Posts Tagged ‘Fuck You’

FU N-WAY

2010-09-03 14:02 by haddock

Av och till (läs: varje dag) blir jag enormt less på detaljer med att bo i Norge. Byråkratin är om möjligt än mer omfattande och långsam än i Sverige. I tillägg så pratar inte olika instanser med varandra. Alls.

Exempelvis måste varje arbetstagare måste lämna in en papperslapp till arbetsgivaren med hur mycket skatt de ska dra. Utan papperslapp, ingen lön. Byter du jobb, så ska papperslappen följa med, annars får du gå pengalös, din vidriga lodis!

Kanske den enda byråkratiska processen som västlandet är bättre på är deklarationen. Om du inte lämnar in den, betyder det att du bekräftar de siffror Skatteetaten räknat ut åt dig. Här har Sverige något att lära. Men det är klart, de årliga förseningsavgifterna ger ett bra tillskott i kassan.

Men vad jag aldrig kommer att lära är formelöversättningar i Excel. Sitter trots allt en del med rutnät och siffror framför mig om dagarna och gråter inombords, mycket på grund av den norska versionen jag jobbar i. Ett par fina översättningar som inte alltid känns som de mest logiska alternativen:

  • CONCATENATE översätts till KJEDE.SAMMEN
  • RAND översätts till TILFELDIG
  • MAX översätts till STØRST
  • LOWER översätts till SMÅ
  • Sen börjar vi röra oss in på exempel som blir extremt bokstavliga, men ändå inte:

  • SUBSTITUTE översätts till BYTT.UT
  • ODD översätts till AVRUND.TIL.ODDETALL
  • CEILING översätts till AVRUND.GJELDENDE.MULTIPLUM
  • FLOOR översätts till AVRUND.GJELDENDE.MULTIPLUM.NED

Bah.

Anledningen att Jantelagen är så vanligt förekommande i Norge är för att de är bakåtsträvande jävla hurtiga, friluftsnissar hela bunten. Jantelagen motverkar framsteg och utveckling, något som passar Norge alldeles ypperligt. Lusekoftor. Fy fan.

God helg.

/haddock

Ett öppet brev till Herr Strykjärnstillverkare

2010-04-09 01:36 by haddock

Herr Strykjärnstillverkare,

Både i mitt arbete och privat reser jag en del och i dessa tillfällen har jag minst en skjorta med mig. Som Du säkert vet är det i stort sett omöjligt att dessa håller sig skrynkelfria, ty en väska är för en välstruken skjorta vad TV4 är för innovation – en skoningslös dräpare.

Resorna har fått mig att inse att jag inte kan rymma från de problemen jag stöter på hemma. Gång efter gång, resa efter resa, med strykjärn efter strykjärn stöter jag på samma problem som också förbannar var morgon hemma.

En sladd som är strax över en dvärg lång.

Nej, jag kan inte välja ett annat rum eller ett annat uttag, för där är stereon inkopplad. Eller datorn. Eller rummets enda lampa. Eller laddaren till hjärtstartaren, som jag snart kommer behöva. Eluttag är upptagna av en anledning, och de är det av produkter som alltid kan vara inkopplade. Det skulle kunna ha varit Ditt strykjärn, men inte fan går det att lämna ett strykjärn inkopplat.

Inte fan går det att lämna ett strykjärn inkopplat.

Strykning sker som regel i stressade tillfällen, inför ett mer uppklätt event än det nätbrynjan tillåter. Jag kan inte i min vildaste fantasi förstå varför en timer inte är standard – lag – att ha i Ditt strykjärn. Eller för den delen en accelerometer som skickar T-1000 på strömförsyningen efter 10 sekunders inaktivitet i horisontellt läge. Billiga komponenter, som Du säkert också kan använda som argument för Ditt redan vulgära överpris. Men, det är klart, de går väl sönder direkt eftersom Ditt strykjärn tamejfan alltid läcker.

Ditt strykjärn läcker tamejfan alltid.

Våta fläckar är enkla att stryka bort om de är självförvållade av pumpknappen. Men när Ditt strykjärn skapar fler våta fläckar än alla Gene Simmons sänghalmsdanser tillsammans, finns det inte en chans att hinna stryka ikapp. Hur svårt är det för Dig att göra en behållare som inte läcker? En flaska kanske skulle kunna ge inspiration till vidareutveckling. Men, Du kanske anser att det är omöjligt att bygga ett strykjärn som håller tätt eftersom folk hela tiden tappar dem i golvet?

Du kanske ska fundera över varför i helvete Ditt strykjärn är den mest instabila produkten som finns, när den uteslutande är tänkt att ställas på världens mest instabila underlag.

Mats Alms vansinniga bortförklaringar är bättre uppbackade än Ditt strykjärns rygg mot en strykbräda. Det är för mig ofattbart att en produkt är obrukbar utan en annan produkt, men ändå är de inte kompatibla! Det är fan höjden av konsumentförolämpning, om Du frågar mig. Eller nej, förresten, jag tar tillbaka det.

Höjden av konsumentförolämpning är att hänga kläder för småväxta på övre klädracket. Och sedan sälja dem med ett litet resestrykjärn på köpet.

Men Du menar förstås att du har en lösning för mig, som gör att jag slipper dessa problem.

Ja, den hade varit fin, om det inte var så att den kostar 13495kr. Och strax efter att garantin går ut om två år, så tippar den och börja läcka. Då är vattentanken på 2,5 liter en fröjd.

Mitt strykjärnsförakt har snart orsakat fler rynkor än mitt strykjärnsbruk slätat ut.

Jag tar t-shirt och mjukisbyxor till konferensen på måndag.

Med obefintligt hopp om förbättring och ett bittert Fuck You,

haddock

Terminator 2; Fuck You

2009-10-29 14:12 by johabbed

Arnold Schwarzenegger har humor. Eller i alla fall tycks det som att någon i hans stab har det. I ett brev som kroppsbyggaren nyligen adresserade till den lagstiftande församlingen i Kalifornien (där han blev guvernör år 2003), använder han förvisso ett ganska otippat ordval. Men det verkligt roliga upptäcker man först när man läser första bokstäverna i varje rad. Se brevet ovan.

Arnold, för alla sina brister, är knappast en helt igenom traditionell politiker, och för det är han värd att premieras. Man kan ju hoppas att trenden med hemliga meddelanden bara börjat.

/johabbed