Posts Tagged ‘Björn Gustafsson’

Woå-å woå-å.. Stockholmsnatt!

2010-04-29 01:03 by johabbed

Igår höll ståuppklubben Garva temakväll under rubriken Stockholmsnatt. Tanken var att Paolo Roberto skulle dyka upp med alldeles för tajta jeans och spöa folk.

 

 

När detta inte gick att ordna så fick man istället göra det bästa av situationen och boka in idel nollåttor, för att namnet på kvällen inte skulle gå till spillo.

Första akten bestod av tre stockholmare-gone-skåningar i form av Björn Tennfors, Jonatan Unge och Fritte Fritzson, samt skåningarna-stayin’-skåningarna Mats Andersson och undertecknad. Jag upptäckte nämligen i helgen att jag inte hade några som helst ståupp-gigg inbokade denna veckan, och hörde mig för om att få köra på Garva. Det fick jag. Jag behövde inte ens fejka min dialekt.

Jag inledde kvällen med en blandning av beprövat och o-dito, och testade bland annat ett nytt skämt om Björn Gustafsson som avslutning. Det skriver jag förstås ut i förhoppning av att bara ett omnämnande av hans namn fortfarande lockar tiotusentals läsare, som på det kvällstidningarna kallar den gamla goda tiden.

Herr Fritzl körde material om kungahuset och häcklade valda delar av publiken på ett fint sätt, och herr Unge körde åtminstone för mig helnytt material som var synnerligen roligt. Redan där en finfin kväll.

Sedan var det dags för andra akten, då de mer tvättäkta stockholmarna tog över scenen. Dessa var Adeel FaqihBranne Pavlovic, Behrad Rouzbeh, och Ahmed Berhan. Jag har ingen aning om varför, men samtliga fick äntra scenen till hiphop-musik. En ren slump, antar jag.

Samtliga gjorde ett fint jobb med att representera huvudstaden. Riktigt roligt material kombat med hög energi, vilket också gjorde att publiken var rejält igång hela vägen. En toppenkväll, helt enkelt.

/johabbed

Äss Änn Äll, schäslong 35

2009-09-08 10:18 by johabbed

[ACHTUNG! Detta inlägg kommer vara skittråkigt för människor som inte bryr sig om sketch-comedy i allmänhet eller SNL i synnerhet. ACHTUNG!]

Det är den där tiden på året igen. En ny säsong av det i Sverige gravt underskattade Saturday Night Live är i vardande. Och som alltid blir det lite förändringar i leden.

Hej då, Casey Wilson och Michaela Watkins. Wilson fick vara med ganska länge utan att lyckas visa nåt som var speciellt roligt. Watkins fick kortare tid på sig och visade en del potential med imitationer av Arianna Huffington och annat, men att hon också ryker är ändå inget man gråter blod för.

Hänger löst gör Darrell Hammond, Jason Sudeikis, och Kenan Thompson. Inget blodbölande där heller om nån av dom ryker.

Hammond är med ungefär en halv sketch per program numera och kanske kan ta över Don Pardo på heltid istället, då den cirka 200-årige announcern meddelat att han vill sluta. Sudeikis är en helt okej everyman, men lite för många av hans humoristiska karaktärer går ut på att vara högljudda, vilket förstås är jobbigt för en farmor som jag. Thompson är ingen favorit, men om han försvinner så får Lorne Michaels se till att införskaffa nån som kan agera token black guy. Förhoppningsvis nån som är rolig. Annars får gamle Tim Meadows återkomma.

Jävligt soft att de som är bekräftade som kvar är exakt samma människor som jag själv tycker är roligast, vilket bara bevisar att min mind control över Lorne funkar finfint. Bara två kvinnfolk i detta gäng, dock, i form av Kristen Wiig och Abby Elliott, där den förstnämnda tenderat att få lite för mycket air-time och den sistnämnda är en coming lady.

Den kvinnliga fägringen utökas dock med två nya förmågor som är bekräftade till säsongen: Jenny Slate och Nasim Pedrad.

 

Båda har ett förflutet i improv-gruppen The Upright Citizens Brigade – Slate i New York och Pedrad i Los Angeles. Båda har dessutom haft enkvinnesshower, betitlade Jenny Slate: Dead Millionaire respektive Me, Myself & Iran. Annars är de som vanligt tämligen oskrivna kort, med lite miniatyrroller här och där som enda TV-vana.

Annat som är kalrt är att torsdags-specialerna av Weekend Update kommer återkomma, och att Amy Poehler återkommer för att sitta brevid Seth Meyers vid den första av dessa, den 17:e september. Om nån kommer sitta brevid Seth under resten av säsongen är ännu oklart.

Värd i första “riktiga” avsnittet, den 26:e september är Megan Fox. Känd från sin karriär som über-babe extraordinaire. Hennes komiska talanger är ännu så länge okända, men det har funkat otippat bra med unga heta skådisar de senaste säsongerna.

Och bara för att detta skrivits så kommer sexuellt frustrerade tonårskillar som söker på Megan Fox hitta till denna blogg. Lite som med tonårstjejer när man omotiverat skriver om Björn Gustafsson.

I vilket fall: Välkomna!

/johabbed

Giganternas kamp

2009-07-19 13:11 by johabbed

Man ska inte skryta, men de senaste två eller tre veckorna har denna blogg haft mer besökare än självaste Henrik Schyffert haft på sin. Det är fan inte illa. Detta faktum smolkas bara måttligt av att han lade ner sin bloggverksamhet för över ett år sedan och att den sedan dess bara står där som ett tomt skal.

Å andra sidan har han fördel av att i det förflutna ha skrivit om Björn Gustafsson. Och alla vet att omnämningar av Björn Gustafsson är ett fuskigt sätt att få besökare till sin blogg. Speciellt om man bara skriver Björn Gustafssons namn i förbigående utan att egentligen ha något att säga om Björn Gustafsson. Usch.

Tyvärr har inte Åke Cato sin blogg registrerad på bloggtoppen eller nåt annat mätverktyg. Synd, för det känns som om det hade varit ett rimligt nästa mål.

Björn Gustafsson.

/johabbed