Posts Tagged ‘Chevy Chase’

What can you do for your Community?

2009-11-02 01:39 by haddock

Och medan jag blinkade försvann helgen. Kvar finns endast soffans mönster på min hud och ångesten över att tiden inte spenderades bättre.

Men ett par skratt lyckades det bli, vilket drar ner helgens waste of time-procent till strax under hundra. Källan till dessa gutturala yttringar var ett par avsnitt av Community.

Det är en för hösten ny sitcom som utspelar sig på ett community college i Kalifornien, med en bred blandning karaktärer och tidvis briljant dialog. Serien kretsar runt ett gäng människor som deltar i en studiegrupp, startad ad hoc av seriens huvudkaraktär, spelad av Joel McHale, i syfte att komma långt innanför det skyddande och dekorativa tyg som är Gillian Jacobs trosor.

Community är fylld av rappa och finurliga skämt. Chevy Chase finns med i casten som en tragikomisk gamling och Donald Glover från Derrick Comedy, som bl.a. gjort Dickmento, gör en av de bättre rollerna.

“I was so unpopular in high school, the crossing guard tried to lure me into traffic.” – Tragiska Annie (Alison Brie)

För varje avsnitt blir det fler skratt och serien blir mer och mer tilltalande. Kanske för att den har en så hög lägstanivå – som sämst lämnas du vid avsnittets slut med en feelgood-känsla. För den innehåller en del “även om du varit dålig tidigare, kan du göra bra nu”, vilket i vanliga fall lätt kan bli klyschigt, men här snarare visar på karaktärsutveckling.

Sju avsnitt har hittat sin väg ut på Internet, och jag ser fram mot resterande 15 avsnitt i första säsongen. Det borde du också göra.

/haddock

De vanligaste rasfrågorna under anställningsintervjun

2009-07-26 11:30 by johabbed

Filmfestivalen på boyahed-bloggen fortsätter. Nu med en rekonstruerad SNL-klassiker från 70-talet, återigen skapad genom Xtranormal.

“Racist Word Association”, i original med Chevy Chase och Richard Pryor. Svårt att få till stigande aggression och rätt uttal på the N-word, men ganska nöjd med pauseringar och sånt.

 

 

Ta det lugnt förresten, är ganska säker på att bloggens överflöd av dessa filmer är ett övergående sjukdomstillstånd. Ska försöka skriva om annat snart. Men nu, om man skulle ta och göra en animerad version av Schindler’s List

/johabbed