Posts Tagged ‘Saturday Night Live’

88 är det nya 20

2010-05-09 13:29 by johabbed

 

 

Den forna Pantertanten och komediennen Betty White är inte bara 88 år gammal. Hon är 88 och ett halvt.

Igår var hon värd för Saturday Night Live, och blev därmed med god marginal rekordhållare i kategorin äldsta värd i programmets 35-åriga historia. Nu hade hon ju erfarenhet från direktsänd tv sedan tidigare. Alltså på 1940-talet.

Hela den här grejen började med att nån tjomme på Facebook startade en grupp med titeln “Betty White to host SNL (please)”. En halv miljon medlemmar senare blev det offentligt att Lorne Michaels erbjudit Betty värd-rollen och att hon tackat ja.

Avsnittet var speciellt även på så sätt att en sextett av tidigare kvinnliga cast members gjorde mini-comeback.  Tina Fey, Amy Poehler, Molly Shannon, Ana Gasteyer, Maya Rudolph och Rachel Dratch deltog alla i programmet. Musikgästen var Jay-Z.

 

Jay-Z has 99 problems, but this bitch ain’t one of them.

/Betty White, i Late Night with Jimmy Fallon

 

Resultatet? Ett riktigt bra avsnitt.

Betty White var lika grym som alltid. Ingen överraskning, för förutom repriser av Pantertanter har man ju på senare år kunnat se henne roasta William Shatner och möta  Jimmy Fallon i beer pong, bland annat.

 

 

I alla fall. SNL-avsnittet bestod av idel skojiga sketcher, bra framträdanden av JiZäta, skojiga callbacks till forna dagar, och en frikostig dos tantsnusk.

Just det, och så ett tvättäkta “ooooh”-skämt i Weekend Update.

 

Lawmakers in Tennessee have proposed a law aimed at preventing pedophiles from operating ice cream trucks. “Not fair!” said kids who will now have to pay for their ice cream.

/Seth Meyers i Weekend Update

 

Good shit. Ladda ner och titta.

/johabbed

Live from New York — It’s Zach Galifianakis!

2010-02-03 01:32 by johabbed

Woo!

Detta inlägg är ganska så intetsägande. Det är enbart till för att förmedla nyheten att den otroligt rolige Zach Galifianakis kommer att vara värd för Saturday Night Live den sjätte mars, enligt hans officiella twitter.

Nu ska man inte ta ut saker i förskott, men kombon Galenfinalkis och en SNL Digital Short luktar blivande klassiker.

För att fira kommer här ett avsnitt av Zachs talkshow Between Two Ferns, där han intervjuar Bradley Cooper.

 

 

Zach Galifianakis: So, you hosted Saturday Night Live.

Bradley Cooper: Yeah. That was like a dream come true.

Zach Galifianakis: Whose?

 

Det här kommer förhoppningsvis bli asfedt. I brist på det åtminstone väldigt intressant.

/johabbed

Saturday Night Live – Reenacted

2009-07-25 01:36 by haddock

De flesta avsnitten av Saturday Night Live som intresserar just dig finns i någon form på nätet. Då och då är det dock ett avsnitt som ursprungligen sändes för några år sedan – med ett guldkorn eller två – som försvinner in i nätets svarta hål.

I avsnitt 15 från säsong 29 som sändes 2003/2004 var hyllade och hatade Ben Affleck host och han briljerade i en serie korta reklamfilmer för Thailand med slutpunch “What happens in Thailand, stays in Thailand” följt av “Only Bangkok”.

Jag har letat ihjäl mig efter dessa. Kanske, med lite tur, ligger detta avsnitt på en hårddisk i en dator som sedan länge fått permanent adress i förrådet.

I väntan på engagemang att leta i förrådet stötte jag på Xtranormal där du kan göra dina egna filmer med 3D-karaktärer. Med hjälp av manus från SNLTranscripts försökte jag återskapa scenerna.

Jag målade det svarta hålet vitt. Eller åtminstone grått.

Första försöket: Only Bangkok I (transcript)

Fortsättningen följer i: Only Bangkok II (transcript)

Jag skrattade gott och länge åt alla fula ord som jag lade in för att testa språkmotorn – den fixar det förvånansvärt bra!

Och det är kanske inte så konstigt. För, let’s face it, de första orden vi försöker lära oss i kontakt med ett nytt språk är svärord. “Tack, då vet jag vad ‘Dra åt helvete’ heter på kinesiska.” Givetvis blir således de första orden vi testar på artificiell intelligens eller människoimiterande maskiner och applikationer de svenska eller engelska svärord vi känner bäst.

Xtranormal-applikationen bjuder på ett enkelt gränssnitt för att göra egna filmer, men det är aningen buggigt och långsamt i olika delar av processen. Dessutom begränsat till max två “skådisar” i gratisversionen.

Denna begränsning gör tredje delen av SNL-sketchen baserat på “Holy shit, you can do whatever you want in Thailand”-konceptet svår att få till, speciellt när Ben Affleck bär Kelly Ripa under armen. Samma begränsning gjorde att del två modifierades aningen med regissörstekniska finesser.

Men, helt plötsligt öppnades en outtömlig källa till humor. Någon som har förslag på vad man bör göra näst?