Posts Tagged ‘road trip’

POWER SLUT!

2009-06-23 11:35 by johabbed

Bensinmack nånstans i Sverige…

dsc00072

/johabbed

Strandad val i Småland

2009-06-23 00:04 by johabbed

Undertecknad och ett par polare är på väg hem från Midsommarfirande – extended version i Stockholm i söndags. Utanför Värnamo ser vi en lustiger syn. Nämligen en skranglig nykraschad bil innehållande trenne flickebarn i 20-årsåldern, som uppenbarligen tänkt att man inte nödvändigtvis behöver svänga bara för att en rondell uppenbarar sig framför vindrutan.

Det går lika bra att bränna rakt fram, plöja ner en skylt (som visar att HÄR SKA MAN SVÄNGA), och köra upp på refugen tills singeln den är beklädd med stannar upp bilen fullständigt, samtidigt som den river upp bilens underrede.

Bil i rondell

Bilen ser ut som söndagstrafikens motsvarighet till en strandad val. Hjälpsamma (och på jakt efter roliga bilder på vraket) som vi är stannar vi för att hjälpa till. Andra bilar som passerar väljer det långt mer logiska alternativet, och nöjer sig med att fotografera ut genom rutan och tuta glatt i förbifarten.

Medan vi står där och inte gör så mycket nytta (mer än berättar för de strandsatta att de befinner sig utanför Värnamo, och nä,  det är inte sådär jättenära Göteborg) anländer förstås Farbror Blå.

Jag står närmast när den lokale Kling alternativt Klang anländer och denne verkar utgå från att jag satt med i olycksbilen. När jag besvarar frågan om vem som körde med…

“Jag tror det är hon som sitter i förarsätet”

…hugger Klang, alternativt Kling, direkt. Han kontrar med:

“TROR!?!”

…som att han upptäckt en spricka i mitt vittnesmål i ett förhörsrum och nu är redo att sätta dit mig på livstid. Jag får förklara att mitt sällskap bara stannat för att hjälpa till och inte såg själva händelsen, och vi är snabbt off the hook.

När en av flickorna vekt uttalar något om att de “fick solsting” och Columbo berättar att det är dags att alkoblåsa och gräva fram körkortet, så ser vi vår möjlighet att lämna scenen. Ganska illa kvickt, men inte så illa kvickt att det verkar misstänksamt. La-di-da, vår goda gärning är avslutad för dagen så det är bäst att vi avlägsnar oss och låter er ståtligt uniformerade herrar sköta ert jobb, ungefär.

Och kan snart andas ut över att vår chaufför, som ridderligt stridit mot sin bakfylla med cirka tolv termosar kaffe under dagen, slapp andas ut i en liten plastapparat istället.

/johabbed