Posts Tagged ‘groda’

Till kamp mot utsugarna

2011-03-30 17:03 by johabbed

Kära dagbok. Det har hänt något underligt. Den här tavlan föll bokstavligt talat in i min lägenhet tidigare idag.

 

Jag öppnade alltså min ytterdörr, och tavlan hade uppenbarligen stått lutad mot densamma. Tyngdlagen gjorde att den sökte sig mot dörrmattan i min hall. Så nu är tavlan min.

Det är en väldigt fin tavla, tycker jag. Dock är den osignerad, så jag kan inte säga vem som är konstnär. Jag gissar att verket kanske heter “Till kamp mot utsugarna”. 

Hur kommer det sig då att denna tavla avlämnats utanför min dörr likt ett oönskat spädbarn utanför en daghemsport? Det finns lite olika mer eller mindre troliga scenarion.

Ett av dem är att någon bekant till mig som konstnärat fram tavlan alternativt bara haft den i sin ägo helt enkelt tyckte att den borde tillfalla mig, och att detta var något så självklart att beslutet inte behövde förklaras närmare eller meddelas i förväg. I så fall så tackar jag och tar emot.

Ett annat är att det är ett väldigt ambitiöst hotbrev, kanske från en djurrättsaktivistgrupp alternativt djuren själva. Att jag är en av utsugarna, och att kampen mot mig delvis bedrivs genom denna tavla. I så fall tackar jag och tar emot.

Ett tredje är att nån granne i min trapp bara ställt tavlan mot min dörr för ett tag, och sedan blivit konfunderad av att den helt mystiskt slukats upp av sin omgivning medan sagda granne gjort andra ärenden. I så fall tackar jag och tar emot.

Eller okej. Om tavlan egentligen tillhör nån annan så får den personen ringa på och be att få tillbaka den. Du hittar nog till min lägenhet, då du tidigare varit utanför dess dörr och ställt dit en tavla.

/johabbed