Posts Tagged ‘Anna Blomberg’

Leffe & Anna Anka

2009-12-20 12:00 by johabbed

Sista avsnittet av Robins bjöd på lite fin julstämning. Först ut, Jörgen Lötgård ÄR allas vår polisprofessor Leif GW Persson:

 

 

Och Anna Blomberg ÄR Anna Anka, Maria Montazami, och Agnes-Nicole Winter:

 

 

Sveriges roligaste imitatörer. Fedtness.

/johabbed

Robins-Snöväder 1-1

2009-12-19 09:35 by johabbed

Woo! Arbetsveckan är över, liksom hela säsongen av Robins.

REKLAMPAUS.

Sista programmet går ikväll 21.30 och är bra grejer. Bland annat genom finfina prestationer av Leif GW Persson aka Jörgen Lötgård, samt Anna Anka, Maria Montazami, och Agnes-Nicole Winter aka Anna Blomberg. Så kolla in det.

SLUT PÅ REKLAMEN.

Omständigheterna kring inspelningen var dock rejält kaosartade. Det hade ju fallit flera centimeter snö i Sverige den här dagen, förstår ni, och det var minusgrader. Detta förhindrar naturligvis flygplan från att lyfta. Även om flygplanen är så pass viktiga att de innehåller våra gäster till programmet, nämligen Rolf Lassgård och Lena Philipsson.

Dessa skulle ha avrest från Bromma vid 16. Det gick inte. Så dom fick ta taxi till Arlanda, vilket tog en jävla tid i allt SNÖKAOS! aka samma normala vinterväder som uppkommer varje år. Väl där fick dom snällt sitta i ett plan på marken i drygt en timme.

Alltmedan vi i Malmö inte visste om de skulle dyka upp sent eller ens komma iväg överhuvudtaget. Inspelningen sattes ändå igång med minimal försening, efter den sedvanliga Fritte-uppvärmningen. Första halvan av programmet funkade finfint. När det sedan var dags för gästerna att göra entré fick vi ta paus. Fritte gick upp igen. Och fick köra lääänge.

Jag gick själv upp och körde cirka tio minuter eller sådär, som avlastning på Frittes hästjobb. Första gången för mig i detta sammanhang, men både jag och publiken hade roligt. Även om visst material kanske inte var anpassat för en denna målgrupp.

 

 

Men därefter var i alla fall Lena Phhhpphhph på plats, efter att ha landat på Kastrup och sedan snällt fått vänta på långsamma tåg och taxibilar.

Rolf, däremot, hade commitments i Gävle morgonen efter och var därför tvungen att flyga tillbaka vid halv elva. Därmed blev tiden för knapp för att han skulle hinna över Sundet, spela in hos oss och ändå vara säker på att komma tillbaka i tid för returflyget. Så han fick i stort sett bara besöka Kastrup i någon timme och sedan sätta sig på ett säkerligen lika försenat plan tillbaka till Stockholm. Kul dag för honom.

Det blev alltså ett engästs-program med Lena. Det funkade fint, och påverkade mest på så vis att det nu fanns cirka 31 minuter råmaterial som skulle bli 28, istället för dryga 45 minuter som i vanliga fall. Och så gick en rolig slutlek i stöpet, som annars skulle låta säsongen gå ut with a bang. Men det är smällar man får ta.

Så nu är man ledig. Alternativt arbetslös. Det är en tolkningsfråga.

/johabbed

Svenska politikerkvinnor

2009-11-17 18:07 by johabbed

Det har blivit lite för lite bloggande av mig de senaste dagarna. Inspirationen tryter även idag, så what the hell. Vi kör upp ett klipp.

Anna Blomberg fortsätter vara en genialisk imitatör, denna gång i form av Mona Sahlin, Maria Wetterstrand, och Maud Olofsson.

Nytt avsnitt på lördag? Kanske det. Då gästar för övrigt nämnda Maria Wetterstrand, alltså den riktiga, programmet.

/johabbed

Konsten att låta som en Anka

2009-10-18 13:45 by johabbed

Om någon mot förmodan skulle ha missat det här…

Anna Blomberg gör för jävla bra imitationer av Svenska Hollywoodfruar-trion Anna Anka, Maria Montazami, och Agnes Nicole-Winter. Inslagen har synts i programmet jag jobbar med, Robins.

 

 

 

Som manusförfattare har jag haft exakt noll att göra med just de här sketcherna, vilket gör att jag kan pimpa dom med gott samvete.

Anna (Blomberg, inte Anka) ringde upp Robins-redaktionen för några veckor sedan och berättade att hon hade det här på lut. Vi fick se några minuters material där det omedelbart satt som en smäck, och sen var det bara att ta ner henne till Malmö och börja filma.

 

 

 

Även en av de verkliga hemmafruarna, nämligen Maria Montazami, visar idag sin uppskattning i Expressen:

 

- Anna Anka var så där sur och arg, ungefär som hon är. Och jag var slö och långsam som jag är på riktigt. Och sen var det kul med håret. Jag gör ju precis så där.

 

Ytterligare läsning: Igår berättade Anna Blomberg själv om hur hon går tillväga med imitationerna.

/johabbed