Posts Tagged ‘roast’

The roast with the moast

2011-05-26 18:14 by johabbed

Igår fyllde min vän Fritte Fritzson 40 år. Detta firades med dunder och brak i form av en roast. En extrainsatt föreställning av Oslipat, i Tangopalatsets stora sal, där Frittes vänner och bekanta samt betalande publik fick höra en drös Malmökomiker slänga skit på varandra i allmänhet och på Fritte i synnerhet.

 

Det blev en jävligt rolig kväll. Själv fick jag det ärofyllda och utmanande uppdraget att vara första komikern ut, efter att roastmastern Marcus Johansson dragit igång kvällens festligheter.

Hela grejen sändes även live via det världsomspännande internätet, men teknikstrul gjorde att det hackade en hel del, vilket också hänger kvar i filmklippen man annars hade kunnat se i efterhand. Så titta bara på det om du känner för att bli som den där tyske ungen som vrålar på sin dator i det där roliga klippet från några år sen, ni vet.

Därför tänkte jag istället slänga ut min roast i skriftform för allmän beskådan. Internt? Jovisst. Men skit samma. Mitt framträdande tar alltså vid efter att en finklädd Marcus Johansson presenterat mig, och jag flyttat på den ölback sagda roastmaster stod på och intagit min plats bakom podiet. Håll till godo.

 

 

Marcus Johansson, mina damer och herrar! Tydligen säljer dom kostymer på Polarn o Pyret!

Det är inget mindre än ett medicinskt mirakel att Marcus är här idag. Folk kanske inte känner till detta, men det är helt sant. Marcus Johansson lider av en extremt ovanlig blodsjukdom som gör att en gång i kvartalet, så måste ett läkarteam byta hans blod för att han ska överleva. Jag tror jag talar för alla här inne när jag säger… VEM ÄR DOM ATT LEKA GUD!?! Låt naturen ha sin gång! Evolutionen vill inte att det där ska fortgå! Är det sån skit våra skattepengar ska gå till?

Vi är ganska många komiker här ikväll, så av tidsskäl tänkte jag därför fokusera på de som är lite mer kända och framgångsrika. Tomas Högblom. Du är inte en av dom.

Jag tänker inte heller skämta om Erik Börén. För jag vet att vad jag än säger om honom, så kan han bara svara med… “Spegel!”

Vi är ganska lika, jag och Erik. Man kan säga att vi är lite som filmen Twins. Om båda rollerna hade spelats av Danny DeVito.

Apropå film. Jörund Larsen. Du påminner mig lite om Fredo i Gudfadern. Delvis till utseendet. Och delvis att man vill mörda dig på en båt.

Men det finns faktiskt lite mer kända människor här. Vi har till exempel den stora stjärnan från P3:s Tankesmedjan. Och bredvid honom sitter Simon Svensson. Kul att du släpade med honom hit, Jonatan Unge.

Jonatan Unge ska bli pappa, en applåd för det! Det kommer ju gå bra… Det finns barn som uppfostrats av vargar som kommer bli mer socialt kompetenta än det barnet. Det kommer vara det enda barnet på dagis som får stesolid i nappflaska. Nä, det kommer nog gå bra, Jonatan. Bara se till att vara tidigt ute med att ställa barnet i kö… till barn- och ungdomspsyk.

Och så har vi Kringlan Svensson, en av upphovsmännen till Rikets Sal-boken. En bok som sålt i nästan lika många exemplar som den har författare.

Jag måste bara nämna detta också, eftersom jag är säker på att det kommer tas upp. Kringlan Svensson. Ståupp-Sveriges största kuk. Inte att han har det, utan att han är det. Bara fråga nån av hans ex-flickvänner.

En av dom är här ikväll, Cecilia Ramstedt. Som varje gång hon är på scen pratar om sin betydligt yngre pojkvän. Det blir lite tjatigt. Jag menar… Fritte ligger också med småpojkar, men det är inget han skryter om.

Och så har vi den förtjusande Freja Hallberg. Jag säger bara såhär: Om Freja är en kärleksgudinna… så är jag ateist.

Här hade jag tänkte dra ett skämt om Anders “Ankan” Johansson, men han fegade ur. Eller rättare sagt, han hänvisade till sin familjesituation och att han var tvungen att ta hand om sina barn. Jag tycker det är så typiskt. Han går på lägenhetsbordell en gång, och helt plötsligt tror han att han är Sven-Otto Littorin.

