Posts Tagged ‘Lorne Michaels’

88 är det nya 20

2010-05-09 13:29 by johabbed

 

 

Den forna Pantertanten och komediennen Betty White är inte bara 88 år gammal. Hon är 88 och ett halvt.

Igår var hon värd för Saturday Night Live, och blev därmed med god marginal rekordhållare i kategorin äldsta värd i programmets 35-åriga historia. Nu hade hon ju erfarenhet från direktsänd tv sedan tidigare. Alltså på 1940-talet.

Hela den här grejen började med att nån tjomme på Facebook startade en grupp med titeln “Betty White to host SNL (please)”. En halv miljon medlemmar senare blev det offentligt att Lorne Michaels erbjudit Betty värd-rollen och att hon tackat ja.

Avsnittet var speciellt även på så sätt att en sextett av tidigare kvinnliga cast members gjorde mini-comeback.  Tina Fey, Amy Poehler, Molly Shannon, Ana Gasteyer, Maya Rudolph och Rachel Dratch deltog alla i programmet. Musikgästen var Jay-Z.

 

Jay-Z has 99 problems, but this bitch ain’t one of them.

/Betty White, i Late Night with Jimmy Fallon

 

Resultatet? Ett riktigt bra avsnitt.

Betty White var lika grym som alltid. Ingen överraskning, för förutom repriser av Pantertanter har man ju på senare år kunnat se henne roasta William Shatner och möta  Jimmy Fallon i beer pong, bland annat.

 

 

I alla fall. SNL-avsnittet bestod av idel skojiga sketcher, bra framträdanden av JiZäta, skojiga callbacks till forna dagar, och en frikostig dos tantsnusk.

Just det, och så ett tvättäkta “ooooh”-skämt i Weekend Update.

 

Lawmakers in Tennessee have proposed a law aimed at preventing pedophiles from operating ice cream trucks. “Not fair!” said kids who will now have to pay for their ice cream.

/Seth Meyers i Weekend Update

 

Good shit. Ladda ner och titta.

/johabbed

I fuckin’ love you for that!

2009-09-27 22:07 by johabbed

Saturday Night Live körde sin ‘riktiga’ säsongspremiär i lördags, efter torsdags-specialerna smugit igång för ett par veckor sedan. Lika halvkasst första-avsnitt som de senaste säsongerna, men det tar sig nog.

Snackisen blev istället nåt helt annat.

Jenny Slate var en av två nya medlemmar av SNL-familjen. Hon fick lära sig att ordet “Live” i programmets titel faktiskt betyder just… live. (Till skillnad från exempelvis Stockholm Live, där det inte betydde något alls.)

 

Matematisk formel för en minnesvärd debut:

Direktsänd TV + nervös komedienn som får sin stora chans + sketch där vart tredje ord karaktärerna säger är “frickin’” = BIG FUCKIN’ RISK.

 

Fröken Slate skulle agera biker-brud i en kass tv-show i sin första och enda sketch för kvällen. Och kanske hennes sista i SNL överhuvudtaget, om Lorne Michaels är på dåligt humör. Hon snackade med andra biker-brudar, och dom gillade att svära. Fast med en tv-vänlig eufemism: Frickin’.

Vid ett ynka tillfälle råkar hon glömma av det där. Resultatet blir som följer:

 

Det där klippet kommer säkerligen försvinna snart. Så här är textversionen:

 

Wiig: You know what? [kastar askfat]

Slate: You frickin’ just threw an ashtray full of butts at my head! You know what? You stood up for yourself, and I fuckin’ love you for that.

Publik: [chockad tystnad]

Slate: [gör skum "jag fuckade upp"-min]

 

Ingen stor grej? Nja. Charles Rocket fick en gång kicken för exakt samma ordval, trots att han vid tillfället var betydligt mer etablerad. Och gästvärdar som gjort saker som producent Lorne Michaels varit oförberedd på eller som svurit i TV har snabbt svartlistats. Och det är moralpaniks-USA vi snackar om.

På plus-sidan: Det hände efter midnatt, vilket minskar riskerna för böter. Och det ger lite tidningsartiklar. Och Lorne Michaels är nog ändå ganska schysst om han känner för det.

Så kanske var det bara ett bra sätt för Jenny Slate att få lite tidig uppmärksamhet.

/johabbed

Äss Änn Äll, schäslong 35

2009-09-08 10:18 by johabbed

[ACHTUNG! Detta inlägg kommer vara skittråkigt för människor som inte bryr sig om sketch-comedy i allmänhet eller SNL i synnerhet. ACHTUNG!]

Det är den där tiden på året igen. En ny säsong av det i Sverige gravt underskattade Saturday Night Live är i vardande. Och som alltid blir det lite förändringar i leden.

Hej då, Casey Wilson och Michaela Watkins. Wilson fick vara med ganska länge utan att lyckas visa nåt som var speciellt roligt. Watkins fick kortare tid på sig och visade en del potential med imitationer av Arianna Huffington och annat, men att hon också ryker är ändå inget man gråter blod för.

Hänger löst gör Darrell Hammond, Jason Sudeikis, och Kenan Thompson. Inget blodbölande där heller om nån av dom ryker.

Hammond är med ungefär en halv sketch per program numera och kanske kan ta över Don Pardo på heltid istället, då den cirka 200-årige announcern meddelat att han vill sluta. Sudeikis är en helt okej everyman, men lite för många av hans humoristiska karaktärer går ut på att vara högljudda, vilket förstås är jobbigt för en farmor som jag. Thompson är ingen favorit, men om han försvinner så får Lorne Michaels se till att införskaffa nån som kan agera token black guy. Förhoppningsvis nån som är rolig. Annars får gamle Tim Meadows återkomma.

Jävligt soft att de som är bekräftade som kvar är exakt samma människor som jag själv tycker är roligast, vilket bara bevisar att min mind control över Lorne funkar finfint. Bara två kvinnfolk i detta gäng, dock, i form av Kristen Wiig och Abby Elliott, där den förstnämnda tenderat att få lite för mycket air-time och den sistnämnda är en coming lady.

Den kvinnliga fägringen utökas dock med två nya förmågor som är bekräftade till säsongen: Jenny Slate och Nasim Pedrad.

 

Båda har ett förflutet i improv-gruppen The Upright Citizens Brigade – Slate i New York och Pedrad i Los Angeles. Båda har dessutom haft enkvinnesshower, betitlade Jenny Slate: Dead Millionaire respektive Me, Myself & Iran. Annars är de som vanligt tämligen oskrivna kort, med lite miniatyrroller här och där som enda TV-vana.

Annat som är kalrt är att torsdags-specialerna av Weekend Update kommer återkomma, och att Amy Poehler återkommer för att sitta brevid Seth Meyers vid den första av dessa, den 17:e september. Om nån kommer sitta brevid Seth under resten av säsongen är ännu oklart.

Värd i första “riktiga” avsnittet, den 26:e september är Megan Fox. Känd från sin karriär som über-babe extraordinaire. Hennes komiska talanger är ännu så länge okända, men det har funkat otippat bra med unga heta skådisar de senaste säsongerna.

Och bara för att detta skrivits så kommer sexuellt frustrerade tonårskillar som söker på Megan Fox hitta till denna blogg. Lite som med tonårstjejer när man omotiverat skriver om Björn Gustafsson.

I vilket fall: Välkomna!

/johabbed