Posts Tagged ‘Jan Helin’

Grattis till jordbävningen i Haiti, Aftonbladet!

2010-01-19 12:19 by johabbed

 

Aftonbladet.se firar. Förra veckan nådde sajten 5 miljoner unika webbläsare. “Det är helt otroligt,” säger chefredaktören Jan Helin till en av sina undersåtar som helt spontant intervjuar honom om rekordet.

Artikeln innehåller ord som “jublar”, ”drömmål”, “fantastiskt”, och “utopi”. Idel lycka över rekordveckan.

Men hur kan det komma sig att just förra veckan lockade så många läsare? Inget förslag ges. Det är, om vi tror artikeln, ett stort mysterium. Eller åtminstone inte värt att nämna.

Men vi som följt med i nyhetsrapporteringen har våra aningar. Vissa kanske tror att det beror på den enorma humanitära katastrofen på Haiti, där jordbävningens hundratusentals dödsoffer engagerat en hel värld och nu varit toppnyhet sedan det hände för… just det, en vecka sedan.

Cyniskt, tycker jag, för om jordbävningen hade en roll för rekordet borde den väl ha omnämnts av herr Helin. Jag tror istället att det beror på den stora tillströmningen av läsare som intresserade sig för Ray Moon som är 81 år — och bodybuilder.

/johabbed

Döda spädbarnen!

2009-09-02 10:15 by johabbed

Jag brukar förstås lyda allt som kvällstidningarna säger till mig att göra. Men när dom nu ber mig att begå infanticid så ställer jag mig smått tveksam.

 

döda spädbarn

 

Det förklaras inte heller varför man ska döda spädbarnen. Hjälper det mot svininfluensan? För i så fall är det ett “kanske” från min sida. Spädgrisar hade jag varit OK med att döda om führer Helin hade bett mig.

/johabbed