Posts Tagged ‘fest’

In a weekend condition

2010-08-03 01:53 by johabbed

Detta inlägg skrivs lite pliktskyldigt.

Jag har nämligen, som synes, inte bloggat så mycket de senaste dagarna. Under samma period jag dock haft väldigt trevligt på olika ståupp-relaterade tillställningar. Alltså sådana jag brukar sammanfatta lite summariskt här på bloggen när jag inte har inspiration till mer kreativt författande.

Kreativt författande får vänta ännu längre. Nu kör vi lite summarisk sammanfattning av helg-upptåg.

På fredagen: Malmö Komedifestival VI. Just denna version av begreppet komedifestival är alltså en omskrivning för att den så kallade Möllan-falangen av Malmös ståuppare samlas för att skoja samt dricka öl på det 13 kvadratmeter stora ölhaket På Besök.

De utvalda bestod denna gång av Erik BörénJørund Larsen, jag, Tomas Högblom, Nils LindMarcus Johansson, Fritte Fritzson, och Kringlan Svensson, vilka i sin tur förstärktes med gäster från huvudstaden i form av Sara Andersson, Ola Söderholm, och Sandra Ilar.

Folk körde nästan bara nyskrivet, publiken var med, och det var riktigt bra klass kvällen igenom. Hurra vad vi är bra.

På lördagen: 30-årsbaluns för Erik Börén på KB i Malmö, med scenshow följd av hejdundrande fest. Scenshowen deltog jag i som kortast, då jag fått uppdraget att författa fem oneliners om kvällens huvudperson. Då Sydnytt-chefen Per Lärka aldrig dök upp trots att jag sett hans namn på gästlistan så var denna huvudperson alltså Erik.

Resten av showen, expertly konferencierad av Fritte Fritzl, bestod av bland annat Ola Söderholm som förmedlade långväga hyllningsord från Jonatan Unge, samt fina musikuppträdanden av Ryska Posten, The Bernadottes, Hojfen Balagan, och det lokala countrybandet Ewing Family Stone.

De sistnämnda inledde sin spelning med den gamla gospeldängan “Were You There (When They Crucified My Lord)?”. En hel låt som hade kunnat formuleras mer koncist med orden ”Är du jude?”

Svängig antisemitism var förstås bara en liten del av denna kväll, som blev synnerligen lång och festlig med mycket dans och karaktärsfördärvande drycker. Fedtness.

På söndagen: Oslipat höll pilotinspelning i Tangopalatsets källare. Här var jag inte med på scen utan drack istället återställar-öl och hade roligt som publik, när herrarna Fritte & Marcus höll ihop en rolig ståuppkväll med Petrina Karlsson, Sandra Ilar, och Kringlan Svensson. Det blir nog en bra pilot.

Ja, det var väl det. Jag säger som min lever sa i fredags: I’m out!

/johabbed

Oneliner Two V – En liten fest

2009-12-08 12:12 by haddock

Jag har blivit hooked på dvärgar.

Är en dvärg som bjuder in till fest, mindre värd?

/haddock

Ja de va gille udanför Vibberö härförleden

2009-06-29 12:35 by johabbed

 

Jesper Rönndahleller Bobster-Jesper som han kräver att folk kallar honom nuförtiden, fyllde 30 år i lördags. Detta firades medelst stor baluns i hans föräldrahem utanför Veberöd. Utanför!

Dessa omständigheter föranleder guiden:

HUR MAN HITTAR TILL EN FEST UTANFÖR VEBERÖD. (Utanför!)

  1. Tro på festvärdens utsago att det är en fin idé att ta bussen och sedan gå en liten bit.

  2. Gå av bussen på den oxymorona hållplatsen Veberöd centrum.

  3. Öppna en öl.

  4. Gå mot Dörröd. Detta är den enda omständigheten någonsin som frasen “Gå mot Dörröd” kan användas av en frisk människa.

  5. Fortsätt gå.

  6. Fortsätt gå.

  7. Ungefär här tar bebyggelsen slut. Drabbas inte av panik, detta är helt normalt.

  8. Fortsätt gå.

  9. När den asfalterade vägen börjar gå uppför, ta höger in på grusgången vid skogen.

  10. Öppna nästa öl.

  11. Bli förvirrad, då vägen delas åt tre håll och du bara hade fått instruktionerna “sväng åt höger när vägen börjar gå uppåt”.

  12. Hör banjomusik från skogen.

  13. Observera att det står en bunte mjölkkannor på ena sidan vägen. Detta är en ledtråd, då festens värd är laktosintolerant. Du ska alltså åt motsatt håll.

  14. Urskilj hur banjomusiken i skogen består av två olika instrument, där en spelar olika trudelutter och den andre kopierar dessa exakt.

  15. Öka takten.

  16. Obeservera den danska flaggan nedstoppad i marken. Fundera på om den är en kvarleva från förr som indikerar att man i Veberöd inte är helt uppdaterad på de senaste 350 årens politiska utveckling.

  17. Ur skogen till vänster, hör en man skrika som en gris efter att under hot ha uppmanats av en annan man att, just det, skrika som en gris.

18. Fundera på om en av dessa röster möjligtvis tillhörde Kalle Lind.

 19. Fortsätt gå.

  20. Du är framme. Sätt dig på en gräsklippare och drick öl, och titta på när tidigare anlända människor spelar brännboll.

/johabbed