Posts Tagged ‘incest’

“Vi som mördat Palme och kommit undan med det”

2010-01-15 09:00 by haddock

Det går trend i falska grupper på Facebook, något som tydligen uppnått nyhetsvärde. DN skriver om fenomenet och Aftonbladet likaså. Grupper som ursprungligen supportar cancerforskning, samlar tusentals medlemmar och byter sedan plötsligt namn, till det mest icke politiskt korrekta gruppskaparen kan hitta på.

Vad snopet det måste kännas för de som ursprungligen var med i “Vi som anser att kvinnors rösträtt skall avskaffas”. När fejkgrupper som dessa dyker upp tar de ju udden av de som verkligen har haft sex med sina föräldrar och vill låta resten av världen veta.

När mitt medlemskap i gruppen “Vi som inte tror på dvärgar” förvandlades till medlemskap i “Små människor är också människor” var det droppen. Jag anmälde gruppen. Hålla på och tramsa så. På Internet, dessutom.

/haddock

SNL feat incest, norrmän, och en död åsna

2009-10-04 13:55 by johabbed

Saturday Night Live levererar. Avsnitt två gästades av värden Ryan Reynolds och musikgästen Lady Gaga. Bara en vecka in på säsongen, och redan en enorm uppryckning från premiären.

Främst kanske tack vare ett uppfriskande mod (i tv-sammanhang) samt flera faktorer jag allmänt gillar. Till exempel:

* Monologen var verkligen en monolog, inte sketch med en bunte cast members eller ett sångnummer.

* Första stora sketchen i programmet var baserat kring en så sjuk sak som incestfarsan i Mamas & the Papas. Både relativt smalt som nyhet och, så klart, ett tabu-belagt ämne. Och kul idé att göra Family Feud av det hela.

* En markant brist på sketcher baserade på återkommande karaktärer. Okej, det alltid halvdana Deep House Dish fanns där, men det hölls berömvärt kort och var mest en ursäkt för den dubbla cameon av Lady Gaga och Madonna. Även om den sistnämnda såg så otippat fräsch ut att såväl jag som uppenbarligen studiopubliken förvirrades för en stund och undrade om det verkligen var hon.

* Ett minst sagt oväntat framträdande av ovan nämnda Lady Gaga, då hon övergick från sin dänga om discopinnar iklädd spejsringar till att sätta sig vid pianot och sjunga en skum acapella-sång om sin kärlek för Njårk. Kanske inte min kopp te, men det är synnerligen nice när musikgästerna för ovanlighetens skull gör nåt minnesvärt.

* Grymma Weekend Update-skämt, bland annat om Ior och det sorgliga öde vi alla anade att han skulle möta.

The first Winnie the Pooh sequel in more than 80 years will be published next week, with a new character: An otter named Lottie. Lottie was hired to replace Eeyore, who finally did it.

Iors självmord

(They think it’s a suicide, it also might have been a weird sex thing that went wrong.)

* Dessutom en cameo av Scarlett Johansson, en bra musikvideo i veckans Digital Short (“Man! This ain’t my dad! It’s a cell phone!”), norska dialekter i snutdrama, och bubbeldräkter. Fedtness.

Minus: Alldeles för lite Will Forte.

/johabbed

Du är vad jag vill att du ska vara

2009-09-05 00:58 by haddock

Internetentreprenören och kartfreaket Ted Valentin är skapare av nya sajten Blogipedia som kan bli precis hur kul som helst. Lanserad idag, samlar sajten information om ting som är.

Beskrivning från Blogipedia:

Blogipedia samlar fakta och åsikter från bloggar.
Om en bloggare skriver att någonting ÄR någonting, till exempel “Blondinbella är smart”, så kommer texten upp på Blogipedia inom ett par dagar.
Därefter kan våra medlemmar tagga texten som faktapositivt neutralt eller negativt.

Det här kan bli precis hur kul som helst, eller precis hur uselt som helst.

Jag hoppas och tror på det förstnämnda; en snabb källa till otrolig humor och absurdhet. Men jag har vissa misstankar om att det initiellt kan bli lite som med 118100‘s “Svar på allt”-tjänst som kom för dryga året sedan. Nyhetens behag gjorde tjänsten tilltalande och fascinationen av svaren och kanske framförallt den ofrivilliga humorn i dem, bidrog till dess popularitet. Men nu, nu är det sena majoriteten som tagit över och ger tjänsterna livskraft.

Svar på allt-konceptet har dock spridit sig även hit till Norge. Och varenda firma med självaktning inom sök- eller telekommunikationsbranschen i Sverige och Norge har det numer i sin tjänstekatalog. Så stort har det ju trots allt blivit.

Att alla kan vara – och blir – delaktiga utan aktiv inblandning skiljer dock Blogipedia från Wikipedia eller 118100. Där krävs det ett aktivt engagemang för att bidra med information, medan ditt redan existerande bloggengagemang räcker som bidrag på Blogipedia.

Speciellt intressant kan det bli för framtida arbetsgivare som googlar den sökandes namn:

Sven Svensson är

  • en duktig snowboardåkare
  • ett namn taget helt ur luften och har inget med verkligheten att göra
  • spännande
  • beredd att ta hela debatten med den forne statsministern
  • roligare än gråsuggor
  • egentligen ingen man väljer
  • en fitta, och behandlas som en

(Riktiga resultat, från andra söktermer.)

Om inte annat kan Blogipedia med sin existens bidra till ökad förståelse för källkritik och att avdramatisera vikten av en “proper” nätprofil. För är du så dum som potentiell arbetsgivare att du lägger stor vikt på sökresultat i din research om den nya medarbetaren, så bör du bombarderas av lögner, absurditeter och skitsnack till den grad att du spyr.

Det är Internet, för fan, där sanningen och lögnens förhållande är lika incestuöst som Kung Karl II av Spaniens släktträd.

Jag ser fram mot och applåderar Blogipedia. Ett gott initiativ, som jag tror kommer resultera i mycket humor.

Boyahedredaktionen är en stor tillhängare av nya humorkällor. Boyahedredaktionen är också en fitta, och behandlas som en.

/haddock