Posts Tagged ‘Eastbound and Down’

Michael & Michael in Michael & Michael Have Issues

2009-07-13 23:19 by haddock

MMHI

Två dagar kvar till en premiär jag inte visste att jag hade längtat efter: Michael and Michael Have Issues featuring Michael Ian Black och Michael Showalter.

Sånt gör mig barnsligt glad – när jag gått miste om förhandsinfo och således slipper vänta närmare ett år från first announcement till färdig produkt. Nu blir det två dagar. Wunderbar.

Michael och Michael har tidigare samarbetat ihop, senast i Stella där också David Wain förgyllde. En helt sinnessjuk serie med karaktärer så egoistiska och samvetslösa att deras dumhet uppfattas som the pinnacle of human virtues. När jag tänker efter så drar de lite åt samma håll som gänget i It’s Always Sunny in Philadelphia (som för övrigt har säsongspremiär 17:e september).

Men det är old news – nu är det ny serie som gäller. Läser på NYTimes.com om dynamiken Michael och Michael emellan och konstaterar att det bådar gott för konceptet; metahumor kring dem själva som stjärnor i en komediserie, var och en med sin bästa vän och fiende vid sin sida.

Producent Jim Biederman kommenterar deras real life-relation och samtidigt deras seriedynamik:

“They’re both intelligent enough characters to know that they need the other one, yet narcissistic enough to assume that they don’t. That tension is the core of a great joke.”

Det ser med andra ord ut som att det kan bli en ganska bra TV-sommar. Weeds, med våldsmagneten och våldsamt vackra Mary-Louise Parker drog igång för några veckor sedan, Entourage-premiär igår och upptäkten av Eastbound & Down har startat den. Michael and Michael Have Issues tar den förhoppningsvis i mål.

Eller är det någon annan serie jag missat på grund av det tjocka lager valspäck som gjort vyn genom min glasbubbla grumlig?

/haddock

Nere med Eastbound

2009-07-11 10:25 by johabbed

Sommarsolen har tagit paus och jag passar på att äntligen kolla upp en humorserie från i våras som hittills gått mig förbi.

Den heter Eastbound and Down, går på HBO, är skapad av Will Ferrell och Adam McKay och stoltserar med Danny McBride i huvudrollen. Och den visade sig vara riktigt grym.

Varning: Om man har aversioner mot saker som könsord, extremt osympatiska karaktärer, topless-brudar på jet-skis, eller Danny McBride i filmen Pineapple Express, så finns risken att man inte gillar det här.

Jag är A-OK med ovanstående faktorer, och resultatet blir en finfin resa. Första avsnitten är helt okej, men humorbitarna börjar sedan verkligen komma på plats kring trean. Säsongen är bara sex avsnitt lång, och jävlar vad bra säsongsavslutning. Ladda ner och titta.

Ny säsong kommer 2010, förresten.

/johabbed