Posts Tagged ‘Samuel L Jackson’

Säg va igen!

2010-04-29 18:37 by johabbed

På youtube finns sedan en tid tillbaka en så kallad closed captioning-funktion på vissa klipp, som helt automatiskt och magiskt transkriberar tal till en textremsa. När man klickar i denna funktion så påminner google om att detta enbart är en experimentell beta-version.

En onödig varning, tycker jag. För den fungerar ju så väldigt bra. Ta bara den berömda scenen i Pulp Fiction, där Samuel L Jacksons karaktär Jules samtalar med en spoling om att inte överanvända ordet “what”. Vi minns alla repliker som…

 

pulpii

 

… och…

 

pulpiii

 

Sedan upptäcker jag att mitt minne sviker mig, eftersom jag hade för mig att Jules senare (angående sin chef Marcellus Wallace) ställer frågan “Does he look like a bitch?” Jag vet nu att så inte är fallet.

 

pulp

 

Han pratar om lobbyister.

Äntligen kan all världens hörselskadade njuta av youtube på det sätt Gud planerat, och kanske, äntligen, förstå storheten med Quentin Tarantino. Även om han flörtade med just denna målgruppen med skära-av-örat-scenen i Reservoir Dogs.

Det finns dessutom en tilläggsfunktion med översättning till olika språk. Jag utgår från att allting funkar lika felfritt som på svenska, där man även lyckas fånga den tryckta stämningen i scenen på ett imponerande vis.

 

 

 

pulplasaformkt

 

Tack, google och youtube. Detta är bra grejer.

/johabbed

Monkey fighting snakes

2009-07-15 12:12 by johabbed

Samuel L Jackson blir arg, och när Samuel L Jackson blir arg… då säger han väldigt konstiga saker. I alla fall när Snakes on a Plane sänds i censurerad version på amerikansk tv.

Se även TV-versionerna av Pulp Fiction, Die Hard, Casino, Scarface, och Robocop. Och, så klart, klassikern från The Big Lebowski. This is what happens when you fight a stranger in the alps!

/johabbed