Posts Tagged ‘Pablo Francisco’

SVT Play it, Robin! Play it down, Pablo!

2009-10-13 00:16 by haddock

En person jag känner jobbar som manusförfattare på Robins i SVT. Säsong fem har nyligen startat och förra veckan syntes manusförfattaren i bild också – balldt som fan!

Ingen screen time i avsnitt två, men det var andra som var fast beslutna om att uppta varenda sekund av bildrutan – Rachel Mohlin och Pablo Francisco… Maken till jobbiga gäster! Båda två var överallt och ingenstans, samtidigt, och jag tycker att Robin kunde ha styrt upp det lite mer – varit lite hårdare.

Pablo var så överallt att jag blev förbannad. Jag trodde ändå att han skulle vara mer än Arnold Schwarzenegger som Tortilla Boy, dunkande hjärtljud och underliga läten. Det har snart gått tio år sedan genombrottet, ett genombrott med just dessa ljud och röster som katalysator.

Så jag trodde i all min naivitet att vi skulle få se något nytt, något mera… äkta? Men icke. Istället introduceras Keanu Reeves. Igen.

Jag får lite uppfattningen att han inte förstår att YouTube även är tillgängligt från Sverige. Att de klipp som har gjort honom populär och eftertraktad – anledningen till att blir bokad – glöms bort. Att han tror att svenskar är såna hicks att de omöjligt kan ha sett hans rutin förr.

Men lite cred ska han ha. Han har tjänat en förmögenhet på att bygga upp ett det steroidpumpade österrikiska luftslott som är hans signum. Och folk fortsätter sticka gödande sprutor i de flexade dampmusklerna, i hopp om, i tro om, att det som en gång var så lovande en dag ska utvecklas till att behärska mer än tre repliker och avgrundsvrål. Att damproboten ska lägga ned maskingevärsmunnen och genomgå en metamorfos, bli mänsklig och faktiskt lyssna på sina efterhängare.

Men i väntan på att det händer så njuter jag när han vid 24:05 bombar dvärgröstskämtet. Fnissar åt den efterföljande tystnaden och optimisten i mig tänker att kanske, kanske var det lite mänskligt ändå.

/haddock