Posts Tagged ‘Stephen Colbert’

Stephen Colbert om Oslo-dåden

2011-07-27 11:12 by johabbed


/johabbed

Don’t get mad, get Even Stevphen

2010-07-09 18:18 by johabbed

En gång i tiden fanns det två herrar vid namn Steve Carell och Stephen Colbert som arbetade på The Daily Show with Jon Stewart. Där var de båda förbannat jävla roliga i flera år, innan de lämnade sina jobb som korrespondenter med några månaders mellanrum år 2005.

Den förstnämnde gick vidare till att ha huvudrollen i den amerikanska versionen av The Office och filmer som The 40 Year-Old Virgin, Little Miss Sunshine, och kommande Despicable Me. Den sistnämnde fick sitt eget våldsamt roliga tv-program vid namn The Colbert Report.

Häromdagen gästade så Steve Carell sin forne kollegas program. Och såg omedelbart till att ta över hela schabraket.

Några av de bästa inslagen i The Daily Show i den glada forntiden var Even Stevphen, där de två Steffosarna lustmördade varandra verbalt i debattform med underbara resultat. Kolla till exempel på debatterna om religion, marijuana eller Elian Gonzalez.

Och se på fan. De gamla krigsinstinkterna sitter i, och kommer fram snabbt när herrarna sätter sig på var sin sida av ett skrivbord. Så jävla bra grejer.

 

Vafan, vi slänger in en favorit till, där Ed Helms vikarierar för Steve. Om att invadera Irak. Good shit.

/johabbed

Älghorn + lönnsirap + Stanley Cup = Sjuk sexakt

2010-02-06 15:34 by johabbed

Personkult är ofta en läskig företeelse. Vare sig den gäller Adolf Hitler, Josef Stalin, Carola, eller Edward Blom.

Men den personkult som byggts upp av Stephen Colbert i The Colbert Report är bara att beundra. Stephen har genom skamlöst kampanj-arbete fått namnge en glass-smak, en spindel-art, och ett löpband på NASA:s internationella rymdstation. För att inte tala om hans kära barn i djurriket som bär hans namn, närmare bestämt örnen Stephen Jr och sköldpaddan Stephanie Colburtle the Turtle.

Extra skoj blir det när Stephen jävlas med hjälp av det världsomspännande nätet The Internets. Stephen har tidigare bland annat vunnit en omröstning om att döpa en ungersk bro efter sig, och orsakat stora problem för Wikipedias artikel om elefanter.

I torsdags var det dags igen, till följd av att den kanadensiska tidningen The Beaver bytt namn till Canada’s History.

Kolla tre minuter in i klippet.

Stephen uppmanade alltså sina trogna undersåtar att gå in på Urban Dictionary och definiera den sjuka, perversa, och förbjudna sexakt som “Canada’s History” innebär. För tillfället finns inte mindre än 521 definitioner på frasen i fråga. Läs dem på egen risk.

/johabbed

Fint som snus

2009-09-30 21:11 by johabbed

Stephen Colbert är inte bara en amerikansk hjälte, han är doktor också. I sin ständiga jakt på ett hälsosamt leverne har han nu upptäckt den svenskaste av alla svenskheter – snus.

/johabbed

Barack Obama, världens coolaste president

2009-07-30 13:12 by johabbed

USA:s president Barack Obama är fantamej onormalt cool.

Om han hade varit en karaktär i en tv-serie hade han varit för cool för att vara trovärdig. Om han hade varit en karaktär i en serietidning hade han varit för cool för läsarna att identifiera sig med. Om han hade varit en temperatur hade han varit… cool.

Det senaste är Obamas krisplan för att släta över det rasbråk han varit med och skapat i samband med att en snut i Cambridge grep en svart historieprofessor som låst in nycklarna och brutit sig i i sitt eget hem. Obama råkade uttala sig och säga att polisen var korkad. Men nu löser han så klart frågan på coolast möjliga vis.

Han bjuder in professorn och polisen till Vita huset… för en öl! Det är coolt.

Men detta är förstås bara ännu ett inslag i den coolhetskavalkad Obamas presidentskap stått för.