Men vi är ju här för att prata om kvällens huvudperson. Fritte Fritzson. En av mina äldsta vänner. Inte för att vi känt varann så värst länge, men gubbjäveln är för fan 40 år.

Eller rättare sagt. Han är 40 år i kroppen, men 20 i sinnet. Och typ 60 i ansiktet.

Allvarligt. Dina ögon har så mycket kråkfötter att Mikael Wiehe kan skriva ett album om dom.

Fritte har också, som så många män i hans ålder, gått och blivit ihop med en betydligt yngre asiat. Och samtidigt flyttat norrut, där sånt beteende är mer accepterat.

För er som inte känner Fritte, så kan jag berätta att han är så mycket mer än bara en medelmåttig komiker. Han är så mycket mer än en två meter lång fallos. Han är så mycket mer än en farbror som står på scen och rappar, trots att han har sämre flow än Åke Cato. Han är så mycket mer.

Fritte är också en stor djurvän. Precis som Adolf Hitler.

Många här inne har förstås sett Fritte gå på stan med sin trogne följeslagare, den här äckliga lilla knähunden. En varelse som saknar all social kompetens, som inte kan vistas i möblerade rum, och som jag tror inte ens är rumsren. Men nog om Marcus Johansson.

För Fritte har också en foxterrier som heter Texas. Och Fritte är aldrig så lycklig som när han går nerför gatan med Texas kopplad i ena handen, och en nyinköpt burk jordnötssmör i andra handen. På väg hem för lite kvalitetstidelag med människans bästa knullkompis.

Nu är det inte som ni tänker, att Fritte skulle smörja in sitt kön med jordnötssmöret och sedan låta Texas slicka det. Nej, nej. Det går till så att Fritte alltså smörjer in Texas kön. Och sen börjar han mumsa.

Allt är större i Texas, som Fritte säger om sin penis.

Jag vill bara varna dig, Fritte. Om det blir för mycket av en röra av hund och jordnötter, så finns risken att din flickvän kommer servera det som pad thai.

Men allvarligt talat, Fritte. Du är en väldigt rolig människa. Jag skulle kunna höra dina rutiner om påven och danska polisserier hundratals gånger… till. Du är en rolig komiker och en bra vän. Och så vill jag tacka dig och Marcus för att ni driver Oslipat, som utan tvivel är Sveriges bästa ståuppklubb. Tack för att jag fick komma. Grattis.

 

Förutom ovan nämnda människor deltog också Nils Lind och Magnus Erlandsson i roasten, som också innehöll videohälsningar från Jesper Rönndahl, Valle Westesson, Aron Flam och Soran Ismail. Och sist men inte minst en överraskning i form av Frittes flickvän Jenny Rundby, som var extremt rolig i sin scendebut och slaktade Fritte på det mer privata planet.

Grymt.

/johabbed

The Roast of Donald Trump – presidential edition

2011-05-02 01:36 by johabbed

Barack Obama, alltså. Han är bra.

På  The White House Correspodents’ Dinner, den årliga tillställning där presidenten och den press som rapporterar om hans förehavanden träffas för lite ovanlig gemytlighet, så passade herr Obama på att vara lite rolig. Och att äga Donald Trump.

Trumpen, som säger sig fundera på att ställa upp i presidentvalet (vilket han gör för att få publicitet till sin dokusåpa), har ju på senare tid profilerat sig på den annars ganska mossiga gamla högerkonspiratoriska myten om att Barack är född i Kenya och därmed inte borde få vara president. I veckan föll Obama till föga och släppte sin födelseattest ännu en gång.

Onödig uppmärksamhet till Donald Trump, tyckte vissa. Såhär i efterhand känns det mest som att Obama tog beslutet som en setup för sitt tal på korre-middagen.

 

Sedan körde också Seth Meyers lite comedy.

“Donald Trump has been saying that he will run for president as a Republican. Which is surprising, since I just assumed he was running as a joke.”

Seth Meyers

 

Edit: … och när Obama väl kände sig färdig med Donald Trump såg han till att ta tag i det där med Usama bin Laden. Också det är ju lite skoj.

/johabbed

The Apparently-the-Novelty-Hasn’t-Worn-Off-Yet Tour

2011-04-22 00:57 by johabbed

Halvdålig kvalitet och typ en vecka gammalt. Men skit samma, skämten är roliga. Jeffrey Ross roastar Charlie Sheen på den sistnämndes enmansshow.

