Posts Tagged ‘fylla’

Köttglass

2010-04-18 12:39 by johabbed

Autentisk dialog från en bardisk i Malmö, fredagen den 16:e april 2010. Rapporterad av undertecknad, som stod bredvid.

 

Man med brytning: Ursäkta? Köttglass?

Bartender: Va?

Man med brytning: Kan jag få köttglass?

Bartender: Kött…?

Man med brytning: Köttglass. Sex stycken.

Bartender: Aha. Absolut.

Bartendern ger mannen sex stycken… shotglas. Han tycks bli nöjd.

 

Hade jag själv kommit på ovanstående språkförbistring så hade jag tyckt att det var alldeles för tramsigt för att publicera. Men nu hände det på riktigt, and I gots to report what I sees.

Verkligheten överträffar dikten. Köttet överträffar glassen.

/johabbed

Detektivarbete

2010-02-14 17:53 by haddock

Det finns tecken på att jag upplevde en monumental fylla igår. Själv vet jag lite om det, vilket är det första tecknet.

Tecken nummer två hånlog mot mig från köksbänken.

Ångest

I kylskåpet låg det två burgare till.

Tolkar det som att jag köpte tre stycken Double Whopper Cheese-meal på vägen hem. Och åt tre, fyra tuggor av den ena burgaren. När jag googlar i hjärnbarken hittar jag minnesbilder av mig kastandes de tre drickorna i papperskorgen, direkt utanför Burger King. De var för jobbiga att bära, minns jag.

Det smärtar mig att se denna vackra mat så outnyttjad. Det smärtar också i plånboken, för det är inte gratis att handla på BK i Oslo. Skulle kunna tänka mig att kalaset gick på 350 norska. Men jag förtjänar en klapp på ryggen av mig själv, för det ser ut som jag avstått från plusmeny.

Tecken nummer tre är ett öppet och osparat Notepad-dokument i datorn, som jag tydligen använt på min nattliga resa.

Det ser ut som att jag var arg, riktigt arg.

det spelar ingen roll. ta på dig burkan, linda in dig i din förhud, njut av döäandringen. jag hatar dug, SUG, SUG, SUG;

Vem det är riktat mot har jag svårt att tänka mig, men det är säkert välförtjänt. Precis som mina pulserande tinningar.

/haddock

Dagen efter århundradets brott

2010-02-07 16:54 by haddock

Härligt makabra Usla Vesslan ber om bilder på hemsläp som gjorts på fyllan. Fick mig att fundera över vad jag själv stulit med mig under olika infall av skurkaktighet. Inget att skriva hem om, kan med viss bitterhet konstateras. Det värsta, eller i alla fall det största, var en tre meter lång (bred?) vägbom som stod vid ett vägarbete. Mina ömma axlar och korridorsvännernas sura miner vittnade om att det var mer dum procurement än kul.

Men det finns ett par guldkorn till fyllestölder i den närmsta bekantskapskretsen.

Brevlådan

Brev bor härMin bror B och hans bäste vän BBV bodde ihop under ett par år. Och festade ihop nästan lika mycket som de bodde ihop. På hemvägen från en sedvanligt blöt kväll fick de för sig att de skulle förbarma sig över brevlådan som hängde ensamt på järnröret. En stor, gul och av modellen som var populär sent 90-tal, tidigt 00-tal.

De lyckades lossa brevlådan från röret och släpa den en stund, men då den var helvetes tung så brainstormades taxilösningen fram. BBV, som körde taxi på deltid, ringde en av sina kollegor som pliktskyldigt kom för att hjälpa till. Förbluffad, och med kommentaren “jävla idioter” tog han ändå de svarta pengarna, såg på när fyllona lyfte in brevlådan i bagaget och körde dem sedan hem.

Karmapolisen gjorde raid så fort de lyft ut brevlådan ur taxin – den föll med ena hörnet rakt på B’s stortå.

Jag kom på besök dagen efter och möttes av blod över hela golvet i lägenheten, och synen av BBV, en stor gul jävla brevlåda vid sidan av honom i skinnsoffan och viss skamsenhet i glaset med cola.

De löste ångesten genom att bryta upp det gula stålåbäket och posta de få breven på nytt i en brevlåda som inte hade tömning klockan Aldrig.

Brevlådan bars en sen kväll ned i grovsoprummet. Såklart.

Jesusbarnet

"Mamma, mamma, jag har ett jesusbarn i min garderob!"Nästa fyllestöld skulle fått blodet att frysa till is hos majoriteten av amerikanska medborgare om det utförts over there.

En, på den tiden, god vän till bror B stod och betraktade den traditionsenliga julkrubban på stora torget i en hyfsat stor stad i mellersta Sverige. Så kom infallet och han norpade jesusbarnet och sprang. Ett par kvarter bort hoppade han in i en taxi som körde honom de dryga två milen hem, ut på landet.

Eftersom detta var ett föräldrahem och det kan betraktas ytterst olämpligt att skeda med jesusbarnet, förflyttades det lilla knyttet dagen efter till en väl dold vrå under sängen.

Såvitt jag vet ligger snickarbarnet i dubbel bemärkelse där ännu. Återuppståndelse, my wooden ass.

Rullatorn

Jag promenerade till min bästa polare BP dagen efter kvällen före. Bakispizza på programmet.

Noterar att det står en rullator utanför porten, men reflekterar inte mycket över det. Tänker besökande.

Möter upp BP, vandrar ner för trappen och ut genom porten. Jag skämtar något om att senaste bilbytet var ett nerköp, varpå han fryser till. Insikten slår honom i ansiktet och ångesten är plötsligt ett faktum.