Vi har ju även hans Mr Miyagi-liknande reflexer:
 

 

 

 Hans goda smak vad gäller late show-värdar:

 

 

Hans sinne för frisörtips (cirka 2:30 in i klippet):

Och så klart hans egna komiska talanger, framförda på The White House Correspondents Dinner:

 

Sedan har vi bevisning som att han bjöd in den grymma Wanda Sykes till samma middag, och hans roast av John McCain under presidentkampanjen.

Slutsats: Barack Obama är fylld med mer coolness än ett manus till Parker Lewis Can’t Lose. Och han är politiker. Världen är allt bra konstig.

/johabbed

I like to Movits! Movits!

2009-07-28 13:05 by johabbed

Hiphop-jazz-swing-trion Movits! från Luleå-trakten är som vi alla vet superstjärnor här hemma i Sverige. Att deras wikipedia-sida består av hela fem rader text talar för sig själv. Det går knappt ett kvartal utan att man hör nån av deras låtar på radion.

De är, kort sagt, giganter.

Men Bellman-influerad vis-hiphop på svenska tilltalar förstås inte bara en svensk publik. Ett musikaliskt världsherravälde är nära förestående.

Snubbarna var nämligen gäster i The Colbert Report igår. Det tycks som Steffo själv råkade se en av deras musikvideor och bjöd in dom, helt enkelt.

 

Ta vara på det här, Movits!. Nu ligger hela världen för era fötter.

/johabbed

Inför njårk, del 2

2009-06-09 19:00 by johabbed

Det blir inget besök på The Colbert Report under Boyahed-redaktionens besök i New York aka Njårk. Programledaren har under ett bra tag hajpat att han vid en hemligstämplad tidpunkt skulle besöka de amerikanska trupperna i ett hemligstämplat land i Mellanöstern. Militären är lite kinkig vad gäller att avslöja potentiella terrormål, tydligen.

Nu visar det sig att det är just den här veckan han är borta, i självaste Bagdad. Första avsnittet från Steffo Kollbergs Irak-vistelse var mycket bra grejer.  Ladda ner det och kolla själv, din lilla nätbrottsling.

Hyfsat grym cameo dryga tre minuter in:

Detta betyder att vi definitivt missar Colbert, och risken är väl att trycket på Daily Show-biljetter fördubblas. Aja, vi får se hur det går.

Däremot har vi upptäckt att nåt som heter Sketchfest pågår för fullt under helgen. En humorfestival med fokus på sketcher, helt enkelt, där bland annat Upright Citizens Brigade (med bland andra Amy Poehler) står som arrangörer.

Just nu siktar vi på att besöka denna baluns på lördagen, som bland annat lockar med en avslutande förställning där alla de grövsta och mest opassande sketcherna spelas upp av nåt form av All Star-lag, samt en trevlig pratstund med Kevin McDonald (från The Kids in the Hall) som berättar om sin karriär genom ett skimmer av mytomani i en föreställning som heter “Inside Joke – An Evening of Lies”. Kanske kan bli skoj.

Imorgon bär det av. Om vi har tillgång till dator, internet, ork och medvetande så kommer vi avlägga lite rapporter på bloggen då och då. Om vi inte har det så kommer vi inte göra det.

OBS: Detta blogginlägg har innehållit ordet “baluns”.

/johabbed

I am Newsweek and so can you

2009-06-04 13:22 by johabbed

Allas vår Steffo Kollberg, aka Stephen Colbert, ska vara gästredaktör för nästa nummer av tidningen Newsweek, rapporterar Resumé.

Det är första gången någonsin som tidningen tar till gästredaktör-knepet, och hela grejen är förstås ett klurigt sätt för den nye chefredaktören Jon Meacham att få uppmärksamhet till den omstajlade tidningen. Som bonus blir det nog rejält kul.

Steffo kommer bland annat stå för en ledare, lite olika artiklar, samt designa omslaget. Man kan förmoda att han låter sig själv ta något större plats än bara det “golden corner” han fick senast.

The Golden Corner
colbertnation.com

Numret utkommer den åttonde juni i USA. Något senare, förmodar jag, i Sverige.

/johabbed