*gitarr-riff!*

/johabbed

Gilbert Gottfried roastar Greg Giraldo

2010-09-30 12:18 by haddock

Gilbert Gottfried är ett, lik(t) Greg Giraldo, välkänt ansikte på podiet i roastsammanhang. Han kommenterade sin kollegas bortgång på Twitter:

If Greg Giraldo is cremated, will that be the “Greg Giraldo Roast”?

TMZ sökte upp Gottfried för en kommentar.

Greg can’t say anything about it now … I’m not worried about him calling and complaining.

Den skrikande galningen med de fantastikt vackra ögonen är ingen främling för Too soon-skämt. Tre veckor efter 11:e september 2001 roastades Hugh Hefner. Gottfried inledde sin act med:

I have to fly to L.A. tonight, but I can’t get a direct flight: They have to make a stop at the Empire State Building.

/haddock

Greg Giraldo död vid 44 års ålder. Too soon?

2010-09-30 01:52 by johabbed

Fuck.

Greg Giraldo, en väldigt rolig komiker som främst är känd från sina framträdanden i Comedy Centrals olika roasts, har döden dött. [ Aftonbladet ] Vi hyllar honom förstås genom olika roast-klipp.

 
Larry the Cable Guy:

 

 

Cheech & Chong:

 

 

 

(börjar cirka 2:30 in i klippet.)

Nu ska jag sova. Kanske mer imorgon.

/johabbed

I väntan på nästa roast: Fuck Hoff!

2010-07-27 14:13 by johabbed

Medan vi i Sverige har lustmördat roast-konceptet genom påtvingad överdosering håller sig Comedy Central vid det mer sansade och välfungerande schemat med cirka en kändis-grillning per år. Nu, eller rättare sagt den 15:e augusti, är det dags igen. Hedergäst och mobb-offer blir allas vår slowmotion-springare David Hasselhoff.

Medan vi väntar är det bara att spana in Comedy Centrals finfina trailers inför spektaklet.

Många referenser till Hoffens smak för hamburgare, som synes.

Roastmaster blir Seth MacFarlane, känd som skapare av Family Guy. Bland roastarna finns det stabila gardet i form av Jeffrey Ross, Lisa Lampanelli, och Greg Giraldo, samt nykomlingen Whitney Cummings som gjorde ett fint jobb på förra årets roast av Joan Rivers.

Men ännu mer lovande är kanske de kändisar som bokats in för att ta sin dos av häcklingen vid sidan av Hoffmaestron. Vi snackar den av finkulturkännare så väl ansedda trion Jerry Springer, Pamela Anderson, och Hulk Hogan. Deras egna tal kommer mycket möjligt bli rejält nerklippta och obekväma, men vafan. De är ju mest bara där för att ta skit.

/johabbed

Joan Rivers is so old…

2009-08-11 00:18 by johabbed

… if you google her, you can find her on Craig’s and Schindler’s lists.

Jeff Ross

Igår sändes The Comedy Central Roast of Joan Rivers. Idag finns den på välsorterade torrentsidor. Inte missa!

Min lista på förväntade ämnen, från ett äldre inlägg, införlivades till lagom stor del. Samma lista har för övrigt - på riktigt! – lett till att pervon som sökt på “torr slida” hittat till bloggen. Antingen pervon eller oroliga klimakterie-kvinnor med faktiska medicinska besvär. I båda fallen välkomnar vi vår nya publik, sickos.

Återkommer om innehållet när jag känner för att skriva mer. Tills vidare är detta enbart en påminnelse.

/johabbed

Otjänligt att grilla

2009-06-08 23:52 by johabbed

Som vissa kanske vet så skrev jag skämt till den otroligt folkkära, hyllade och helt igenom problemfria produktionen Grillad i SVT. Eller Lotta Bromés favoritprogram, som det också är känt.

Det gick mestadels till så att jag och andra manusskribenter plitade ner en massa lösa skämt på inblandade personer, sedan fick deltagande komiker välja och/eller vraka bland dessa och efter eget tycke lägga in dem i sina manus.

(Vi skrev också en del hela manus, främst till kändisgästerna, men dom hör inte riktigt hemma här.)

Jag tänkte nämligen, på allmän begäran, dela med mig några av mina favoritskämt som av olika anledningar aldrig kom med i programmet. Ibland för att den skämten handlade om hoppade av, ibland för att skämten var för grova för den som kände för att lägga sig i klippningen den veckan, men oftast för att komikerna inte tyckte de var tillräckligt roliga för att välja.

