Posts Tagged ‘rullstol’

Rollin’, rollin’, rollin’

2011-07-20 22:57 by haddock

Det här med minoriteter är ju rätt så spännande. Hur alla strävar efter att betraktas som normala, eller i alla fall att respekteras för att de inte är “normala”. En evig kamp för att skapa förståelse och för att utrota användandet av nedvärderande skällsord eller handlingar.

I denna kamp om rättigheter finns det en grupp som verkligen ligger på latsidan. De handikappade.

För det är trots allt så att oavsett handikapp så betraktas du av samhället som rullstolsbunden. Överallt. Samhället säger vi kan minsann acceptera och respektera olika former av handikapp, och slänger sedan blatant upp bilder på rullstolar på gator och torg.

Här kan du sitta, käre permanent sittande vän, signalerar symbolen på bussen till den gravida kvinnan och den äldre mannen, som uppenbart vill sitta endast tillfälligt.

Åh, har du reumatism? Här har du en rullstol. Use it.

Det kan inte kännas alls kul för de faktiskt rullstolsbundna att den “internationella symbolen för funktionsnedsatta” är en avbild av dem. Överexponeringen föringar ju all street cred som rullstolen möjligen kan bringa. Deras gängtecken missbrukas å det grövsta och de sitter bara passivt och tar emot.

Andra hjulburna minoriteter, typ Hells Angels, ser inte alls med blida ögon på gemene mans frivolösa bruk av deras symboler. Du kan råka jävligt illa ut om du plötsligt sprayar en HA-logga utanför jobbet för att signalera att det är din plats.

Nej, änglarna jobbar istället med supportermärken som Big Red Machine och Local 81. Lite farligt sådär, du visar att du är associerad, stödjer, men inte är medlem. Kanske det är en approach att anamma för de rullstolsbundna?

Erbjuda supportskyltar med avbildade rullatorer. Stora magar, blindkäppar, kryckor, etc. Reclaima sin logo, få den respekt de förjtänar.

För med handikappade jämfört med rullstolsbunda idag är det precis som när white trash-kids stjäl stilen från svarta. Acceptera inte det som rullstolsbunden! Ställ dig upp och skandera: Just because you’re a wigga’, don’t mean you’re my nigga’!

/haddock

Oneliner VIII – Nivåskillnad

2011-06-19 17:45 by johabbed

Det finns nivåer i helvetet. Vilket är extra jobbigt för rullstolsburna.

/johabbed