Posts Tagged ‘humor’

Medan vi sover

2012-05-11 10:08 by johabbed

Den här bloggen vill inte dö, den vill bara inte leva.

Medan den fortsätter ligga i koma i samma sovsal som tidigare slumrade boyahed-projekt, så kan ni med fördel få er boyahed-fix på annat håll.

 

 

Håll 1:

Ena halvan av redaktionen, alltså undertecknad aka johabbed, finns på twitter. Där skriver jag plumpa skämt om kändisar som nyss har dött samt pimpar min ståupp. Sånt får man fan inte missa, så bara klicka er in här nedanför och tryck på  ”följ”.

@johabbed ]

 

 

Håll 2:

Samma halva av redaktionen, alltså undertecknad aka johabbed, har under sitt civila namn Johannes Finnlaugsson varit med ett par gånger i P3:s satirprogram Tankesmedjan. Där har jag pratat om porrkungen Berth Milton och hans imponerande förmåga till ödmjukt skryt [ lyssna här ]. Dessutom har jag spekulerat i om H&M:s kampanj bidrar till epidemin tanorexia [ lyssna här ].

Jag kommer vara med lite då och då under de närmsta veckorna också, så håll öronen öppna. Programmet sänds måndag till torsdag klockan 16.10-17.00. Om ni missar det så finns det även i vanlig samt podd-form på programmets hemsida. Lyssna på det, folk är roliga.

Var redaktionens andra halva, alltså haddock, håller hus är lite mer oklart. Han är typ ute och rumlar i den verkliga världen, den där som inte låter sig länkas. Men han lever och frodas, så vitt jag vet.

/johabbed

Du är vad jag vill att du ska vara

2009-09-05 00:58 by haddock

Internetentreprenören och kartfreaket Ted Valentin är skapare av nya sajten Blogipedia som kan bli precis hur kul som helst. Lanserad idag, samlar sajten information om ting som är.

Beskrivning från Blogipedia:

Blogipedia samlar fakta och åsikter från bloggar.
Om en bloggare skriver att någonting ÄR någonting, till exempel “Blondinbella är smart”, så kommer texten upp på Blogipedia inom ett par dagar.
Därefter kan våra medlemmar tagga texten som faktapositivt neutralt eller negativt.

Det här kan bli precis hur kul som helst, eller precis hur uselt som helst.

Jag hoppas och tror på det förstnämnda; en snabb källa till otrolig humor och absurdhet. Men jag har vissa misstankar om att det initiellt kan bli lite som med 118100‘s “Svar på allt”-tjänst som kom för dryga året sedan. Nyhetens behag gjorde tjänsten tilltalande och fascinationen av svaren och kanske framförallt den ofrivilliga humorn i dem, bidrog till dess popularitet. Men nu, nu är det sena majoriteten som tagit över och ger tjänsterna livskraft.

Svar på allt-konceptet har dock spridit sig även hit till Norge. Och varenda firma med självaktning inom sök- eller telekommunikationsbranschen i Sverige och Norge har det numer i sin tjänstekatalog. Så stort har det ju trots allt blivit.

Att alla kan vara – och blir – delaktiga utan aktiv inblandning skiljer dock Blogipedia från Wikipedia eller 118100. Där krävs det ett aktivt engagemang för att bidra med information, medan ditt redan existerande bloggengagemang räcker som bidrag på Blogipedia.

Speciellt intressant kan det bli för framtida arbetsgivare som googlar den sökandes namn:

Sven Svensson är

  • en duktig snowboardåkare
  • ett namn taget helt ur luften och har inget med verkligheten att göra
  • spännande
  • beredd att ta hela debatten med den forne statsministern
  • roligare än gråsuggor
  • egentligen ingen man väljer
  • en fitta, och behandlas som en

(Riktiga resultat, från andra söktermer.)

Om inte annat kan Blogipedia med sin existens bidra till ökad förståelse för källkritik och att avdramatisera vikten av en “proper” nätprofil. För är du så dum som potentiell arbetsgivare att du lägger stor vikt på sökresultat i din research om den nya medarbetaren, så bör du bombarderas av lögner, absurditeter och skitsnack till den grad att du spyr.

Det är Internet, för fan, där sanningen och lögnens förhållande är lika incestuöst som Kung Karl II av Spaniens släktträd.

Jag ser fram mot och applåderar Blogipedia. Ett gott initiativ, som jag tror kommer resultera i mycket humor.

Boyahedredaktionen är en stor tillhängare av nya humorkällor. Boyahedredaktionen är också en fitta, och behandlas som en.

/haddock

Johannes Finnlaugsson – presentation

2023-05-28 19:22 by johabbed

 

Hejsan. Du har kommit till en sida som berättar lite om vem jag, Johannes Finnlaugsson, är. Håll till godo.

ALLMÄN INFORMATION

Namn: Johannes Finnlaugsson.

