Posts Tagged ‘Kina’

Lama religiösa ledare

2011-06-14 15:44 by johabbed

Denna blogg är uppenbarligen inne i en “roliga klipp”-fas. Bättre det än den något vanligare “inga inlägg”-fasen.

Idag välkomnar vi er till THE DALAI LAMA COMEDY EXTRAVAGANZA! Låt oss hoppas att skämt kan reinkarneras, för det är sällan så här uppenbart att ett skämt dör.

 

För fan, Dalai. Det är ju bra grejer. Bara för att testa din humor så kör vi några till.

Hur många Dalai lamor behövs för att skruva i en glödlampa?

Ingen, han är redan upplyst!

 

Vad får du om du korsar fotbollsspelaren Sven “Dala” Dahlkvist och ett puckellöst kameldjur i Anderna?

Vet inte, men medan du försöker så har du Dala i lama!

 

Två tomater gick över en väg. Sedan blev de skjutna av kinesisk militärpolis för att de genom sin röda färg kunde misstänkas stötta ett självständigt Burma!*

 

Två munkar gick över en väg. Se ovan.

 

Sådär. Skratta, Dalai! Skratta i din jävla nattsärk! Skratta i sin jävla snuggie!

Suck.

Okej, Dalai. Tänk tillbaka till när en tant fick dig att hoppa jämfota bredvid henne. Det var väl lite kul?

 

There we go.

/johabbed

* Ja, jag vet att Dalai lama inte är ledare för Burma. Men ändå.

Fem nyhetsskämt 10-01-13

2010-01-13 18:09 by johabbed

Idag är skämten snabbt ihopslängda och i regel ganska billiga. Men kanske kul ändå. Håll till godo.

***

FEM NYHETSSKÄMT 10-01-13

***

Förödelsen efter jordskalvet i Haiti blev extra stor för att infrastrukturen i landet är dålig. En biståndsarbetare beskrev det som att byggnaderna är uppbyggda som papp. ”Papp?” sa Nordman. ”Precis som mitt sovrum!” [ Aftonbladet ]

 ***

Ny forskning visar att kvinnor med stora rumpor är hälsosammare än kvinnor med små rumpor. Forskningen utfördes på det prestigefyllda University of Sir Mix-a-Lot. [ Expressen / Aftonbladet ]

 ***

Forskare kritiserar nu jägare som skar av testiklarna på skjutna vargar innan forskarna hann analysera dom. Men jägarna har faktiskt en anledning att skära av vargtestiklarna. Dom säljs som örhängen till Roger Pontare. [ DN ]

 ***

Länsstyrelsen i Jönköping har kallat in en äkta spansk matador för att lära bönder hur man handskas med ilskna tjurar. Hans första tips: Slit av dig tröjan och låt dom slicka på din blomtatuering. [ SvD ]

 ***

Google hotar att lämna Kina efter avancerade hacker-angrepp riktats mot kinesiska människorättsaktivister. Detta är en stor svängning från när Google tillkännagav sitt samarbete med Kina, och hade gjort om O:en i sin logga till två aborterade flickfoster. [ DN ]

***

Okeydoke.

/johabbed

Allt raskrig på ett bräde

2009-09-06 13:04 by johabbed

Schack känns lite förlegat.

Det hela är som bekant ett raskrig. Vita mot svarta.

Detta var under hundratals år väldigt passande med tanke på världspolitiken. Även om det hade varit mer rättvisande för det koloniala samhället om de vita pjäserna bestod av mycket fler springare, medan svart hade fått nöja sig med lättslaktade bönder och en stackars kung som mest bara kunde titta på medan hans folk utrotades.

Men vita mot svarta stämde i alla fall. Idag ser det annorlunda ut. För att matcha dagens krigsföring bör schacket därför göras om i två olika varianter.

Variant 1: Svart mot svart.

För att detta spel äntligen ska bli populärt i Afrika. Svart mot svart leder förstås till en väldig röra, där det till slut blir så att alla dödar alla och ingen vinner något alls. Verklighetstroget.

Variant 2: Vitt mot ljusbrunt.

Anpassat till västvärlden, främst kanske USA. Här ska förstås de vita pjäserna vara vida överlägsna. Men för att ge de ljusbruna lite hopp så får vitt starta spelet utan sina två torn.

Sedan finns det något som heter Kinaschack. Det är en väldigt konstig benämning på detta sällskapsspel, som består av färggranna pjäser på en spelplan i form av en Davidsstjärna. 

Nu är kanske Israel-Fia-med-knuff en klumpig formulering, men i vilket fall har spelet varken med Kina eller schack att göra.

Således föreslår jag ett nytt Kinaschack, som verkligen är värt namnet. Det är baserat på vanligt schack, men istället för kung och dam har man en kejsare, eller om man vill vara riktigt modern en partiordförande. Och så har man en miljard bönder.

Jag ska inte säga vilken färg pjäserna skulle ha. Att påstå att de borde vara gula vore bara rasistiskt.

/johabbed

Hankineser – en aggressiv art

2009-07-07 12:45 by johabbed

DN.se skriver om demonstrationerna i Kina.

 

 

Två saker att bli upprörd över. Dels att DN uppenbarligen ser kineserna som ett sorts djursläkte. Dels att honkineserna som vanligt inte får utrymme. Precis i linje med hur kinesvalpar av honkön väljs bort inom kinesaveln.

/johabbed