Posts Tagged ‘dvärg’

Whatchoo talkin bout, Death?

2010-05-29 11:56 by johabbed

Den lille märklige människan Gary Coleman har gått ur tiden. Coleman var känd för sin begränsade kroppslängd, för sin roll som Arnold Jackson i sitcomen Diff’rent Strokes,  och framför allt för sin catchphrase från serien.

 

 

Just det, och så var han också känd för att ha haft en allmänt tragisk karriär efter seriens slut. Hans föräldrar och rådgivare blåste honom på i stort sett allt han tjänade under sin storhetstid, och denna storhetstid följdes så klart av raka motsatsen.

Gary Coleman har under senare år lyckats med bedrifter som att…

 

… komma på åttonde plats i det parodiska guvernörsvalet i Kalifornien 2003.

… själv rösta på Arnold Schwarzenegger i samma val.

… sälja sin samling med Gamecube-spel, signerade, på e-Bay för att tjäna en extra hacka.

 

 

… jobba som vakt på ett storköp.

… slå en kvinna som bett om hans autograf medan han jobbade som vakt på ett storköp, efter att han vägrat ge henne autografen gratis och hon då dissade hans vuxen-karriär.

… göra en cameo i det ultravåldsamma tv-spelet Postal 2.

 

 

… med sin bil köra på en killes ben utanför en bowlinghall, efter att killen hade tagit en bild på Coleman mot hans vilja.

… gripas misstänkt för hustrumisshandel.

 

En inte helt rosenskimrande tillvaro, kan man sammanfatta det som.

Gary Coleman dog för övrigt av en hjärnblödning, men en sådan som orsakades av att han ramlat och slagit huvudet. Så tyvärr, vitsen om att dödsorsaken var en (diff’rent) stroke funkar inte.

Vi får istället nöja oss med lite dvärg-vitsar. Som att han levde ett kort liv. Ho ho ho.

Hur påverkar då detta dödsfall vår tävling DÖDSPOLARE 2010, undrar alla. Jo, de deltagare som valt barnstjärnor som sitt dödspolargäng får förstås 10 poäng. Grattis silmarillion, som därmed utökar sin ledning.

 

OFFICIELL RANKING, DÖDSPOLARE 2010

1. silmarillion, 109 poäng.

2. Jason, 57 poäng.

3. pahapersrog, 37 poäng.

4. AnaMatronic, 30 poäng.
4. Dirk Snajder, 30 poäng.
4. Faffe, 30 poäng.
4. jewser, 30 poäng.
4. Patrik, 30 poäng.

9. Gud, 20 poäng.
9. johabbed, 20 poäng.
9. Kanna, 20 poäng.
9. MikaelK, 20 poäng.
9. Mrfluffis 20 poäng.

14. nanami, 10 poäng.
14. Apgossen, 10 poäng.
14. Krisse, 10 poäng.

Sist: Alla andra, 0 poäng.

 

Mycket spännande.

/johabbed

Fyra av sex: Tiny Comedy

2010-01-29 19:03 by johabbed

Jäpp jäpp.

Veckans sista ståupp-gigg i Stockholm, en charmig men snötyngd stad på Sveriges östra kust, avklarades på Tiny Comedy igår. 

Jag testade ett par nya grejer som funkade fint, drog sedan mer säkert material, och avslutade med lite good ol’ dvärgporr. Som inte är nytt på nåt sätt, men som det var längesen jag körde. Det gick bra, tycker jag.

Liksom på Komikaze i tisdags så var Ola Söderholm konferencier. Han funkar nästan otippat fint i rollen, och mixade dessutom in lite blandade skämt från sitt framtida deltagande i Roast på Berns. Det kommer att funka bra.

Övriga komiker… öhm, listan inför gigget på Facebook och slut-lineuppen hade inte överdrivet mycket gemensamt, så detta blir ytterst osäkert. Men några av dem var i alla fall Erik Hultkvist, Sara Andersson, Melody Farshin, Per Robin Gustafsson, Niklas Folkegård, och Henrik Blomkvist.