“På allmän begäran”, förresten, baserar jag enbart på att Skurt på Boyaheds svettforum frågade om saken.

Here goes, indelade i lite olika kategorier:

GRILLAD REJECTS

Glenn Hysén:

* Jag gillar att du aldrig lämnat fotbollen, Glenn. Andra fotbollsstjärnor försökte sig ju på nya karriärer. Tomas Brolin började med att sälja dammsugare. Och fortsatte sen med att äta dammsugare.

* Glenn är en väldigt överbeskyddande far. När hans son Tobias går på toaletten så kollar Glenn alltid så att allt går rätt till, sedan när det är färdigt ropar han “TOBBE ÄR KLAR!”

Robert Aschberg:

* Du har ju en otroligt originell stil, Robert. En tuff skjutjärnsjournalist med jeans och svart kavaj. Jävligt originellt. Du är för fan bara en tingsrättsdom för sexuellt ofredande från att vara Lennart Ekdahl.

* Gert Fylking har varit ute och gått i flera månader nu. Ni ska se såna blåsor han har, det är fullkomligt vidrigt. Och nu har han blåsor på fötterna också.

* Det är lite skumt att de två cancerformerna det är mest insamlingar för är bröstcancer, som bara kvinnor får, och prostatacancer, som bara män får. Vet ni vem som är dom verkliga vinnarna här? Hermafroditerna!
(Grattis, Thomas Järvheden.)

* Robert har sagt att han aldrig bär slips, för att den dag han frivilligt hänger på sig en snara är den dag han dör. Fan, nu ångrar jag nästan att jag lärde Svullo windsor-knuten.

Dregen:

* Dregen har leopardmönstrade sängöverkast hemma. Det är väl inget att skryta om. Jonatan Unge har också fläckiga lakan.

* Det blev lite konstig stämning backstage. Dregen berättade att han gillar Kiss. Och Marika Carlsson sa: Du också? Ta fram galonlakanen, så kör vi!

Blandade komikerskämt:

* Jag vill inte påstå att Aron Flam är cyniker, men senast han log var när han hörde Astrid Lindgrens dödsbud.

* Aron Flam och Jonatan Unge är två väldigt lovande, unga, judiska komiker. Men har ni tänkt på att vi aldrig haft dom i samma program? Det är för att vi går efter det gamla talesättet: En jude är okej. Två judar är en konspiration.

* Claes Malmberg är buddhist. Själv är jag mer inne på voodoo. Jag har stuckit nålar en gräddbulle hela dan för att se om Claes skulle få ont.

* Hasse Brontén var en så usel snut att han fick två val. Sluta, eller ta över Palmeutredningen.

* Enda gångerna Hasse har uniform på sig numera är när han har spelningar med sitt Village People-coverband. Där är han faktiskt inte polisen, utan indianen. Och om ni undrar över Hasse Bronténs indiannamn, så är det Ligger Med Fjortisar.

* Jonatan Unge är faktiskt son till Cecilia Hagen, journalist på Aftonbladet. Och jag kan säga så här: Jonatan Unge är sin mamma upp i dagen. Oj förlåt, jag läste fel. Upp i röven. Jonatan Unge är sin mamma upp i röven.

Avhoppare:

Paolo Roberto har gått från boxare och kriminell slagskämpe till mysig kändis. Han har gjort en omvänd Papa Dee.

* Paolos idol är Muhammed Ali. Paolo tänkte “Jag kommer aldrig ha samma grundtalang, eller karisma… eller vältalighet, utseende, popularitet, framgång eller läskunnighet. Men om jag verkligen går in för det så kan jag också få parkinsons!”

* Vilken jävla stereotyp du är. Super Mario är mer nyanserad än dig.

* Paolo Roberto drömmer om att bli antastad av präster bara för att känna sig mer som en äkta katolik.

* Måns Zelmerlöv kallas Mums-Mums. Det förklarar en sak. Jag knackade på Thomas Järvhedens loge och han vägrade öppna för att han hade munnen full av Mums-Mums. Och jag trodde honom, för sen kom han ut och torkade bort lite vitt skum från ena mungipan.

* Måns Zelmerlöv spelade bad boy i “Footloose”. Men kom igen. Att vara tuff motorcykelkille i en musikal är lika macho som att vara tuff motorcykelkille i Village People.

