inte han för ett par månader sedan?” Jag har nämligen alltid blandat ihop Ronald McDonald och Michael Jackson. Den ene är en vitmålad pajas som hänger på barnkalas och inte finns på riktigt… och den andre är Ronald McDonald. Ba-dum-bump! Ålrajt.

I alla fall. Jag gick in, ställde mig på ett bord och lättade på trycket mot Ronald’s ansikte. Han blev arg. Han blev ledsen. Han grät och skrek. Han… visade sig vara en fjortonårig tjej som praoade där, och som dagen innan gått med på att spela denne hamburgerclown på barnkalaset i fråga.

För en kort stund ångrade jag nästan min forskarlusta i ämnet clowners reaktioner på urin. Prao-tjejen hulkade fram något om att detta var det mest förnedrande hon någonsin varit med om.

Jag tröstade, förstås. Och förklarade, tydligt och sakligt, att “Nej nej. Det mest förnedrande du någonsin varit med om var igår, när du gick med på att spela Ronald McDonald på ett barnkalas. Det här… är ett steg upp.”

Det är viktigt att stötta.

/johabbed

Giganternas kamp

2009-07-19 13:11 by johabbed

Man ska inte skryta, men de senaste två eller tre veckorna har denna blogg haft mer besökare än självaste Henrik Schyffert haft på sin. Det är fan inte illa. Detta faktum smolkas bara måttligt av att han lade ner sin bloggverksamhet för över ett år sedan och att den sedan dess bara står där som ett tomt skal.

Å andra sidan har han fördel av att i det förflutna ha skrivit om Björn Gustafsson. Och alla vet att omnämningar av Björn Gustafsson är ett fuskigt sätt att få besökare till sin blogg. Speciellt om man bara skriver Björn Gustafssons namn i förbigående utan att egentligen ha något att säga om Björn Gustafsson. Usch.

Tyvärr har inte Åke Cato sin blogg registrerad på bloggtoppen eller nåt annat mätverktyg. Synd, för det känns som om det hade varit ett rimligt nästa mål.

Björn Gustafsson.

/johabbed

On the shoulders of giants

2009-05-27 10:28 by johabbed

Happenin’ människor som var före oss med att starta blogg, exempel nummer 1:

Åke Cato.

Som i ett nyligt inlägg visar att han tog Henrik Schyfferts omnämning av honom i The 90s på helt rätt sätt. Bra jobbat, Åke.

/johabbed