Posts Tagged ‘bloggen’

Infekterat humör

2011-05-11 22:10 by haddock

Nu har jag spenderat tre timmar på att gå igenom ett par hundra filer på Boyahed-servern och radera en massa fucking crap som inte kan beraktas som något annat än “skadlig kod”.

Den hamnade i våra filer någon gång igår kväll och på nytt sena eftermiddagen idag. Men nu är den borta. Kan en hôppes.

Men oroa dig inte, så skadlig är nog inte koden. Bara ute efter att skada din näthinnor med erbjudanden du inte kan tacka nej till. Men säg ifrån om du upptäcker något underligt på boyahed.com i dagarna.

Bleh, efter en riktigt, riktigt usel dag så var det här det sista jag behövde. Så nu tycker jag vi drar ett streck över det.

Till skillnad från Ola Lindholm som drar en lina över det.

/haddock

Detta har hänt

2010-09-09 20:36 by johabbed

Hej hej hallå.

Det har gått nästan en månad sedan jag senast skrev ett blogginlägg.

Vad beror detta på, undrar ingen. Har jag kanske haft så enormt jävla mycket att göra att jag helt enkelt inte haft tid att skriva om vad det nu är som tagit upp min tid? Eller har jag tvärtom inte haft något att skriva om eftersom absolut ingenting hänt?

Ingetdera. Jag har varken haft full tupp eller dess motsats nykter höna. Bristen på inlägg beror inte på nånting särskilt, förutom att jag inte skrivit några.

Saker jag hade kunnat skriva om de senaste veckorna men inte pallat:

* En tur till Stockholm, där jag hann med att ståuppa på hela två klubbar då jag tajmade mitt besök med den stendöda perioden mellan sommar- och höstsäsongerna. Här fick jag äran att byta några ord med en ståuppare som också är med i Lars Vegas Trio. Det gäller att smöra för rätt folk, så jag påpekade hur relevanta de fortfarande är. Ett rent faktum, vilket bevisas att de var med i förra årets Allsång på Skansen. Precis som att Rednex var med i Allsång på Skansen i år.

* Hur uselt det gick med den alltid spännande kändisspottingen i Stockholm. Förutom den tidigare nämnde Lars Vegas Trio-basisten så stannade resultatet under mina sex dagar i huvudstaden på Åsa Linderborg och nån som jag helt ärligt har glömt namnet på. Desto konstigare är att när jag återvände till Malmö och varit hemma i mindre än ett dygn, så ser jag Hasse Aro.

 

 

* Att jag börjat jobba heltid igen, närmare bestämt med en ny säsong av Robins på SVT. Arbetsuppgifterna hittills har varit de vanliga, såsom att tömma lådor fulla med tennisbollar på folk på våningen nedanför och skriva taskiga skämt om Joe Labero. Precis som min syo förutspådde.

* Den väldigt roliga ståuppen på Malmöfestivalen, som jag inte deltog i men uppskattade väldigt som medlem av publiken. Olika komikers tolkningar av Jakob Hellman-låtar uppmixat med Jakob Hellmans egna tolkningar av samma Jakob Hellman-låtar var ren och skär fedtness, liksom kvällen därefter när det var Aluma-temakväll med skoj om och kring folk som är hemlösa.

* Den väldigt roliga humorfestivalen Lunds humorfestival, där jag ståuppade lite grann och festade desto mer. Och såg roliga föreställningar av andra människor. Krig, kötthattar, och sånt där. Ett mycket trevligt arrangemang på alla vis, förutom kanske de tusentals MUFare som kutade runt utanför och delade ut “Rör inte min statsminister”-pins. PR-genierna vill tydligen att man ska tänka på Fredrik Reinfeldt som ett mobboffer.

* Ett dubbelgigg på engelska förra fredagen, först på Southern Kitchen och sedan på Malmö Högskola med ungefär en taxiresa och fyra öls mellanrum. Och hur detta följdes av en lägenhetsfest hos två ryssar och en finne, där min närvaro dock blev kortvarig innan jag for vidare till en plats där musiken tack och lov var den exakta motsatsen till rysk och finsk. Alltså svart.