* Det är svårt att skämta om dig, Måns, för allt bara rinner av dig. Jag kallar dig Teflon-Måns. Inte för att inget fastnar, utan för att jag vill slå ihjäl dig med en stekpanna.

* Förutom Carl-Jan Granqvist är nog min favoritkrögare Lennart “Hoa-Hoa” Dahlgren. Det är rätt kul det där, att han fått sitt smeknamn efter ett ljud han brukar göra. Om Carl-Jan fått ett smeknamn på samma sätt, så hade han kallats Carl-Jan “Ooooooh, tryck in den i mig djupare!” Granqvist.

Kändispolare:

* Om Alex Schulman är en tjocktarm som producerar skit så är Calle Schulman blindtarmen. Ett litet onödigt bihang som ingen vet vad den är till för och som med fördel kan klippas bort.

* Josefine Sundström, söt lugg. Är det för att dölja lobotomi-ärret?

* Du är väldigt vacker, Josefine. Men det känns ändå som ett slöseri. Att se Josefine Sundström mellan bröderna Schulman är lite som att se en regnbåge mellan två avfallsverk.

* Henric von Zweigbergk, denna gigantiska studioman, svettas ju otroligt mycket. En raggardusch för Henric är när han betalar fyra raggare för att spreja honom med högtryckstvätt.

* Det finns en rolig lek som heter “Sex steg från Dede Lopez.” Den går ut på att alla kändisar i hela världen är högst tre steg från att ha legat med Dede Lopez.

Vi tar ett namn från luften såhär… Tommy Lee. Har legat med Pamela Anderson. Som legat med Marcus Schenkenberg. Som legat med Dede Lopez. Tre steg från Dede Lopez!

Richard Sjöberg, han i Postkodmiljonären. Har legat med Linda Bengtzing. Som legat med Magnus Hedman. Som legat med Dede Lopez. Också där, tre steg från Dede Lopez.

Vi tar en sista. Adde Malmberg… Ett steg från Dede Lopez.

 —

/johabbed

I väntan på nästa roast…

2009-06-01 18:14 by johabbed

Komediennen Joan Rivers blir hedergäst / mobbningsoffer när nästa Comedy Central Roast går av stapeln. Roasten är planerad att spelas in den 26 juli och sändas nån gång i augusti.

Joan är i USA mest känd för att vara en gammal kärring med vass tunga som spottar ur sig spydigheter om kändisars kläder. I Sverige är hon mest känd för att vara en gammal kärring med vass tunga som ägde Söndagsparty med Filip och Fredrik igår och bland annat frågade vem i Killinggänget som är gay.

Hon har förstås även en gedigen bakgrund bland annat som scenkomiker och talkshow-värdinna, och har på senare år tillbringat sin tid med att sälja smycken på tv-shopkanaler samt vinna Celebrity Apprentice.

Mycket talar för en bra roast. Tanten har humor, hon skämtar själv i roast-anda, det finns lite lagom mängder saker att slakta henne för. Dessutom har hon en massa polare från Friars-gänget som kan det där med roast trots att de är nittio år gamla, och vid behov kan producenterna även slänga in random folk från den freakshow som var Celebrity Apprentice för extra material. Dennis Rodman eller Andrew Dice Clay, till exempel, för ett riktigt trainwreck.

Förutom hån av dessa och de obligatoriska skämten om svarta kukar i Lisa Lampanellis olika kroppsöppningar, förutspår jag…

         TOPP 10 ÄMNEN PÅ JOAN RIVERS ROAST

  1.  Joan Rivers cirka fyrsiffriga ålder.
  2.  Joan Rivers cirka fyrsiffriga antal plastikingrepp.
  3.  Joan Rivers sjukt beskyddande inställning till sin dotter.
  4.  Dotterns talanglöshet.
  5.  Torrheten på Joan Rivers slida.
  6.  Påstådda sexuella eskapader med folk från 1960-talets showbiz samt fornhistorien.
  7.  Donald Trump.
  8.  Joan Rivers misslyckade tid som talkshow-drottning samt svek av / konflikt med Johnny Carson.
  9.  Joan Rivers judendom, kanske i kombo med krängandet av smycken.
  10.  Joan Rivers exmakes självmord.

Ord och fraser som kan tänkas nämnas: “Cryptkeeper.” “Grey carpet.” “Demon spawn” (om dottern).

Blir spännande, med andra ord.

/johabbed