Posts Tagged ‘gud’

Göran Hägglund gör ungdomsrevolt

2010-06-07 13:57 by johabbed

Det tycks som att kristdemokraternas Göran Hägglund tappat sin tro på Gud. Åtminstone om man får tro rubriken på DN.

 

hagglund

 

Göran: Gud fader, som är i himmelen. Jag har tröttnat på dina påfund ovanifrån.

Gud: …

Göran: Fuck you, dad!

 

/johabbed

Dödspolarna Kerstin Thorvall och Lech Kaczynski

2010-04-10 18:19 by johabbed

Idag är en sorgens dag.

Men inget ont som inte har något gott med sig. I detta fallet: Sköna poäng i den alltid lika osmakliga tävlingen DÖDSPOLARE 2010.

 

 

För det första har författarinnan Kerstin Thorvall döden dött. Forummedlemmen Jason förmådde framgångsrikt förutspå fdetta, och inkasserar således 100 – 84 poäng för hennes ålder, plus 1 poäng för tiondeplaceringen på hans lista, plus 10 poäng eftersom hon var ett unikt val i tävlingen. 100 – 84 + 1 + 10 = 27 poäng.

Grattis!

 

 

Dessutom har Polens president Lech Kaczynski avlidit i en flygkrasch. Ingen deltagare i tävlingen hade honom på sin lista, men då han var en sittande statschef och det finns ett sådant dödspolargäng, så tilldelas samtliga som valt denna grupp tio poäng. Dessa samtliga är forummedlemmarna Kanna, MikaelK, och nån som heter johabbed.

En massa andra politiker dog i samma flygkrasch, så om dödspolargänget “polska politiska höjdare” funnits så hade idag varit den stora jackpott-dagen. Men så var alltså inte fallet.

Poängställning är nu som följer:

 

OFFICIELL RANKING, DÖDSPOLARE 2010

1. silmarillion, 30 poäng.

2. Jason, 27 poäng.

3: Gud, 20 poäng.

4. Apgossen, 10 poäng.
4. johabbed, 10 poäng.
4. Kanna, 10 poäng.
4. Krisse, 10 poäng.
4. MikaelK, 10 poäng
4. nanami, 10 poäng.

Sist: Alla andra, 0 poäng.

 

Man hoppas för övrigt att Polens politiska etablissemang ska klara av den turbulenta tid som nu följer. Och att allting inte bara degenererar till… wait for it… polsk riksdag! Ba-dum-bump!

Japp. Ett polsk riksdag-skämt. Klass.

/johabbed

Dödspolaren He Pingping

2010-03-16 14:04 by johabbed

Det är dags för en uppdatering i den moraliskt förkastliga men ack så underhållande tävlingen vi kallar Dödspolare 2010.

 

 

Världens kortaste man, He Pingping, har trillat av pinn. En liten, liten pinn.

Ingen av de tävlande i årets tävling hade honom på sin dödslista. Men i egenskap av sin extrema puttinuttighet, som de medicinska experterna kallade det, var alltså He Pingping världsrekordhållare i en icke-sportslig gren. Litenhet.

Därmed inkasserar bloggläsaren Krisse tio sköna och morbida poäng, eftersom han valt gruppen “världsrekordhållare, ej sport” som sitt dödspolargäng.

Tidigare har silmarillion inkasserat tio poäng på den före detta barnstjärnan Andrew Koenig, Apgossen har gjort detsamma med hjälp av manlige guldbaggevinnaren Emil Forselius, och självaste Gud har gått upp i ledning på 20 poäng efter att två aktiva fotbollsspelare kolat vippen med en dags mellanrum.

 

OFFICIELL RANKING, DÖDSPOLARE 2010

1: Gud, 20 poäng.

2. Apgossen, 10 poäng.
2. Krisse, 10 poäng.
2: silmarillion, 10 poäng.

Sist: Alla andra, 0 poäng.

 

Ännu har ingen träffat rätt på någon av sina primära kändisar, dock, så tävlingen är vidöppen och spänningen olidlig. För att delta, skriv in dina egna dödspolare i kommentarsfältet här.

/johabbed

Ryska posten

2010-02-06 13:05 by haddock

Torsdagskvällen var kurskväll på jobbet. Industrivern. Det ska’rom ha; de är fanimej flitiga på kursverksamhet med alla möjliga olika teman. Hårt och mjukt.

På onsdagen var det kurs i stressmästring. Jag gjorde detsamma i privat regi i form av onsdagsmiddag med polaren. Tredje onsdagen nu och det håller redan på att spåra ur. 2500 spänn på två personer. Torsdagen var tung på flera sätt.

Speciellt när aftonen bjöd på fem timmar övertid. Tema förebyggande arbete. Förhindra skador, sjukdom, ledsna ögon.

Riskanalys var intressant. Se på sannolikheten, multiplicera med konsekvensen och du får ett värde, ryska posten, som indikerar huruvida tilltag är nödvändiga eller ej.

Sannolikhetsskalan var 1 (en eller flera gånger per hundra år) och 5 (fler än tio gånger per år). Konsekvensskalan också den 1-5, eller mellan obetydlig skada och många döda.

Fantastiskt kul att se resultaten som några av de anställda hade gjort på sina områden. Ett område hade tre stycken 20:or – alltså en sannolikhet att det händer mer än en gång per år och resulterar i många döda. Eller fler än tio gånger per år med en död som resultat. Skulle man tro deras analys skulle firman gott matcha valfri på listan över de tio värsta industriolyckorna i USA.

Men man ska vara tacksam över att slippa jobba i den värsta av de värsta klassificeringarna – 25 – många döda, mer än tio gånger per år. Jag skrattar barnsligt mycket när jag försöker visualisera den arbetssituationen.

Mexikanska drogskyfflare kanske inte skrattar lika mycket, men de skrattar å andra sidan hela vägen till tredje världsbanken likt James Kimball skrattar hela vägen till sädbanken eller Gud vid tanken på västbanken.

Med andra ord – ingen arbetsmiljö med många döda, mer än tio gånger per år, som inte för något skratt med sig.

/haddock