Posts Tagged ‘kön’

Ett av sex: Big Ben

2010-01-26 16:24 by johabbed

ACHTUNG! Detta är bara ett trist “jag har ståuppat igen”-inlägg. Så sänk förväntningarna till en passande nivå. ACHTUNG!

Ålrajt.

Min säsongspremiär som ståuppare avklarades i söndags. Detta på en klubb som heter Big Ben och ligger i Stockholm, en charmig men snötyngd stad på Sveriges östra kust.

Jag körde beprövat material, men det märktes att det var ett bra tag sedan jag ståuppade senast. Kände mig aldrig riktigt bekväm, helt enkelt, även om det rent publikmässigt gick rätt så bra. Ska försöka vara mer loose i framtiden. Det känns i alla fall bra att vara igång igen.

Ni som minns den här hjärndöda kategorin av inlägg vet vad som kommer nu. Just det, vi kör that good old fashioned namedrop again. Ointressant för de flesta, utom möjligtvis (men inte troligtvis) just de namn som nämns. Petter Bristav var konferencier med den äran, och presenterade komikerna Anders Norin, Marja Nyberg, Mårten Klingberg, Johan Ranner, Anders Celin, Tomas Bonderud, Jonas Ljung, Marcus Johansson, Karl-Axel Björnberg, Ibbe SkåningenElina Du Rietz, Aron Flam och Eric Löwenthal. Med reservation för att jag missat nån alternativt hallucinerat fram ett namn eller två.

Jag hade inte full fokus på scen under hela kvällen, men jag tror att folk var roliga. Ett av mina skämt sabbade tydligen ett av Arons skämt, vilket jag får be om ursäkt för. Han hade för övrigt bra grejer om en viss berömd komikers likheter med ett visst kvinnligt könsorgan.

Nu fortsätter ståupperiet i strid ström, med gigg i huvudstaden på tisdag (Komikaze), onsdag (Mitt i smeten), och torsdag (Tiny Comedy). Sedan flyg ner till Malmö, för gigg på såväl fredag (Malmö Komedifestival) som söndag (Malmö Comedy Festival).

Aww, yeah. Sex gigg på åtta dagar. Det börjar likna nåt, även om jag inte vet exakt vad. Inte en karriär, i alla fall, för där ingår en inkomst.

Min nästa hyra kommer att betalas i ölbiljetter.

/johabbed

Trenne skämt

2009-07-03 17:46 by johabbed

Okeydoke. Här kommer de tre önskade skämten. Om du inte vet vad jag syftar på, så rekommenderas du att läsa förra inlägget innan du fortsätter med detta. Vi väntar…

Välkommen tillbaka!

Av en händelse valde folk genomgående de lite längre skämtet, vilket gör att det kanske också är dessa som gör sig sämst i skrift. Men skit samma. Here we go. Trenne skämt.

KÄR I ETT KÖN [önskat av Jasonlicious]

Jag snackade med en tjej häromdagen som är bisexuell. Hon sa den här klassiska frasen ”Man blir ju inte kär i ett kön.” Så jag sa till henne: ”Du kan inte dra alla över en kam sådär, utan du får tala för dig själv. Man blir inte kär i ditt kön.

…men om du förbättrar din intimhygien lite, så kanske nån kan tycka om ditt kön som en kompis.”

 

RÄDDA JOPPE [önskat av Börje Blom]

Minns ni programmet “Rädda Joppe, död eller levande”? Jag hade alltid lite problem med titeln. “Död eller levande”. För rätta mig om jag har fel, men om man räddar nån och den är död… Då har man inte riktigt lyckats.

Det är ju inte så ofta man blir uppringd, och så säger nån ”Vi har tyvärr tråkiga nyheter. Din sambo har varit med om en svår trafikolycka. Men ta det lugnt, vi lyckades rädda henne… död eller levande.”

 

SPRUTLUDER [önskat av Greger Hancock]

(Fortsättning på ”prylbög”-skämtet som kom före.)

Det är konstigt det där [ordet prylbög]… Man tar alltså ett skällsord, som bög ändå är från början, och försöker göra det till nåt positivt. Men det funkar inte med andra ord. Min systerdotter gillar vattenkrig, men det är tydligen inte okej att jag kallar henne sprutluder.

 

Det där sista funkar förstås bättre när man inte avslöjat punchlinen i förväg, som blev fallet här. Ni får försöka tänka er in i en lycklig värld av ovetande och läsa det igen med ett öppet sinne, så är det roligare. Ungefär som med Bibeln.

/johabbed