Ja, det var väl det jag kommer ihåg. Hädanefter ska jag försöka skriva snäppet oftare än var fjärde vecka. Vi får se om jag lyckas.

/johabbed

Sök och du skall finna

2010-06-25 10:35 by johabbed

WordPress, som agerar som motor bakom den här bloggen, har väldigt bra verktyg för besöksstatistik. Bland annat kan man se vilka fraser som via sökmotorer som altavista, lycos, eller google fört folk till denna blogg. Detta ger oss en unik men skrämmande inblick i det mänskliga psyket.

Betänk alltså att det finns människor som googlat det här, och sedan, fyllda av förhoppningar, klickat sig in på denna blogg för att finna svar och innehåll. Jag kan bara utgå från att de i många fall blivit besvikna.

Här kommer tio favoriter från den senaste veckan, alltid ordagrant återgivna, förutom att de utrustats med fotnoter. Håll till godo:

 

finns det poorfilmer med lena phlipsson1

finns det poorfilmer med britney spears2

fick hiv-smittat snor i munnen3

hunddocka som kan äta4

död om fem dagar5

galifianakis finnlaugsson6

imorgon är en annan dag midi7

nej jag är hårdrockare8

sofia hellquist + lik michael jackson9

leif gw “äter banan”10

 

Fotnoter: 

1 Förmodligen inte. Först måste någon uppfinna en ny genre som heter just poorfilm. Sedan måste Lena Philipsson byta stavning på sitt namn för sjunde gången. Det kan ta tid.

2 Förmodligen.

3 Fräscht. Men så går det när man står på första raden på Alcazar-konserter.

4 Här är ett tips: Skaffa en riktig hund!

5 Ja, vi borde skriva mer om prinsessan Lilian.

6 Här har vi någon som gillar kombinationen skägg och knasiga efternamn. Trevligt.

7 Midi? Seriöst, midi? År 2010? Midi? Och seriöst, en midi med, av alla låtar, ”Imorgon är en annan dag”? Sjukaste sökningen någonsin.

8 Bara fortsätt att intala dig själv det, E-Type.

9 Uhm… Nej? Men det är kanske det Carl-Philip blundar och fantiserar om vid samlag.

10 Då borde han väl vara piggare, kan man tycka.

Sådär. Glad midsommar.

/johabbed

Intresseklubben sammanträder

2010-04-29 10:36 by johabbed

Nej, banne mig.

På sistone har den här bloggen varit alldeles för tråkig, what with the ideliga inlägg om ståupp-gigg och sådär. Problemet är att jag har haft föga inspirerande tankar att dela med mig av.

Därför ber jag om hjälp. Så här: Föreslå nåt som du tycker är intressant och som jag ska skriva om. Så väljer jag nåt som jag tycker är intressant bland det ni tyckt var intressant, och så skriver jag ett inlägg om det. Inom kort.

/johabbed

Sir Mix-a-Lot forskar vidare

2010-01-30 16:49 by johabbed

I denna bloggs hemliga läderlapps-grotta finns det ett fint verktyg för besöksstatistik, som bland annat listar vilka olika fraser som fört folk hit genom sökmotorer som lycos, altavista, eller google. Det är ofta både eggande och skrämmande läsning.

Mest vanligt förekommande är trista kombinationer som “blogg boyahed”, “boyahed blog”, “tjostolv moland”, och en del komiker som uppenbarligen är ganska poppis men inte har någon egen hemsida. Eller som bara idkar själv-googling (så kallad googlani) väldigt ofta.

Men ibland dyker lite mer otippade fraser upp. Som idag, när någon sökt på denna existentiellt intressanta fras:

 

svarta män kvinnor stora rumpor varför

 

Varför, indeed.

Jag tror tyvärr inte att vår blogg ger något fullgott svar till denna fråga, så personen som sökte efter svarta män kvinnor stora rumpor varför, scrollade förbi en massa andra sidor som gav bättre träffar på svarta män kvinnor stora rumpor varför, och sedan klickade sig in på denna blogg för att läsa om svarta män kvinnor stora rumpor varför blev säkerligen något besviken, då vi inte skrivit något utförligt om svarta män kvinnor stora rumpor varför överhuvudtaget.