Den sistnämnde har jag inte sett innan, och jag lyckades egentligen bara se halva framträdandet. Hans andra halva kanske övergick till rutiner om hur tjejer går två och två på toaletter blandat med ren nazistpropaganda, så jag ska inte säga för mycket. Men det jag såg var riktigt smart och roligt material.

Nu bär det av till På Besök för att skämta helnytt. Jag borde ha lagt tid på det istället för att skriva det här inlägget. Men jag har aldrig påstått att jag kan prioritera.

/johabbed

Clownin’ Around

2009-09-10 00:56 by johabbed

Ibland känns det som att vi på Boyahed är lite väl effektsökande i våra ordval. Det är neger hit och spädbarn dit. Det är vomeringar, organstölder, och Åke Cato.

Allt för att chocka. Detta är förstås såväl lättköpt som tråkigt.

Därför är det med sorg i hjärtat som jag meddelar att detta inlägg kommer handla om en person som bäst kan beskrivas som en clownsminkad dvärg med Down’s syndrom. Ni vanliga människor kanske känner honom som GB-glassgubben.

 

 

Jag gillar GB-glassgubben. Framför allt gillar jag att pissa honom i ansiktet.

Han har alla förutsättningar för ändamålet. För det första är han utplacerad på gator och torg tämligen reguljärt, med ett genomsnittligt avstånd från en GB-glassgubbe till nästa på cirka 50 meter. När du behöver lätta på trycket kanske det är långt till närmaste offentliga toalett, men det är alltid nära till GB-glassgubben.

För det andra är han i rätt höjd. Dvärghöjd, som det också kallas. Svenska Akademiens ordbok, 1923 års upplaga, beskriver faktiskt en dvärg således:

 

Dvärg s. -en -ar I) varelse af ringa höjd o. med förkrympt kroppsutveckling. II) varelse af sådan höjd att denne äro optimal att pissa i ansiktet.

 

Sist men inte minst har han en otroligt proffsig inställning till det här med att bli pissad i ansiktet. Han håller till exempel fast i sin lilla hatt, så att den inte ska åka av hur stort tryck man än släpper på. Och så har han alltid ett leende på läpparna.

Vissa säger att det beror på att han är ett jävla pervo. Själv anser jag att det beror på att han tar sin roll som clown på stort allvar. Jag kan sorgset meddela att andra clowner inte är alls lika proffsiga när man pissar dom i ansiktet. Ronald McDonald, till exempel, blev inte alls glad.

Jag vet detta eftersom jag för någon vecka sedan passerade förbi ett McDonald’s och såg Ronald genom fönstret.

Först blev jag chockad. Jag tänkte: “Dog inte han för ett par månader sedan?” Jag har nämligen alltid blandat ihop Ronald McDonald och Michael Jackson. Den ene är en vitmålad pajas som hänger på barnkalas och inte finns på riktigt… och den andre är Ronald McDonald. Ba-dum-bump! Ålrajt.

I alla fall. Jag gick in, ställde mig på ett bord och lättade på trycket mot Ronald’s ansikte. Han blev arg. Han blev ledsen. Han grät och skrek. Han… visade sig vara en fjortonårig tjej som praoade där, och som dagen innan gått med på att spela denne hamburgerclown på barnkalaset i fråga.

För en kort stund ångrade jag nästan min forskarlusta i ämnet clowners reaktioner på urin. Prao-tjejen hulkade fram något om att detta var det mest förnedrande hon någonsin varit med om.

Jag tröstade, förstås. Och förklarade, tydligt och sakligt, att “Nej nej. Det mest förnedrande du någonsin varit med om var igår, när du gick med på att spela Ronald McDonald på ett barnkalas. Det här… är ett steg upp.”

Det är viktigt att stötta.

/johabbed