Posts Tagged ‘Michael Ian Black’

#occupycomedy

2011-10-25 19:25 by johabbed

 

Nämen. En annan, och då menar jag jag även om hotellet trodde man hette Ichigawa Tom, har varit en sväng i New York över helgen. Jealous?

Det borde du vara, för det var övergrymt. Under en resa som gick under parollen #occupycomedy hann undertecknad och en viss polare vid namn Petter Bristav avverka:

* En Comedy Cellar-show som innehöll ingen mindre än Todd Barry, en av mina allra största favoriter. Samt den gamle LCS-bekantingen Gary Gulman som levererade ett fantastiskt roligt set, och gjutna framföranden av Ardie Fuqua (MC), Colin Quinn, Sherrod Small och Neal Brennan.

* En albuminspelning med Paul F Tompkins. När det kommer ut, så lyssna extra mycket efter skratten och applåderna som kommer lite från högersidan av scenen, sett från Paul F:s ögon. Det är vårt bidrag.

Book of Mormon. Musikalen skriven av  Trey Parker och Matt Stone. Jag hade skyhöga förväntningar. De överträffades. Hasa diga eebowai!

* En inspelning av podcasten Doug Loves Movies, där värden Doug Benson gästades av Keith Powell, Pat Kiernan, Michael Ian Black och Jim Gaffigan. Samt en berusad publikmedlem som var väldigt noga med att folk skulle veta vad Lars von Trier heter.

Men en helg i New York innehåller förstås inte bara omänskligt mycket skitbra comedy. Utan också bra tv-underhållning. På en spanskspråkig kanal upptäcktes detta guldkorn.

 

 

EL GORDO Y LA FLACA! Mina inte helt klockrena spanskakunskaper gjorde att jag gissade att detta betyder TJOCKISEN OCH FLATAN. Vilket bara stämmer delvis.

Bara tack vare titeln så var detta ett toppenprogram. Men det blev bättre. För sedan dök även deras studioman upp i bild.

 

Världens bästa tv-program.

/johabbed

Michael & Michael in Michael & Michael Have Issues

2009-07-13 23:19 by haddock

MMHI

Två dagar kvar till en premiär jag inte visste att jag hade längtat efter: Michael and Michael Have Issues featuring Michael Ian Black och Michael Showalter.

Sånt gör mig barnsligt glad – när jag gått miste om förhandsinfo och således slipper vänta närmare ett år från first announcement till färdig produkt. Nu blir det två dagar. Wunderbar.

Michael och Michael har tidigare samarbetat ihop, senast i Stella där också David Wain förgyllde. En helt sinnessjuk serie med karaktärer så egoistiska och samvetslösa att deras dumhet uppfattas som the pinnacle of human virtues. När jag tänker efter så drar de lite åt samma håll som gänget i It’s Always Sunny in Philadelphia (som för övrigt har säsongspremiär 17:e september).

Men det är old news – nu är det ny serie som gäller. Läser på NYTimes.com om dynamiken Michael och Michael emellan och konstaterar att det bådar gott för konceptet; metahumor kring dem själva som stjärnor i en komediserie, var och en med sin bästa vän och fiende vid sin sida.

Producent Jim Biederman kommenterar deras real life-relation och samtidigt deras seriedynamik:

“They’re both intelligent enough characters to know that they need the other one, yet narcissistic enough to assume that they don’t. That tension is the core of a great joke.”

Det ser med andra ord ut som att det kan bli en ganska bra TV-sommar. Weeds, med våldsmagneten och våldsamt vackra Mary-Louise Parker drog igång för några veckor sedan, Entourage-premiär igår och upptäkten av Eastbound & Down har startat den. Michael and Michael Have Issues tar den förhoppningsvis i mål.

Eller är det någon annan serie jag missat på grund av det tjocka lager valspäck som gjort vyn genom min glasbubbla grumlig?

/haddock