Snubben har stulit en jävla rullator. En riktigt, riktigt ond gärning. Det är som att stjäla hjärt-lungmaskinen från en pågående operation. Som att dingla insulinsprutan framför diabetikern på väg in i ett anfall. Som att duscha länge och hånflina framför uttorkade afrikanska barn.

Åtminstone är det på den nivån ångesten bör ligga efter att du stulit en rullator. Och dessutom inte kommer ihåg var du stal den, vilket omöjliggör ett återlämnande. Jag kommer inte ihåg exakt vad som hände med den, men tror att den placerades på ett ställe där någon skulle kunna förbarma sig över den.

Det slår mig nu att han inte fått så mycket skit för den gärningen som han borde. Måste göra något åt det.

Stölderna ovan har en gemensam nämnare – nämligen fyra hjul. Vi kan konstatera att taxi är en alldeles fenomenal transport för dig med stöldgods. Och om taxi skulle bli för dyrt, så är jag säker på att både brevlåda och jesusbarn skulle kunnat fraktas med bravur i ångestens rullator.

/haddock

4r

2010-01-23 13:53 by haddock

Att skriva inlägg när man är berusad är att ge sig ut på tunn, tunn is. Nedanstående inlägg skrevs halv tre i går natt, av en dyngrak mig. Halv åtta i morse vaknade jag halvt i soffan, halvt på golvet, med “4r” i inläggets titelruta. Så.. hello, thin ice, here I come.

Kvällen tar plötsligt slut när den två hundra meter korta taxiresan blir obekväm.

Brorsan, som är följeslagare, och underligt nog – en veritabel umgängesentusiast, blir skeptisk när taxin lämnar dekadensens högborg. Direkt blir han bitter, misstror den yrkesverksamma, fruktar för mitt Visakorts överlevnad.

I Norge är det kutym att lämna över plast vid resans start. Så att de har en garanti.

Bror har inte snappat upp konceptet, irriteras över utförandet. Hans vassa armbåge möter min sida flera gånger. Disney’s Sir Väs gör en snabb comeback och armbågen blir till en slingrande knytnäve när resan närmar sig slutet.

“För helvete, han drog ditt kort två gånger”, säger han, bror.

Sen fortsätter han pissa mot väggen, tjugo meter från hemmaporten och fem trappor från sängen. “Vem fan orkar vänta”, skanderar han retoriskt, rebelliskt.

Att väggens ärkefiende fisit genom hela taxiresan har han sedan länge glömt, men det blir ett varande minne för chauffören. Dubbla dragningar, skimming känns plötligt berättigat.

/haddock

Conan vs Jay

2010-01-17 04:07 by johabbed

Kom hem, var full, fick fram det här klippet på nåt vis jag nu inte minns. Parodierna-snedstreck-imitationerna av Conan O’Brien respektive Jay Leno är extremt överdrivna, enkelspåriga, förnedrande och väldigt skoj. Själva manuset till sketchen är dock rätt så oinspirerat.

Denna kontrast mellan innehåll och utförande gjorde mig osäker, men fyllan gör att det väger över till förmån för det positiva tänkandet. Alltså: Det överdrivna är så pass bra gjort att jag tar upp mot elva minuter av min tid till att tipsa om sketchen i fråga. Här kommer den.

 

 

Och så är det ju kul att länka till totalt okända men begåvade människor som om fem år kanske är ansedda. Möjligheten finns.

/johabbed

Jultomten får komma till

2009-12-24 11:38 by haddock

Så blev det julafton i år igen.

Rekommenderar följande låtar för att få rätt sinnesstämning inför och under jul:

blink-182 – I Won’t Be Home For Christmas

Weird Al Yankovic – The Night Santa Went Crazy

B.B. King – Back Door Santa

The Hives & Cindy Lauper – A Christmas Duel

The Killers – Don’t Shoot Me Santa

Weird Al Yankovic – Christmas At Ground Zero

Tom Waits – Christmas Card From A Hooker In Minnesota

Get Set Go – I Hate Everyone

God jul.

/haddock

Att gå i Christer Petterssons fotspår

2009-09-24 17:24 by haddock

Om fem dagar är det fem år sedan en legend gick ur tiden – Christer Pettersson, påstådd Palmemördare, dog den 29:e september 2009.

Sverige var i sorg. Christer hade hunnit bli en legend och riksfyllo med sina dråpliga antics och sin generella opålitlighet.

Och länge trodde vi att vi aldrig skulle skåda dess like. Men, nu har du chansen att gå i legendens fotspår. Bokstavligen! Hans gamla kängor finns nämligen på Tradera och utropspriset ligger på 2500 spänn.

Andas in hans fotsvett. Känn hans närvaro. Bli CP.

/haddock

Tack, Jennie, för tipset!

Fullproof

2009-09-11 09:31 by haddock

Läser om ett alldeles briljant sätt att bortförklara rattfylla:

Han säger att han drack efter att han stannat: 60 centiliter ren sprit på en minut. Och frias.

Det är tamejfan helt fantastiska nyheter för alla fylletrafikanter därute!

Du: Vad är konstapeln, problemet?

Polis: Konsta.. Probl… Jo, jag är inte helt övertygad om att du är nykter, så jag skulle vilja att du blåste i den här.

Du: Bara så att du vet så kommer den ge kraftigt utslag. Jag drack en back öl, grillade lite korv och svepte en fulgrogg när du blinkade.

Polis: Jaha, okej… My bad, då får du ha en fin dag!

Du: Rap.

/haddock

You see me rollin’

2009-07-14 15:51 by johabbed

Tecken # 214 på att man har en bit kvar till ett ordentligt vuxenliv:

Insikten att man kört kundvagn på fyllan långt fler gånger än i nyktert tillstånd.

/johabbed