Posts Tagged ‘John Oliver’

Oliver & gänget på svensk TV

2010-06-22 18:03 by johabbed

 

 

Ett gammalt hederligt tv-tips! John Oliver’s New York Standup-Show, som jag skrev om här för ett halvår sedan, får svensk premiär. Närmare bestämt på SVT 1, klockan 23.15 ikväll.

Jag har sett seriens samtliga avsnitt utom ett med hjälp av olagliga tekniska verktyg och piratverksamhet på det världsomspännande datanätet The Internetz, och kan avslöja att det är bra grejer. Titta på det.

Sedan är det förstås alltid intressant att se hur undertextarna klarar av klurigheten med att översätta skämt. Men SVT-personalen brukar vara duktiga på just detta.

Oliver & gänget

2010-01-08 14:13 by johabbed

 

 

Komikern John Oliver har figurerat som korrespondent på The Daily Show sedan tre och ett halvt år tillbaka. Vid sidan av detta har han ståuppat, bland annat med den mycket roliga föreställningen John Oliver: Terrifying Times, som härmed rekommenderas för lika omedelbar som olaglig nedladdning.

Nu har herr Oliver fått ett alldeles eget program på Comedy Central. Även om han är så pass givmild att han delar med sig av programtiden till andra komiker som han gillar. Premiär ikväll, alltså, för det som heter John Oliver’s New York Standup-Show.

Programmet verkar vara en (amerikansk) timme helt vanlig ståupp, fast med innehållsförteckningen att de komiker som presenteras är lite av samma skrot och korn som John Oliver. Och alltså bjuder på lite smartare, intressantare, och mer kufisk ståupp än den där trist mainstreamiga som finns lite överallt. Lite mer New York-ig ståupp, precis som titeln antyder.

Bland komikerna som dyker upp under säsongen märks bland andra Comedians of Comedy-polarna Maria Bamford och Brian Posehn, Flight of the Conchords-skådisarna Kristen Schaal och Eugene Mirman, Last Comic Standing-deltagaren Amy Schumer, allt möjligt-kändisen Janeane Garofalo, och en drös andra jag än så länge inte känner till.

Förhoppningsvis dyker detta program upp som torrent under helgen, och förhoppningsvis leder det till att man hittar lite nya ståuppfavoriter. Slutresultat: Det här verkar fedtness.

Även om Rob Riggle har rätt i att John Oliver är helt engelsk.

/johabbed