Född: År 1981 i Lund, där jag också växte upp. Bor nu i Malmö.

Har även bott i: Riyadh i Saudiarabien, världens varmaste stad. Falun i Dalarna, världens kallaste stad.

Har studerat: Engelska, medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik.

Har jobbat som: Journalist.

Sysslar med: Ståuppkomik och manusförfattande, främst inom kategorin humor.

STÅUPP

Ståupp-stil: Välformulerade skämt på suspekta ämnen.

Har ståuppat: Typ 200 gånger på olika klubbar runtom i Sverige. Exempelvis på Oslipat, Mack, Norra Brunn, The Tivoli,  Wisecrackers, Dockan, PrickPrick och allt vad ställen nu heter. Dessutom har jag uppträtt på open mics i New York och på evenemang som Malmö Comedy Festival, Lunds Humorfestival, och Aarhus Comedy Festival.

Har vunnit: En pokal för bästa oneliner. Och två pokaler till året därefter, för bästa oneliner samt som publikens favorit under samma tävling.

Influenser: Mitch Hedberg. Zach Galifianakis. Sarah Silverman. Louis CK. Demetri Martin. Ricky Gervais. Väldigt många fler.

Skämtar om: Barbapappa. Norrmän som skjuter folk i Afrika. Gnuggisar. Undangömda flyktingar. Flipper. Att vara barnsoldat i Sudan. Rädda Joppe – död eller levande. HIV-mannen. Sällskapsspel för dyslektiker.

Skämtar inte om: Skillnader mellan män och kvinnor. Hur knäppa olika dialekter låter. Skillnader mellan Stockholmare och lantisar. Hur knäppa olika brytningar låter. Skillnader mellan hundar och katter.

Övrigt: Ståuppar även på engelska, om tillfället kräver.

HUMORFÖRFATTANDE

Heltidsjobb:

* Robins, talkshow i SVT med världens sjunde mest kända Åkarpsbo som programledare. Jag har i fem säsonger hittat på nyhetsskämt, skrivit sketcher, satt ihop manus, kommit på gästlekar, letat knäppa klipp med Micke Leijnegard, och gjort annat smått och gott. [ Här. Är. Några. Exempel. På. Olika. Sketcher. ] Våren 2008, hösten 2008, hösten 2009, hösten 2010, hösten 2011, samt våren 2012.

* Grillad, utskällt underhållningsprogram i SVT. Jag skrev förolämpningshumor om komiker och svenska kändisar. Ett väldigt roligt jobb som också blev ett ganska roligt program efter några avsnitt, även om inget vet om det. Våren 2009.

Mindre jobb:

Tankesmedjan, satiriskt radioprogram i P3 där jag agerat återkommande inhoppare under försommaren 2012, och tänkt högt om saker som porrkungen Berth Milton och H&M:s bidrag till folksjukdomen tanorexia. Maj 2012.

* Betnér Direkt, direktsänd humor- och debattshow med Magnus Betnér. Jag skrev till avsnitt 3, och avsnitt 7, och producerade skämt till öppningsmonologen och inslaget “Betnérs bud”. Våren 2012.

Idrottsgalan 2012, gala med prisutdelning och allmänt hyllande av svenska idrottare under 2011. Lite random skämt om sporthändelser och närvarande idrottsmän. Januari 2012.

* Humorhimlen Lab, radioprogram i P3 där jag under namnet Sanningskommissionen dels gjorde mitt bästa för att lösa Palmemordet [ lyssna ] och dels gick till botten med kändisar som tar kokain [ lyssna - 25:30 in i klippet ]. Våren 2011.

* Idrottsgalan 2011, gala med prisutdelning och allmänt hyllande av svenska idrottare under 2010. Det blev lite skämt om de närvarande sport-ikonerna, en Zlatan-sketch [ titta ], och dylikt. Januari 2011.

* Roast på Berns, förolämpningshumor i Kanal 5. Jag skrev skämt om Henrik Dorsin i synnerhet och resten av panelen i allmänhet till avsnittet med, just det, Henrik Dorsin. Våren 2010.

* Året som gick, radioprogram och årskrönika över 2009 av och med Kalle Lind. Jag pratade bland annat om två norrmän som sköt en snubbe i Kongo, kannibalistiska grisar, och wrestlaren Hulk Hogans kärleksliv. Vintern 2009.

* Godafton Sverige, nyhetsparodi i TV3 med bland andra Henrik Hjelt, Micke Tornving och Hey Baberiba-folk. Jag satt på min studentkammare på annan ort och mejlade in några skämt i veckan. Hösten 2003 och våren 2004.

KONTAKT

Vill du att jag ska ståuppa inför en samling människor, eller kanske skriva något roligt om ett särskilt ämne? Kontakta mig då antingen via johannes.finnlaugsson@gmail.com eller på telefonnummer 0721 61 00 65.