Jag hoppas nu bara att folk som i framtiden söker svar på svarta män kvinnor stora rumpor varför hittar hemsidor som är mer relevanta för svarta män kvinnor stora rumpor varför, och inte har oturen att gå in på denna nästan helt svarta män kvinnor stora rumpor varför-fria blogg.

Det skulle vara väldigt trist.

/johabbed

Onelinerz – da inception

2009-10-13 21:03 by johabbed

Som jag skrivit om här på bloggen tidigare så ståuppar jag lite då och då. Inte så ofta som jag borde för tillfället, då heltidsjobb med tv-humor suger musten ur mig likt en påskfirande vampyr.

Detta gör att jag har några skämt som ligger och skräpar som jag aldrig hunnit kört på en ståuppscen. Jag gillar dem till olika grad, men är tveksam till om de skulle funka inför en publik vars intresse ligger i att dricka öl och skratta, och inte i att golfapplådera till små finurliga skämt.

Vad gör jag med de här skämten då? Jag lägger ut dem här på bloggen. Sen får du — ja, just du som läser det här — gärna meddela i kommentatorspåret om du — ja, fortfarande du, ditt tröga jävla åbäke — absolut tycker att nåt av dem är jättebra och borde testas på scen.

Men bara för att fylla denna blogg med lite innehåll kommer jag sprida ut dessa oneliners (som ibland kanske inte är oneliners) i olika inlägg. Ska vi sikta på en om dagen till att börja med?

Okej, så gör vi. Första kommer om ganska exakt 30 minuter. KAN DU HÅLLA DIG?!?!

Förresten, förlåt för att jag kallade dig tröga jävla åbäke.

/johabbed

Giganternas kamp

2009-07-19 13:11 by johabbed

Man ska inte skryta, men de senaste två eller tre veckorna har denna blogg haft mer besökare än självaste Henrik Schyffert haft på sin. Det är fan inte illa. Detta faktum smolkas bara måttligt av att han lade ner sin bloggverksamhet för över ett år sedan och att den sedan dess bara står där som ett tomt skal.

Å andra sidan har han fördel av att i det förflutna ha skrivit om Björn Gustafsson. Och alla vet att omnämningar av Björn Gustafsson är ett fuskigt sätt att få besökare till sin blogg. Speciellt om man bara skriver Björn Gustafssons namn i förbigående utan att egentligen ha något att säga om Björn Gustafsson. Usch.

Tyvärr har inte Åke Cato sin blogg registrerad på bloggtoppen eller nåt annat mätverktyg. Synd, för det känns som om det hade varit ett rimligt nästa mål.

Björn Gustafsson.

/johabbed

On the shoulders of giants

2009-05-27 10:28 by johabbed

Happenin’ människor som var före oss med att starta blogg, exempel nummer 1:

Åke Cato.

Som i ett nyligt inlägg visar att han tog Henrik Schyfferts omnämning av honom i The 90s på helt rätt sätt. Bra jobbat, Åke.

/johabbed

Börje

2009-05-27 09:56 by johabbed

Hallå, världen!

Främst, förstås, säger vi hallå till de cirka fem miljarder människor i världen som inte har tillgång till internet. Inom några årtionden kommer säkert några av er få det, och då kommer ni tycka att bloggar är the shit. I ungefär en vecka.

Det är därför Boyahed goes blogg, som det heter. Vi gör det i mitten av 2009. Vi är så jävla cutting edge.

Här kommer alltså jag, Johabbed, skriva lite blandat trams när jag känner för det. Detsamma gäller Haddock, även om man inte vet hur ofta han kommer känna för det.

Det finns inget uttalat mål med denna blogg. Den kommer vara en blandning av åsikter, påhopp, skojsiga videoklipp, berättelser om saker i vardagen, et c. En vanlig jävla blogg, helt enkelt.

Okej. Det var vår mission statement, som amerika-inspirerade reklamare säger.

Om nio år kanske vi börjar med twitter.

/johabbed