Posts Tagged ‘apa’

Till kamp mot utsugarna

2011-03-30 17:03 by johabbed

Kära dagbok. Det har hänt något underligt. Den här tavlan föll bokstavligt talat in i min lägenhet tidigare idag.

 

Jag öppnade alltså min ytterdörr, och tavlan hade uppenbarligen stått lutad mot densamma. Tyngdlagen gjorde att den sökte sig mot dörrmattan i min hall. Så nu är tavlan min.

Det är en väldigt fin tavla, tycker jag. Dock är den osignerad, så jag kan inte säga vem som är konstnär. Jag gissar att verket kanske heter “Till kamp mot utsugarna”. 

Hur kommer det sig då att denna tavla avlämnats utanför min dörr likt ett oönskat spädbarn utanför en daghemsport? Det finns lite olika mer eller mindre troliga scenarion.

Ett av dem är att någon bekant till mig som konstnärat fram tavlan alternativt bara haft den i sin ägo helt enkelt tyckte att den borde tillfalla mig, och att detta var något så självklart att beslutet inte behövde förklaras närmare eller meddelas i förväg. I så fall så tackar jag och tar emot.

Ett annat är att det är ett väldigt ambitiöst hotbrev, kanske från en djurrättsaktivistgrupp alternativt djuren själva. Att jag är en av utsugarna, och att kampen mot mig delvis bedrivs genom denna tavla. I så fall tackar jag och tar emot.

Ett tredje är att nån granne i min trapp bara ställt tavlan mot min dörr för ett tag, och sedan blivit konfunderad av att den helt mystiskt slukats upp av sin omgivning medan sagda granne gjort andra ärenden. I så fall tackar jag och tar emot.

Eller okej. Om tavlan egentligen tillhör nån annan så får den personen ringa på och be att få tillbaka den. Du hittar nog till min lägenhet, då du tidigare varit utanför dess dörr och ställt dit en tavla.

/johabbed

Röd strippa

2010-09-14 09:48 by johabbed

Mycket rabalder i allehanda medier om hur en kvinna strippade på en sammankomst för Vänsterpartiet. Nu är jag kanske ytlig, men själv fastnar jag mest vid hur den här strippan ser ut. Kolla bara den här skärmdumpen från DN.se.

 

röd strippa

 

Slutsats: Miss Cookie. Inte så het.

/johabbed

Hotel No Monkey Business

2010-08-04 00:37 by johabbed

Dagens Nyheter kämpar så hårt för att informera sina läsare om människoapor att Rudyard Kipling skulle bli lika avundsjuk som Kung Louie blev på Mowgli. Vi har redan sett att placeringen av WWF:s primat-annonser ibland kan blir mindre lyckad. Så också denna gång, i en skärmdump tagen och vidarebefordrad till mig av min gamle journalist-bekante Erik Olausson.

 

Han vill ju va som duu-u.

 

Försök bara se oskyldig ut, din kriminelle slyngel! När det är dina stackars brottsoffer det är synd om.

(Bilden är för övrigt några dagar gammal. Jag har bara varit slö med att slänga upp den.)

/johabbed

Så ser Dawit Isaak ut idag, del 3

2010-06-24 11:25 by johabbed

Nu får det fantamej räcka, DN. Tidningens förnedrande kampanj mot Dawit Isaak fortsätter, mer rasistisk än någonsin. Återigen, en tvättäkta skärmdump från deras hemsida.

 

Awww. Dawit. Awww.

 

Jag blir äcklad.

/johabbed

Så ser Dawit Isaak ut idag, del 2

2010-06-03 11:23 by johabbed

Tvättäkta skärmdump från DN.se. Ren och skär rasism.

 

dawit2

 

Skämmes, Dagens Nyheter. Skämmes.

/johabbed