Posts Tagged ‘Arnold Schwarzenegger’

Whatchoo talkin bout, Death?

2010-05-29 11:56 by johabbed

Den lille märklige människan Gary Coleman har gått ur tiden. Coleman var känd för sin begränsade kroppslängd, för sin roll som Arnold Jackson i sitcomen Diff’rent Strokes,  och framför allt för sin catchphrase från serien.

 

 

Just det, och så var han också känd för att ha haft en allmänt tragisk karriär efter seriens slut. Hans föräldrar och rådgivare blåste honom på i stort sett allt han tjänade under sin storhetstid, och denna storhetstid följdes så klart av raka motsatsen.

Gary Coleman har under senare år lyckats med bedrifter som att…

 

… komma på åttonde plats i det parodiska guvernörsvalet i Kalifornien 2003.

… själv rösta på Arnold Schwarzenegger i samma val.

… sälja sin samling med Gamecube-spel, signerade, på e-Bay för att tjäna en extra hacka.

 

 

… jobba som vakt på ett storköp.

… slå en kvinna som bett om hans autograf medan han jobbade som vakt på ett storköp, efter att han vägrat ge henne autografen gratis och hon då dissade hans vuxen-karriär.

… göra en cameo i det ultravåldsamma tv-spelet Postal 2.

 

 

… med sin bil köra på en killes ben utanför en bowlinghall, efter att killen hade tagit en bild på Coleman mot hans vilja.

… gripas misstänkt för hustrumisshandel.

 

En inte helt rosenskimrande tillvaro, kan man sammanfatta det som.

Gary Coleman dog för övrigt av en hjärnblödning, men en sådan som orsakades av att han ramlat och slagit huvudet. Så tyvärr, vitsen om att dödsorsaken var en (diff’rent) stroke funkar inte.

Vi får istället nöja oss med lite dvärg-vitsar. Som att han levde ett kort liv. Ho ho ho.

Hur påverkar då detta dödsfall vår tävling DÖDSPOLARE 2010, undrar alla. Jo, de deltagare som valt barnstjärnor som sitt dödspolargäng får förstås 10 poäng. Grattis silmarillion, som därmed utökar sin ledning.

 

OFFICIELL RANKING, DÖDSPOLARE 2010

1. silmarillion, 109 poäng.

2. Jason, 57 poäng.

3. pahapersrog, 37 poäng.

4. AnaMatronic, 30 poäng.
4. Dirk Snajder, 30 poäng.
4. Faffe, 30 poäng.
4. jewser, 30 poäng.
4. Patrik, 30 poäng.

9. Gud, 20 poäng.
9. johabbed, 20 poäng.
9. Kanna, 20 poäng.
9. MikaelK, 20 poäng.
9. Mrfluffis 20 poäng.

14. nanami, 10 poäng.
14. Apgossen, 10 poäng.
14. Krisse, 10 poäng.

Sist: Alla andra, 0 poäng.

 

Mycket spännande.

/johabbed

Terminator 2; Fuck You

2009-10-29 14:12 by johabbed

Arnold Schwarzenegger har humor. Eller i alla fall tycks det som att någon i hans stab har det. I ett brev som kroppsbyggaren nyligen adresserade till den lagstiftande församlingen i Kalifornien (där han blev guvernör år 2003), använder han förvisso ett ganska otippat ordval. Men det verkligt roliga upptäcker man först när man läser första bokstäverna i varje rad. Se brevet ovan.

Arnold, för alla sina brister, är knappast en helt igenom traditionell politiker, och för det är han värd att premieras. Man kan ju hoppas att trenden med hemliga meddelanden bara börjat.

/johabbed

SVT Play it, Robin! Play it down, Pablo!

2009-10-13 00:16 by haddock

En person jag känner jobbar som manusförfattare på Robins i SVT. Säsong fem har nyligen startat och förra veckan syntes manusförfattaren i bild också – balldt som fan!

Ingen screen time i avsnitt två, men det var andra som var fast beslutna om att uppta varenda sekund av bildrutan – Rachel Mohlin och Pablo Francisco… Maken till jobbiga gäster! Båda två var överallt och ingenstans, samtidigt, och jag tycker att Robin kunde ha styrt upp det lite mer – varit lite hårdare.

Pablo var så överallt att jag blev förbannad. Jag trodde ändå att han skulle vara mer än Arnold Schwarzenegger som Tortilla Boy, dunkande hjärtljud och underliga läten. Det har snart gått tio år sedan genombrottet, ett genombrott med just dessa ljud och röster som katalysator.

Så jag trodde i all min naivitet att vi skulle få se något nytt, något mera… äkta? Men icke. Istället introduceras Keanu Reeves. Igen.

Jag får lite uppfattningen att han inte förstår att YouTube även är tillgängligt från Sverige. Att de klipp som har gjort honom populär och eftertraktad – anledningen till att blir bokad – glöms bort. Att han tror att svenskar är såna hicks att de omöjligt kan ha sett hans rutin förr.

Men lite cred ska han ha. Han har tjänat en förmögenhet på att bygga upp ett det steroidpumpade österrikiska luftslott som är hans signum. Och folk fortsätter sticka gödande sprutor i de flexade dampmusklerna, i hopp om, i tro om, att det som en gång var så lovande en dag ska utvecklas till att behärska mer än tre repliker och avgrundsvrål. Att damproboten ska lägga ned maskingevärsmunnen och genomgå en metamorfos, bli mänsklig och faktiskt lyssna på sina efterhängare.

Men i väntan på att det händer så njuter jag när han vid 24:05 bombar dvärgröstskämtet. Fnissar åt den efterföljande tystnaden och optimisten i mig tänker att kanske, kanske var det lite mänskligt ändå.

/haddock