Posts Tagged ‘Rädda Joppe’

International incident

2010-03-07 23:25 by johabbed

Idag testade jag för första gången på att ståuppa på engelska. Närmare bestämt på klubben WiseCrackers, ännu lite närmare bestämt på det irländska ölhaket Fagan’s i Malmö.

Den internationella ligan bestod, förutom undertecknad halvisländska svensk, av en australiensare (Louis Zezeran), en amerikan (Phil Schwarzmann), och tre danskar (Camilla Henningsen, Niels Forsberg, och Simon Astrup). Samt klubbägarna Martin Lettevall och Joe Eagan, svensk respektive kanadick.

Jag märkte inför detta gigg att en förvånande mängd av mitt svenska material är just svenskt. Ibland för att poängerna hänger på fraseringar eller ordval som bara funkar på svenska, och ibland för att jag refererar till föga internationella saker som Rädda Joppe eller Astrid Lindgrens barnsjukhus.

Jag lyckades i alla fall skrapa ihop sju minuter skämt som jag trodde skulle funka på engelska, och skrev nåt nytt som inte lär funka på svenska — om en rättstvist mellan homosexuella och leprechauns över rättigheterna till regnbågen. Vissa grejer funkade sämre än de brukar på svenska, vilket till viss del kan bero på att leveransen inte satt som den skulle. Men på det stora hela tyckte jag att det funkade fint.

Med andra ord: Fedtness. Detta ska göras om.

/johabbed

Trenne skämt

2009-07-03 17:46 by johabbed

Okeydoke. Här kommer de tre önskade skämten. Om du inte vet vad jag syftar på, så rekommenderas du att läsa förra inlägget innan du fortsätter med detta. Vi väntar…

Välkommen tillbaka!

Av en händelse valde folk genomgående de lite längre skämtet, vilket gör att det kanske också är dessa som gör sig sämst i skrift. Men skit samma. Here we go. Trenne skämt.

KÄR I ETT KÖN [önskat av Jasonlicious]

Jag snackade med en tjej häromdagen som är bisexuell. Hon sa den här klassiska frasen ”Man blir ju inte kär i ett kön.” Så jag sa till henne: ”Du kan inte dra alla över en kam sådär, utan du får tala för dig själv. Man blir inte kär i ditt kön.

…men om du förbättrar din intimhygien lite, så kanske nån kan tycka om ditt kön som en kompis.”

 

RÄDDA JOPPE [önskat av Börje Blom]

Minns ni programmet “Rädda Joppe, död eller levande”? Jag hade alltid lite problem med titeln. “Död eller levande”. För rätta mig om jag har fel, men om man räddar nån och den är död… Då har man inte riktigt lyckats.

Det är ju inte så ofta man blir uppringd, och så säger nån ”Vi har tyvärr tråkiga nyheter. Din sambo har varit med om en svår trafikolycka. Men ta det lugnt, vi lyckades rädda henne… död eller levande.”

 

SPRUTLUDER [önskat av Greger Hancock]

(Fortsättning på ”prylbög”-skämtet som kom före.)

Det är konstigt det där [ordet prylbög]… Man tar alltså ett skällsord, som bög ändå är från början, och försöker göra det till nåt positivt. Men det funkar inte med andra ord. Min systerdotter gillar vattenkrig, men det är tydligen inte okej att jag kallar henne sprutluder.

 

Det där sista funkar förstås bättre när man inte avslöjat punchlinen i förväg, som blev fallet här. Ni får försöka tänka er in i en lycklig värld av ovetande och läsa det igen med ett öppet sinne, så är det roligare. Ungefär som med Bibeln.

/johabbed